fbpx

Waar op letten bij elektrische radiator kopen?

Warmte in huis: elektrische radiator kopen

Wil je een elektrische radiator kopen, dan sta je aan het begin van een warme en wijze beslissing. De keuze voor het juiste type verwarming is belangrijk voor comfort en efficiëntie. Met een focus op wattage per ruimte en verwarmingsmethode, loopt infrarood verwarming warm in de spotlight, dankzij zijn unieke voordelen. We geven je tips waar op letten bij een elektrische radiator kopen.

Vermogen elektrische radiator: wattage wijsheid

Bij het kiezen van een elektrische radiator is het belangrijk om te weten hoeveel vermogen je voor de elektrische radiator nodig hebt voor elke ruimte. Een algemene regel is dat je ongeveer 100 watt per vierkante meter nodig is voor een gemiddeld geïsoleerde kamer. 

Echter, niet elke elektrische radiator is gelijk geschapen. Infrarood verwarming steelt hierbij echt de show. Het verschil zit hem in de manier waarop de warmte wordt afgegeven: direct aan objecten en mensen, in plaats van de lucht te verwarmen. Dit betekent dat je geniet van een directe verwarming, zonder te wachten tot de hele kamer opwarmt. Hierbij heb je veel minder wattage nodig en verbruik je dus ook aanzienlijk minder energie. 

Infrarood panelen zijn niet alleen efficiënt in het verwarmen van je ruimte; ze zijn ook wonderbaarlijk zuinig. Ze zetten maar liefst 93% van de verbruikte energie om in warmte, wat resulteert in lagere energierekeningen. Bovendien is deze vorm van elektrische verwarmen ideaal voor ruimtes die niet perfect geïsoleerd zijn, omdat er geen warmte verloren gaat via de lucht. Een elektrische radiator kopen met infraroodtechnologie betekent kiezen voor een slimme, kosteneffectieve manier om je huis te verwarmen.

elektrische kachel vergelijken elektrische radiator kopen

Stralingswarmte vs. convectiewarmte

Bij het overwegen van elektrische radiator kopen, duikt de vraag op: ga je voor stralingswarmte of convectiewarmte? Convectiewarmte werkt door de lucht in de kamer te verwarmen, wat handig kan zijn, maar vaak leidt tot ongelijke verdeling van warmte en warmteverlies, vooral in minder goed geïsoleerde ruimtes. 

In tegenstelling, infrarood verwarming biedt stralingswarmte die rechtstreeks op objecten en mensen in de kamer werkt, vergelijkbaar met de warmte van de zon. Dit type verwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte, zonder de noodzaak van constante luchtcirculatie, wat resulteert in een comfortabeler gevoel en efficiënter energiegebruik.

Infrarood verwarming werkt overal en is bijzonder effectief, ongeacht de isolatie van je huis. Dit maakt het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een elektrische radiator. Zonder de noodzaak om lucht te verwarmen, vermijd je warmteverlies door kieren of slechte isolatie, waardoor infrarood verwarming een slimme keuze is voor zowel nieuwe als oudere huizen.

5 Tips voor elektrische radiator kopen

Bij het kopen van een elektrische radiator zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om een efficiënte en kosteneffectieve keuze te maken. Hier zijn vijf korte tips:

 1. Vermogen en grootte: Zorg ervoor dat het vermogen (uitgedrukt in watt) van de elektrische radiator past bij de grootte van de ruimte waarin je het wilt gebruiken. Een te klein vermogen zal de kamer niet effectief verwarmen, terwijl een te groot vermogen energieverspilling betekent.
 2. Energie-efficiëntie: Kijk naar modellen die energiezuinig zijn om je energieverbruik en -kosten te minimaliseren. Moderne radiatoren kunnen voorzien zijn van thermostaten en programmeerbare timers die helpen bij het efficiënt beheren van de warmte en het energieverbruik.
 3. Type verwarming: Er zijn verschillende soorten elektrische radiatoren, zoals convectorradiatoren, oliegevulde radiatoren, en infraroodradiatoren. Elk type heeft zijn eigen voordelen en geschiktheid afhankelijk van de te verwarmen ruimte en persoonlijke voorkeur.
 4. Installatie en mobiliteit: Overweeg of je een vaste installatie wilt of dat een draagbaar model beter past bij je behoeften. Vaste radiatoren zijn meestal meer geschikt voor permanente verwarmingsoplossingen, terwijl draagbare radiatoren flexibiliteit bieden in gebruik en plaatsing.
 5. Extra functies en veiligheid: Let op extra functies zoals een ingebouwde thermostaat, afstandsbediening, oververhittingsbeveiliging, en kinderbeveiliging. Deze kunnen het gebruiksgemak en de veiligheid van de radiator verbeteren.

Door rekening te houden met deze tips kun je een elektrische radiator kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften en die efficiënt en veilig je ruimtes verwarmt.

beste milieuvriendelijke verwarming voor elektrische radiator kopen

Voordelen infrarood verwarming

Kiezen voor een elektrische radiator kopen met infrarood technologie biedt meerdere voordelen, zoals:

 • Directe warmte: voel de warmte onmiddellijk.
 • Energiezuinig: tot 93% energieomzetting.
 • Geschikt voor elke ruimte: werkt ook in minder goed geïsoleerde ruimtes.
 • Geen warmteverlies: efficiënt en kosteneffectief.
 • Geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie.
 • Veilige verwarming en voorzien van diverse kenmerken, zoals RoHS-certificaat, Made in Germany en CE-keuring.
  .

Infrarood verwarming staat garant voor een comfortabele, gelijkmatige warmteverdeling door de hele ruimte, zonder de nadelen van traditionele convectieverwarming. Wanneer je besluit een elektrische radiator te kopen, biedt infrarood technologie een duidelijk voordeel: efficiëntie en comfort hand in hand. Dit maakt het een onbetwiste leider in de wereld van elektrische verwarming, waardoor je huis niet alleen warm, maar ook uitnodigend en energiezuinig blijft.

Elektrische radiator kopen? Kies wijs, kies voor infrarood. Ervaar de warmte waar je van houdt, met de efficiëntie die je portemonnee respecteert.

Meer informatie over elektrische verwarmen

Wil je meer informatie ontvangen over elektrisch verwarmen of welke elektrische radiator kopen? Neem dan zeker eens contact op met Warmteshop Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout

We kunnen gratis een warmteberekening voor je maken, waarin we het vermogen van de infrarood verwarming exact per ruimte berekenen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals de heerlijke badkamer infraroodstraler met afstandsbediening en hoe goedkoop verwarmen zonder gas. En waar je een spiegel infrarood verwarming kunt toepassen; van badkamer tot woonkamer en kledingkamer.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!