fbpx

Infrarood terrasverwarming verbruik berekenen

Optimaliseer je buitencomfort met infrarood terrasverwarming verbruik

Wat is het infrarood terrasverwarming verbruik nu eigenlijk? Daar gaan we dieper op in. Ervaar de ultieme buitenwarmte met de slimme infrarood terrasverwarming. Dit artikel belicht de revolutionaire techniek achter deze heaters en hun indrukwekkende efficiëntie. Bereid je voor op een warme en gastvrije buitenomgeving, ongeacht het seizoen.

De magie van infraroodstraling: een warme gloed op je terras

Infrarood terrasverwarming brengt de zon naar je achtertuin. Door het gebruik van korte golf infraroodstraling, vergelijkbaar met de natuurlijke warmte van de zon, geniet je van directe warmte zonder de lucht te hoeven verwarmen. Dit type verwarming is niet alleen onmiddellijk voelbaar, maar ook uiterst efficiënt, omdat de warmte direct op personen en objecten gericht is.

Waarom kiezen voor korte golf terrasverwarmer?

Bij infrarood zijn er 3 soorten stralingen, namelijk de korte, middellange en lange golf infraroodstraling. 

Korte golf infraroodstraling onderscheidt zich als de optimale keuze voor terrasverwarming om meerdere redenen. Hieronder valt de directe, intense warmteafgifte die mens en object rechtstreeks verwarmt zonder de omgevingslucht te hoeven verwarmen. Dit segment legt de verschillen uit tussen de verschillende golflengten van infraroodstraling:

Korte golf infraroodstraling:

 • Produceert directe warmte die objecten en personen onmiddellijk verwarmt.
 • Geen opwarmtijd nodig, direct warm. 
 • Niet gevoelig voor wind, wat betekent dat de warmte efficiënt en effectief wordt verspreid, zelfs in open lucht.

Middellange golf infraroodstraling:

 • Warmt de lucht iets op, wat effectief kan zijn in halfopen of gesloten ruimtes.
 • Heeft enige opwarmtijd nodig.
 • Minder effectief in open ruimtes vergeleken met korte golf straling.

Lange golf infraroodstraling:

 • Wordt gebruikt voor binnentoepassingen, zoals infraroodpanelen.
 • Warmt de lucht in een kamer op, wat langer duurt om een voelbaar effect te bereiken. Maar altijd nog snel met 5-10 minuten opwarmtijd.
 • Niet geschikt voor buitengebruik vanwege zijn hoge gevoeligheid voor wind en open ruimtes.

De keuze voor korte golf infraroodstraling voor terrasverwarmer is duidelijk: het biedt onmiddellijke, directe warmte zonder beïnvloed te worden door wind, waardoor het ideaal is voor elke buitenomgeving. Dit in tegenstelling tot een gasheater, waarbij de warmte lucht bij één windvlaag wegwaait en het niet het terras en jou bereikt. 

terrasverwarmer elektrisch Sfeervolle terrasverwarming met verlichting infrarood terrasverwarming verbruik

De voordelen infrarood terrasverwarming: warmte zonder verspilling

Infrarood terrasverwarming staat synoniem voor efficiëntie. Je geniet van directe warmte, waarbij vrijwel geen energie verloren gaat aan het verwarmen van de lucht. Dit betekent minder verbruik en meer comfort. Daarnaast mag je een infrarood terrasverwarming buiten en ook in (half)gesloten ruimtes gebruiken, zoals een partytent. Dit is met een gas terrasverwarming verboden vanwege het brandgevaar. Er is minimaal onderhoud nodig en als de infraroodlamp aan vervanging toe is, hoef je alleen de lamp te vervangen niet de hele heater. De verschillende uitvoeringen van hangend, staand en mobiele verwarming zijn uiteraard ook een groot voordeel. 

Het infrarood terrasverwarming verbruik ontrafeld

Het bepalen van het infrarood terrasverwarming verbruik is essentieel voor wie bewust met energie omgaat en de kosten in de hand wil houden. Laten we als voorbeeld de Welltherm Terrasverwarmer Stream & Beam nemen, uitgerust met een Golden Tube infraroodlamp van 2000 watt. 

Hoe vertaalt dit zich in daadwerkelijk verbruik en wat betekent dit voor jouw energierekening?

Een infrarood terrasverwarmer zoals de Welltherm gebruikt korte golf infraroodstraling om efficiënte en directe warmte te leveren, ideaal voor buitenruimtes. De sleutel tot het begrijpen van het verbruik ligt in het vermogen van de verwarming, uitgedrukt in watt, en hoe lang je het apparaat gebruikt.

Berekening van het terrasverwarmer verbruik:

Stel, je wilt je terrasverwarmer elke avond gebruiken voor een periode van 3 uur. De Welltherm heeft een vermogen van 2000 watt (of 2 kilowatt). De berekening van het energieverbruik per dag ziet er als volgt uit:

 • Vermogen van de terrasverwarmer: 2000 watt = 2 kW
 • Gebruiksduur: 3 uur per dag

Energieverbruik per dag: 2 kW * 3 uur = 6 kWh

Om het maandelijkse verbruik te bepalen, vermenigvuldig je dit dagelijkse verbruik met het aantal dagen dat je de verwarming verwacht te gebruiken. Bij dagelijks gebruik:

 • Maandelijks verbruik: 6 kWh * 30 dagen = 180 kWh

De kosten hiervan zijn afhankelijk van je energietarief. Als voorbeeld, met een gemiddeld energietarief van € 0,22 per kWh:

 • Maandelijkse kosten: 180 kWh * € 0,22 = € 39,60

Deze berekening illustreert dat infrarood terrasverwarming verbruik goed te managen is, vooral gezien de efficiëntie en het comfort dat deze vorm van verwarming biedt. Het directe warmte-effect, zonder opwarmtijd en niet gevoelig voor wind, maakt de Welltherm terrasverwarmer een uitstekende keuze voor efficiënte en kosteneffectieve buitenverwarming.

Optimaal comfort en laag energieverbruik

Door te investeren in een model met geavanceerde technologieën zoals de DAZEX-technologie, die zorgt voor minder lichtuitstoot en een langere levensduur van de lamp, optimaliseer je niet alleen het comfort op je terras maar beheers je ook effectief het energieverbruik. De 5000 branduren van de lamp terrasverwarmergaranderen van de Welltherm terrrasverwarmer Stream & Beam een langdurig gebruik, terwijl de IP65-klasse staat voor weersbestendigheid. Dit maakt infrarood terrasverwarming een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, efficiënte manier om buitenruimtes te verwarmen.

buitenverwarming terras

Informatie over buitenverwarming

Wil je meer informatie over buitenverwarming ontvangen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een buitenverwarming kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals wat het verschil tussen inductie verwarmer en infrarood is en hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel eigenlijk. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!