fbpx

Infrarood kopen: 10 redenen om te kiezen voor een warmtepaneel

Waarom verwarming met infrarood kopen

Een verwarming met infrarood kopen is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en comfortabele manier om hun huis te verwarmen. Deze innovatieve technologie biedt tal van voordelen die je niet mag missen. We geven je 10 overtuigende redenen waarom een warmtepaneel met infrarood kopen de beste investering is voor jouw huis.

1. Efficiënte warmteoverdracht

Een infrarood verwarmingspaneel straalt warmte direct naar objecten en mensen in de ruimte. Dit zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht zonder energieverlies aan de lucht. De warmte voelt aan als natuurlijke zonnestralen, wat een aangename en gelijkmatige temperatuur oplevert. Bovendien houden de vaste objecten, zoals de muren, vloer en meubels de warmte lang vast. Je kunt daardoor ook de kamer luchten, zonder veel warmteverlies te ervaren. 

2. Snelle opwarming IR verwarming

Geen lange wachttijden meer met infraroodpanelen! Zodra je de IR verwarming inschakelt, voel je vrijwel direct de warmte. Dit maakt infrarood kopen ideaal voor snelle en effectieve opwarming, vooral in de koudere maanden. Binnen 5 tot 10 minuten is het warmtepaneel al warm en geniet je al van de intense infraroodstraling. 

3. Onderhoudsarm

Infrarood verwarmingspanelen zijn praktisch onderhoudsvrij. Geen ingewikkelde technologieën of dure onderhoudsbeurten nodig. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld op de lange termijn. Het enige wat je af en toe moet doen is een vochtige doek of stofdoek over het warmtepaneel halen. Een IR paneel heeft geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan, vandaar dat er ook geen onderhoud benodigd is.

warmteshop infrarood paneel welltherm blauw infrarood kopen

4. Compact design

In tegenstelling tot conventionele radiatoren nemen IR warmtepanelen weinig ruimte in beslag. Het slanke en moderne design past naadloos in elk interieur, zonder in te boeten aan esthetiek of functionaliteit. Infrarood kopen is een stijlvolle keuze.

5. Lage aanschafkosten

Infrarood kopen is kosteneffectief. De aanschafkosten van deze verwarmingspanelen zijn relatief laag vergeleken met traditionele verwarmingssystemen. Bovendien bespaar je op installatie- en onderhoudskosten, waardoor het een slimme financiële keuze is.

6. Comfortabele warmtebeleving

De warmte van een infrarood warmtepaneel wordt vaak als zeer aangenaam ervaren, vergelijkbaar met de warmte van zonnestralen. Het zorgt voor een natuurlijke en gelijkmatige verdeling van warmte, wat bijdraagt aan een hoger comfortniveau in huis.

7. Eenvoudige installatie

Een van de grootste voordelen van infrarood kopen is de eenvoudige installatie. Binnen enkele minuten zijn ze aan muren of plafonds te bevestigen en ze vereisen slechts een elektrische aansluiting. Geen gedoe met leidingen of complexe installaties. Bij infrarood kopen is ook een installatiekit meegeleverd met o.a. een boormal, montagebeugel en instructieboekje.

8. Ideaal voor hernieuwbare energie

Combineer een infrarood warmtepaneel met hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen voor een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. Dit maakt infrarood kopen niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet.

9. Allergievriendelijk

Infrarood verwarmingspanelen veroorzaken weinig opwervelend stof en allergenen vergeleken met traditionele verwarmingssystemen. Dit maakt ze ideaal voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen, doordat er geen stofdeeltjes in de lucht zweven. Je merkt ook dat je minder stof in de ruimte hebt, wanneer je bijvoorbeeld een stofdoek over je meubels haalt. 

warmteshop infraroodverwarming ecaros slaapkamer

10. Minder vochtproblemen

Infraroodpanelen helpen vochtproblemen in huis te verminderen. Ze werken direct op oppervlakken, wat condensatie en schimmelvorming voorkomt. Hierdoor blijft je huis droger en gezonder. De muren worden ook warm, waardoor het vocht onttrekt en de isolatie ook weer goed werkt. Daardoor ook ideaal als slaapkamer verwarming. Infrarood kopen is dus tevens een gezonde en energiezuinige keuze.

Overzicht waarom verwarming met infrarood kopen slim is 

We zetten de 10 redenen waarom verwarming met infrarood kopen een slimme keuze is: 

  1. Efficiënte warmteoverdracht
  2. Snelle opwarming
  3. Onderhoudsarm
  4. Compact design
  5. Lage aanschafkosten
  6. Comfortabele warmtebeleving
  7. Eenvoudige installatie
  8. Ideaal voor hernieuwbare energie
  9. Allergievriendelijk
  10. Minder vochtproblemen

Een verwarming met infrarood kopen biedt dus een breed scala aan voordelen die zowel je comfort als je energierekening ten goede komen. Kies voor deze innovatieve technologie en ervaar zelf de vele voordelen.

Informatie over de zuinigste elektrische verwarming

Wil je meer informatie over zuinigste elektrische verwarmging? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie bespaart met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een infrarood warmtepaneel toepast als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben over de zuinigste elektrische verwarming, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals wat het beste infrarood verwarmingspaneel is en waarom een handdoekdroger infrarood kopen onmisbaar is als badkamer verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!