fbpx

Infrarood verwarming prijs of verbruik

Infrarood verwarming prijs

Infrarood verwarming prijs bij aankoop verbruik te weten komen.
De meeste mensen zullen tijdens de koude wintermaanden alles doen wat nodig is om hun energierekening tot een minimum te beperken. Hoewel dit bijna onmogelijk is, zijn er manieren om jouw energieverbruik te verminderen. In plaats van de verwarming en airconditioning te laten werken, kun je, wanneer je alleen thuis bent, een infraroodverwarming gebruiken. Deze infrarood panelen kunnen warmte produceren, dit lijkt erg op de warmte van de zon.

warmteshop infraroodverwarming 800 -71

Hoeveel kost het om een ​​infrarood verwarming te kopen?

Elektrische infrarood panelen kunnen variëren van € 150 of minder voor kleine draagbare units tot meer dan € 1.000 voor decoratieve design units. Over het algemeen kun je voor een degelijk model met thermostatische bediening verwachten dat de kosten tussen de € 300 en € 900 liggen.

Hoge prijs garandeert geen betere energiebesparing; de prijzen zijn in sommige gevallen te hoog terwijl de panelen ondermaatse performantie garanderen . Functies, constructie en technologie verschillen vaak tussen infraroodmodellen en consumenten moeten panelen vergelijken om de beste waar voor hun geld te krijgen.

Het is in de meeste gevallen noodzakelijk om een expert te raadplegen alvorens om een correcte infrarood verwarming prijs te bekomen.

Factoren

De exacte besparingen van een bepaald systeem zijn moeilijk in te schatten omdat er verschillen zijn tussen verschillende leveranciers en producten. Onderstaande factoren bepalen hoe duur de verwarming ongeveer zal zijn.

print-art-welltherm-006

Grootte van de verwarming

Een van de grootste factoren die van invloed kunnen zijn op de infrarood verwarming prijs, zijn de afmetingen van de verwarming. In tegenstelling tot een HVAC-unit, is dit apparaat slechts ontworpen om elke kamer apart te verwarmen. Dit kan ervoor zorgen dat je grote energie besparingen kan verwezenlijken.

Om deze reden hangt de grootte van de benodigde paneel af van de grootte van de kamer. Een grotere kamer heeft meer energie nodig om te verwarmen, wat een krachtiger model vereist.

De meeste modellen vermelden het gebied dat ze kunnen verwarmen in de specificaties. Vergelijk deze informatie met de afmetingen van jouw kamer om er zeker van te zijn dat je de juiste maat kiest. Je moet ook nadenken over de instelling waarin je het apparaat gaat gebruiken.

Mobiel gebruik

Als je een infrarood verwarming als bij-verwarming wil gebruiken is het soms handig om een model op pootjes aan te schaffen.

Je kunt bijvoorbeeld een model kiezen met wielen of dat je gemakkelijk op zijn plaats kunt tillen. Als je het aan een muur monteert, wil je misschien iets kiezen dat je kunt draaien, om er zeker van te zijn dat het de juiste hoek heeft.

Omgeving

Zorg er bij het zoeken naar jouw infraroodverwarming voor dat je er een kiest met thermostaat bediening. Hiermee kun je de geproduceerde warmte aanpassen aan jouw behoeften. De instelling die je kiest te gebruiken, heeft invloed op de hoeveelheid benodigde elektriciteit. Het is duidelijk dat hogere gewenste temperaturen een hoger vermogen vereisen.

warmteshop warmtepaneel twee infraroodpanelen groen

Zuinig met elektriciteit

Je kunt ook overwegen hoe energiezuinig het apparaat zal zijn. Hoe efficiënter het apparaat, hoe minder stroom het nodig heeft. Mogelijk kun je deze informatie vinden in de specificaties van het product.

Elk infrarood paneel heeft zijn technische eigenschappen, door het afstralingsvermogen te berekenen kan je bepalen of een infrarood paneel energiezuinig is of niet.

Gebruiksfrequentie

Houd er bij het schatten van de totale kosten rekening mee hoe vaak je het apparaat gaat gebruiken. Je bent bijvoorbeeld misschien alleen van plan om het buiten te gebruiken, zodat je tijdens de koudere maanden warm blijft tijdens het vermaken.

In dit geval zijn de bedrijfskosten vaak te verwaarlozen. Als alternatief kun je het ook gebruiken als jouw primaire manier om het huis te verwarmen. Dit betekent dat je meer elektriciteitskosten zult moeten betalen. Het is dus niet alleen de prijs van de infrarood verwarming zelf die belangrijk is.

warmteshop infraroodverwarming thermostaat voor iedereen

Onderhoudskosten

Wanneer je een verwarming koopt, moet je bedenken hoeveel tijd en geld je moet besteden aan het onderhoud ervan. Gelukkig zijn infrarood panelen heel gemakkelijk in goede staat te houden. Zo hoef je voor gebruik alleen stof van het paneel te verwijderen.

Veiligheidsfuncties

Ten slotte moet je er bij het kopen van een apparaat voor zorgen dat je er een kiest met goede veiligheidsvoorzieningen. Een infrarood paneel kan tijdens gebruik erg heet worden. Goedkopere Low-Budget infrarood panelen beschikken meestal niet over de juiste certificaten.

Wens je meer informatie te ontvangen over deze manier van verwarmen?

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt. 

De 3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming zijn energiezuinig, duurzaam en rendabele warmte in huis of kantoor. 

Tips voor de aankoop van bijverwarming wanneer je huidige systeem niet voldoende warmte geeft. Kies het juiste type bijverwarming, zoals infrarood panelen. Duurzame warmte, daar waar de warmtebehoefte is.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Er zijn meer voordelen dan nadelen van infrarood verwarming. Het enige nadeel is dat je de elektriciteitsdraden moet wegwerken. De voordelen zijn ontelbaar groot. Zoals zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige en snelle installatie, schoon binnenklimaat, geen last van de nadelen van convectie verwarming, geen lucht circulatie en zo kunnen we er nog meer opnoemen. 

Een E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen is mogelijk door gebruik te maken van zonnepanelen. Daarbij speelt isolatie ook een primaire factor. 

Een infrarood verwarming is even behaaglijk als genieten van de warmte zonnestralen. De intense infrarood straling dringt diep door in het lichaam.

Informatie infrarood verwarming ontvang je bij de grootste infrarood winkel van de Benelux, de Warmteshop. Kom langs in één van onze 26 showroom of neem contact op. Onze infrarood experts beantwoorden als jouw vragen over onze hoogwaardige infrarood verwarming systemen. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst omdat je gasloos je woning of kantoor verwarmt. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmt. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming met verlichting is handig omdat je het plafond kan gebruiken voor zowel verwarming als verlichting. Je hebt geen extra aansluitpunten in het plafond nodig. 

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Mo El infrarood verwarming, Italiaans design is de Rolls Royce verwarming onder de infrarood heaters. Prachtige design infrarood verwarming met een verbluffende energiezuinige prestatie. 

Een verwarming infrarood maakt gebruik van onschadelijke lange golf infrarood straling. Verwarming verwarmd niet de lucht, zoals een CV kachel dat doet. Maar warmt direct de mensen en objecten. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de directe stralen je huid raken. Dit is een aangenaam gevoel. 

Ja, een infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor panelen met wandmontage is dit vanuit veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van het paneel aanwezig is. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Infrarood verwarming kopen

Winkel in de buurt

Warmteshop heeft een groot verdeelnetwerk van meer dan 30 winkels over de ganse Benelux. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. In België en Nederland.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!