fbpx

Verschil tussen inductie verwarmer en infrarood 

Inductie verwarmer vs infrarood warmtepaneel

We gaan vandaag verder in op de verschillen van inductie verwarmer en verwarmen met infrarood warmtepaneel. In 2050 moeten we allemaal afscheid hebben genomen van gasverwarming, een ambitieuze doelstelling uit het Klimaatakkoord. De oplossing? Elektrisch verwarmen. Maar binnen deze oplossing bestaan verschillende methoden, elk met zijn eigen charme en efficiëntie. In het bijzonder hebben inductie verwarmer en warmtepanelen de aandacht getrokken als twee van de meest veelbelovende opties voor onze toekomstige verwarmingsbehoeften.

Welke opties zijn er voor elektrisch verwarmen

Opties voor elektrisch verwarmen omvatten niet alleen de inductie verwarmer en infrarood warmtepanelen maar ook warmtepomp en airconditioning, elk met zijn eigen rol in een duurzaam en comfortabel huis. Inductie verwarmer werkt via magnetische velden die direct warmte genereren in het te verwarmen object, terwijl warmtepanelen de ruimte verwarmen door middel van stralingswarmte, wat zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling.

De voordelen van inductie verwarmer zijn onder meer de snelle reactietijd en de efficiëntie, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor specifieke verwarmingstoepassingen. Echter, de nadelen inductieverwarmer, zoals de initiële kosten en de beperkte toepassingen, maken het een minder veelzijdige keuze vergeleken met warmtepanelen. Verwarmingspanelen, daarentegen, bieden voordelen zoals een verbeterde luchtkwaliteit en lagere operationele kosten.

warmteshop warmtepanelen eetkamer infraroodpanelen als hoofdverwarming inductie verwarmer

Het belangrijkste verschil tussen een inductie verwarmer en warmtepaneel ligt in de manier waarop ze warmte leveren en hun toepasbaarheid in verschillende situaties. Terwijl inductie verwarming ideaal is voor specifieke, gerichte verwarming, bieden warmtepanelen een meer uniforme en gezonde verwarmingsoplossing voor een breed scala aan ruimtes. 

In de overgang naar een duurzamere toekomst, bieden elektrische verwarmingsmethoden ons de mogelijkheid om onze woningen op een milieuvriendelijke en efficiënte manier te verwarmen. Met de juiste kennis en begrip van deze technologieën kunnen we de beste keuze maken voor onze specifieke behoeften, en zo bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van het Klimaatakkoord. Laten we samenwerken aan een warme, duurzame toekomst.

Hoe werkt inductie verwarming?

Inductie verwarming maakt gebruik van een elektrisch geleidende spoel om een hoogfrequent magnetisch veld te creëren. Wanneer een metalen object, zoals een bank, binnen dit veld wordt geplaatst, induceren de magnetische velden elektrische stromen in het object. Deze stromen, ook wel wervelstromen genoemd, genereren warmte door de natuurlijke weerstand van het metaal tegen elektrische stroom. Dit proces resulteert in snelle en efficiënte verwarming van het object zonder dat er direct contact nodig is met de warmtebron. Inductie verwarmer is een directe verwarming.

Voordelen en nadelen inductie verwarmer

Inductie verwarmer, een technologie die magnetische velden gebruikt om warmte te genereren, staat bekend om zijn efficiëntie en snelheid. De inductie verwarmer methode is ideaal voor precieze verwarmingstoepassingen. Voordelen omvatten snelle opwarming en hoge energie-efficiëntie, terwijl nadelen beperkte toepassingen en hogere initiële kosten voor de inductie verwarmer zijn.

Hoe werken warmtepanelen?

Warmtepanelen benutten stralingswarmte om ruimtes te verwarmen. In tegenstelling tot conventionele verwarming, die de lucht verwarmt, zenden deze panelen infraroodstraling uit die direct objecten en mensen in de kamer verwarmt. Deze methode zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, aangezien de warmte direct wordt overgedragen aan de objecten (meubels en mensen) in de ruimte zonder de tussenkomst van lucht. Dit resulteert in een efficiëntere en comfortabelere verwarmingservaring, waarbij de warmte voelbaar is zodra de straling de huid of oppervlakten raakt.

Voordelen en nadelen infrarood verwarming

Warmtepanelen, die infraroodtechnologie gebruiken zonder direct contact of tussenmedium, bieden een gelijkmatige verdeling van warmte. Voordelen zijn onder meer verbeterde luchtkwaliteit, lagere operationele kosten, directe warmte en een gezondere woonomgeving. Nadelen kunnen zijn dat het vermogen en grootte van het warmtepaneel voldoende moeten zijn voor de te verwarmen ruimte. Laat daarom altijd een warmteberekening maken bij Warmteshop.

warmteshop infrarood verwarming print woonkamer heaters
warmteshop infrarood verwarming design woonkamer

Wil je ook je huis elektrisch verwarmen?

Je huis elektrisch verwarmen biedt dus diverse opties: van inductie verwarming panelen en warmtepompen tot airconditioning en warmtepanelen. Elke methode heeft zijn eigen voordelen, gericht op duurzaamheid en efficiëntie. In het bijzonder blinken warmtepanelen uit door hun vermogen om ruimtes snel en effectief te verwarmen, wat ze een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als bestaande woningen. Ook gaan gezondheid en infrarood verwarming zeer goed samen. 

Wil jij je huis elektrisch verwarmen? Kies dan voor de zuinige en prachtige infrarood verwarming van Warmteshop en bespaar tot wel 50% op de verwarmingskosten ten opzichte van een gasverwarming. Ook ideaal als bijverwarming, bijvoorbeeld als badkamer verwarming. Bij Warmteshop kun je kiezen uit verschillende badkamer verwarming modellen, van een handdoekdroger tot spiegelverwarming. Kies voor huis elektrisch verwarmen met infrarood verwarming aan de muur of plafond.

Denk ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas. Houd je ervan op met de caravan of camper op vakantie te gaan, ontdek dan de gemakken van infrarood verwarming caravan.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!