Schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming

Schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming

Schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming
Volgens experts is 30-50% van de appartementen besmet met schimmel. Schimmel kan een negatieve invloed hebben op jouw gezondheid en wordt vaak pas laat ontdekt. Daarom is het voor alle huiseigenaren en huurders bijzonder belangrijk om maatregelen te nemen die schimmel en vocht voorkomen. We leggen de oorzaken van schimmel uit, hoe infraroodstralers schimmel voorkomen en welke andere maatregelen je kunt nemen tegen schimmel.

Wat is infraroodverwarming?

Conventionele elektrische of gaskachels werken door de lucht (meestal de lucht die zich het dichtst bij de verwarming bevindt) binnen een kamer op te warmen, zodat wanneer je die kamer binnenloopt, je ​​je langzaam warmer begint te voelen.

Een infraroodstraler is een moderne en ongelooflijk innovatieve manier om je huis op te warmen. Infraroodverwarming werkt iets anders. Het zendt zachte stralen uit die objecten (en koude tenen) bereiken en ervoor zorgen dat het lichaam opwarmt, net zoals onze geruststellende zon dat zou doen.

Infrarood verwarmingspanelen zijn 100% veilig – deze “technologie” wordt elke dag door de natuur gebruikt en zelfs onze eigen lichamen zenden deze stralen uit! Het trekt veel minder stof, pollen en bacteriën aan en maakt het een ideale verwarmingsoplossing voor astmapatiënten en mensen met allergieën.

badkamer infrarood

Een infrarood paneelverwarming is ook zeer energiezuinig en levert aanzienlijke kostenbesparende voordelen op. Deze methode van goedkope verwarming beïnvloedt alles in jouw huis, inclusief muren, plafond, vloer en meubels, waardoor de kamer de warmte vasthoudt lang nadat de infraroodpaneelverwarming is uitgeschakeld.

Wat veroorzaakt schimmel en hoe helpen infrarood panelen bij schimmel?

Schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming.
Schimmel komt zowel voor in oude gebouwen als in nieuwe gebouwen en wordt veroorzaakt door vocht in combinatie met koude muren. Vochtige gebieden kunnen worden veroorzaakt door overmatige vochtigheid, lekkende leidingen of ontwerpfouten. De oorzaak moet altijd worden vastgesteld, niet alleen om bestaande schimmel te verwijderen, maar ook om nieuwe te voorkomen. Een te hoge luchtvochtigheid kan worden veroorzaakt door de aanwezigheid van alleen mensen in een kamer. Ademen en zweten verhoogt de luchtvochtigheid en als de kamers niet worden gelucht, nestelt zich condenswater op de muren. Ook in badkamers en keukens wordt een zeer hoge luchtvochtigheid veroorzaakt door stoom tijdens het douchen of koken. Als de kamers niet worden geventileerd door een raam, een ventilator of ventilatieopening, zal er zich vocht op muren nestelen.

Schimmelwerend

Bovendien, als kamers en muren niet gelijkmatig worden verwarmd, zal condensatie neerslaan en zullen de muren vochtig worden. Vochtige koude muren vormen de perfecte voedingsbodem voor schimmelsporen en schimmels kunnen vaak lange tijd onopgemerkt blijven zonder zichtbare tekenen. Zelfs als je regelmatig verwarmt en je huis is niet koud, heb je waarschijnlijk nog steeds koude muren.

De reden hiervoor is dat convectieverwarmers zoals b.v. gas- of olieverwarmers verwarmen de lucht in plaats van de muren. Hete lucht circuleert van de radiator naar het plafond en koelt af naar de vloer. Muren en hoeken zijn meestal koud. Bij goed geïsoleerde buitenmuren is dit probleem minder uitgesproken, omdat ze de warmte beter opslaan. Structureel falen van de isolatie kan echter leiden tot koudebruggen, dat wil zeggen plekken die koud blijven en de mal nestelt zich daar dan. Desalniettemin kan schimmel in goed geïsoleerde huizen nog steeds worden geproduceerd als het gebouw niet over een goed ventilatieconcept beschikt.

Infraroodstralers verwarmen direct de muren en meubels in de kamer in plaats van de lucht. Deze slaan de warmte op en geven deze langzaam weer terug in de kamer. De muren zijn dus niet alleen warm, maar ook droog. Met infrarood verwarming kun je schimmel effectief voorkomen. Plaats de infraroodstraler tegenover de buitenmuren, die bijzonder kwetsbaar zijn voor schimmel. Schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming.

Hoe kan infraroodverwarming vocht verminderen?

Een oorzaak van schimmel is eigenlijk vocht van dagelijkse activiteiten zoals warme douches of koken die condensatie op muren veroorzaken en, door gebrek aan luchtstroom in de hoeken van een kamer, leiden deze activiteiten ook tot de productie van schimmel. Een andere hoofdoorzaak is opstijgend vocht en regen. Regen maakt onze muren vochtig en winterse omstandigheden zullen de situatie in stand houden en verergeren. Een infrarood paneelverwarmer is alsof je de effectieve kracht van de zon in jouw eigen huis gebruikt.

Infrarood verwarmingspanelen geven golven door die muren kunnen binnendringen, ze van binnenuit uitdrogen, condensatie verminderen en als gevolg daarvan de verspreiding van schimmel voorkomen. Het is vooral effectief bij poreus metselwerk en pleisterwerk. Het is belangrijk om hier op te merken dat we de oorzaak van het probleem moeten oplossen en vervolgens infrarood verwarmingspanelen moeten gebruiken om vocht te verminderen.

Overschakelen naar infrarood verwarmingspanelen is duidelijk een verstandige zet. Ze hebben geen tanks of leidingen nodig. Het is zo simpel als een foto ophangen. Neem contact op voor meer informatie of bezoek een van onze geselecteerde vestigingen om jouw infraroodstraler met gezonde warmte te kopen.

Schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming

De voordelen van infraroodverwarmers

Infraroodverwarmers werken onmiddellijk

De meeste kachels werken door convectie, verwarmen de omgevingslucht geleidelijk en laten deze circuleren totdat het de hele kamer is geprepareerd, maar infraroodstralers zenden een precieze warmtestraal uit die je rechtstreeks verwarmt door een gestage stroom warmtedeeltjes weg te gooien. Met infraroodstralers hoef je niet te wachten om op te warmen wanneer je de kou instapt, zoals bij gewone stralers. Je warmt snel op, met snelwerkende warmtestralen die de kou verdrijven. Ze zijn ook geweldig als je op de bank of aan je bureau zit, omdat hun warmte op jou is gericht en niet op de hele kamer.

Stil, zacht en gezond

Infraroodstralers werken geruisloos omdat ze geen ventilator gebruiken – ze stralen alleen onzichtbaar licht uit! Ze zijn geweldig voor geluidsgevoelige omgevingen zoals slaapkamers.

Een inwendige infrarood folie zorgt voor een warmtespreiding, zodat de warmte gelijkmatig wordt overgedragen. De warmte wordt gereflecteerd door een gepolijst metaal, zodat het zich enkele meters uitstrekt, waardoor een zachte, comfortabele warmtebron ontstaat.

Infraroodstralers zijn in feite ook “gezonder” dan andere stralers omdat ze de vochtigheid of het zuurstofgehalte in de kamer niet verminderen. Andere verwarmingselementen kunnen jouw sinussen en huid uitdrogen en statische elektriciteit veroorzaken.

Omdat deze kachels hetzelfde type warmte produceren als de zon, kun je genieten van de voordelen van natuurlijk zonlicht zonder de gevaarlijke effecten van UV-straling. De infraroodwarmte bevordert zelfs een gezondere bloedcirculatie.

Kostenbesparend en milieuvriendelijk

Infraroodstralers voegen geen verontreinigende stoffen toe in jouw kamer. Ze werken zonder enige koolstofverbranding, geen giftige bijproducten, geen open vuur en geen brandstofleidingen. In wezen voegen infraroodstralers niets toe aan de lucht en nemen ze niets uit de lucht.

Omdat ze alleen specifieke gebieden en objecten verwarmen, verspil je geen energie door een hele kamer te verwarmen. Het is ook niet nodig om een ​​kamer voor te verwarmen, omdat deze kachels direct werken.

Wens je meer informatie te ontvangen over deze manier van verwarmen?

 

 

 

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Met welke van onze gratis diensten kunnen wij u helpen.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *