fbpx

Waarom een infrarood verwarming gezond is?

Infrarood verwarming is gezond

Infrarood verwarming brengt niet alleen comfortabele warmte in je huis. Het geeft je ook gezonde warmte. De warme stralen van de infrarood kachel zorgen namelijk voor een schoon binnenklimaat, het verlicht spierpijn aan de rug of nek en laat je bloed goed doorstromen. 

De infrarood straling is absoluut niet schadelijk voor onze gezondheid. Je kan de infrarood straling vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. De intense warmte ontspant spieren en geeft verlichting bij reumatische pijnen. 

Daarnaast houd infrarood verwarming de luchtvochtigheid in jouw woning in balans. Dit heeft een positief effect op de slijmvliezen en ook het netvlies van de ogen. Nooit meer een droge lucht met infrarood panelen van de Warmteshop. 

Lange golf infrarood c-straling is gezond

Feit is dat de mens niet zonder zonlicht kan. Dit type straling is overigens ook vergelijkbaar met de straling van een tegelkachel. De infrarood verwarming maakt gebruik van de lange golf infrarood straling welke geen schadelijke uv-straling bevat.

Hoe langer de golven zijn, hoe lager de stralingsenergie is. De lange golf infrarood c-straling verwarmt de huid en dringt slecht 0,3 millimeter diep in de huid. De korte golf ultra violette straling gaat daarentegen letterlijk onder de huid. 

Infrarood c-stralen kun je daarom niet vergelijken met uv-stralen of röntgenstralen. Deze zijn namelijk wél schadelijk voor de gezondheid. Elektrische verwarming met infrarood brengt vele gezonde voordelen met zich mee. 

gezonde-verwarming-002

Gezonde voordelen van infrarood verwarming

  Door de indringende warmte zetten bloedvaten uit en wordt de bloedcirculatie verbeterd. – Door de infrarood warmte onspannen jouw spieren. Dit is prettig als je last hebt van een stijve nek of spierpijn. 

  Er is geen luchtcirculatie, waardoor je geen rondzwevende stofdeeltje of bacteriën in de lucht. Astmapatiënten en mensen met allergieën hebben hier duidelijk veel baat bij.

– De warmte dringt door in de muren en houdt deze droog, zodat schimmelgroei wordt voorkomen. Schimmels in de muren vormen een reëel risico voor de gezondheid.

– Bij verwarmen met een infrarood paneel blijft de luchtvochtigheid in balans. Dit heeft een positief effect heeft op de slijmvliezen en ook het netvlies van de ogen.

De werking van infrarood warmte

Infrarood warmte verwarmt niet de lucht, maar de warmte dringt direct door in je lichaam. Het warmt de objecten en mensen op die zich in het stralingsbereik bevinden. Muren, vloer en meubels worden warm. 

De infrarood stralen weerkaatsen op de objecten, zodat je van alle kanten de heerlijke warmte voelt. Een infrarood verwarming is binnen 8 tot 15 minuten warm. Daardoor geniet je vrijwel direct van de comfortabele en gezonde warmte in de kamer.  

Doordat infrarood verwarming niet de lucht, maar de objecten verwarmd heb je geen last van luchtcirculatie. De lucht is schoon, geen rond dwarrelende bacterien en huismijt in de lucht. Een schone lucht is voor iedereen prettig. Personen die last hebben van hun bronchiën hebben hier zeker voordeel bij. 

gezonde-verwarming-003

Infraroodstraling helpt bij gezondheidsklachten

De infrarood warmte op ons lichaam verhelpt of vermindert enkele gezondheidsklachten. Door de indringende warmte zetten de bloedvaten uit en waardoor de bloedcirculatie verbeterd. Dit biedt verlichting bij bijvoorbeeld gespannen spieren.

Infrarood warmte stimuleert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarnaast versneld de ir warmte de aanvoer van voedings- en bouwstoffen. Jouw hele lichaam geniet van de opbouwende werking van de krachtige infrarood warmte. 

Bij rug- en nekklachten wordt vaak warmte therapie aanbevolen. Dit vermindert namelijk de hinder en pijn in het dagelijks leven. Het is wetenschappelijk bewezen dat therapie met infrarood stralen het verkrampte gevoel in de rug en nek wegnemen. 

Krijg je hoofdpijn door infrarood verwarming? 

Deze vraag horen we geregeld. Nee, je krijgt geen hoofdpijn van infrarood verwarming. Indien je hoofdpijn krijgt in een verwarmde ruimte, is dat meestal doordat de lucht te droog is. Dit effect treedt op bij convectie verwarming, waarbij warme lucht circuleert in de kamer.

Stofdeeltjes en bacteriën zweven daarbij door de lucht. Dit kan bij mensen met allergieën hoofdpijn veroorzaken. In het ergste geval wordt de hoofdpijn veroorzaakt door onzichtbare schimmelsporen in de muren. Dan is het de hoogste tijd om het verwarmingssysteem te vervangen door infrarood panelen. 

Infrarood straling gaan bovengenoemde effecten juist tegen. De lucht in de kamer circuleert niet en is schoon. De muren in de kamer blijven droog, waardoor het risico op schimmels tot een minimum is beperkt. 

Het is een andere manier van verwarmen. Een gezonde manier, er blijft namelijk voldoende zuurstof in de kamer om hoofdpijn te voorkomen. Door de goede bloedcirculatie en ontspannen spieren heb je tevens minder snel last van hoofdpijn. 

gelukkige vader en kind gezond

Afgifte elektrosmog bij elektrische verwarmen

Elektrosmog is elektrische magnetische straling die wordt veroorzaakt door elektrische wisselspanningen op een elektrakabel. Infraroodstraling daarentegen betekent warmte straling.

Infrarood verwarming wekt direct warmte op via elektrische energie, waarbij de elektro magnetische straling in de stroomkabel zit. Een ir paneel staat alleen onder spanning wanneer dat nodig is en genereert een zeer laag elektro magnetisch veld. Vooral onze Welltherm ir panelen geven een uiterst lage magnetische golf af.

90% van de elektrosmog waar mensen aan worden blootgesteld, wordt in huis geproduceerd. Dit ondanks alle zendmasten, hoogspanningskabels, elektrische auto’s, treinen, wifi verbindingen, radiozenders, radarsystemen, satellieten en mobiele telefoons.

Het elektranet thuis veroorzaakt elektrische- en magnetische wisselvelden. Vooral als het elektranet niet of slecht geaard is. Niet geaarde elektrische apparaten veroorzaken ook sterke elektrische wisselvelden. Draadloos internet, draadloze telefoon, bluetooth en magnetron zijn allemaal bronnen van elektro magnetische golven.

Gezond verwarmen met infrarood

Met infrarood verwarming creëer je een gezond binnenklimaat. Bij infrarood verwarming wordt niet de lucht verwarmd, maar de objecten en mensen. De muren worden hierdoor ook warm, waardoor de vochtigheid wegtrekt uit de wanden. Droge en warme muren is goed voor de isolatie van de wand en gaat schimmelvorming tegen. 

Daarnaast blijft de luchtvochtigheid overal in de kamer op een aangenaam constant niveau. Met andere woorden, infrarood verwarming voorkomt dat de lucht in de ruimte uitdroogt. Het binnenklimaat is schoon en slijmvliezen drogen niet uit. Spieren ontspannen en het verlicht pijnen. 

Ben je op zoek naar een verwarmingssysteem dat zorgt voor een beter binnenklimaat en heerlijk aangename warmte? Dan zit je met een infrarood verwarming zeker goed! 

Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw woning te voorzien van de aangename, gezonde en goedkope infrarood warmte! We helpen je graag verder. Kan je niet wachten? Bestel dan direct de infrarood verwarming in onze online web winkel. 

Oprichter warmteshop Eugene Verbraak

Warmteshop is marktleider in infrarood verwarming. Wij hebben meer dan 30 winkels en showrooms over de ganse Benelux. Je kan online infrarood panelen kopen in onze webshop. Energiezuinige en hoog kwalitatieve verwarmingen voor huis en bedrijfspanden.

Eugene Verbraak
Directeur oprichter

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt. 

De 3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming zijn energiezuinig, duurzaam en rendabele warmte in huis of kantoor. 

Tips voor de aankoop van bijverwarming wanneer je huidige systeem niet voldoende warmte geeft. Kies het juiste type bijverwarming, zoals infrarood panelen. Duurzame warmte, daar waar de warmtebehoefte is.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Er zijn meer voordelen dan nadelen van infrarood verwarming. Het enige nadeel is dat je de elektriciteitsdraden moet wegwerken. De voordelen zijn ontelbaar groot. Zoals zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige en snelle installatie, schoon binnenklimaat, geen last van de nadelen van convectie verwarming, geen lucht circulatie en zo kunnen we er nog meer opnoemen. 

Een E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen is mogelijk door gebruik te maken van zonnepanelen. Daarbij speelt isolatie ook een primaire factor. 

Een infrarood verwarming is even behaaglijk als genieten van de warmte zonnestralen. De intense infrarood straling dringt diep door in het lichaam.

Informatie infrarood verwarming ontvang je bij de grootste infrarood winkel van de Benelux, de Warmteshop. Kom langs in één van onze 26 showroom of neem contact op. Onze infrarood experts beantwoorden als jouw vragen over onze hoogwaardige infrarood verwarming systemen. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst omdat je gasloos je woning of kantoor verwarmt. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmt. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming met verlichting is handig omdat je het plafond kan gebruiken voor zowel verwarming als verlichting. Je hebt geen extra aansluitpunten in het plafond nodig. 

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Mo El infrarood verwarming, Italiaans design is de Rolls Royce verwarming onder de infrarood heaters. Prachtige design infrarood verwarming met een verbluffende energiezuinige prestatie. 

Een verwarming infrarood maakt gebruik van onschadelijke lange golf infrarood straling. Verwarming verwarmd niet de lucht, zoals een CV kachel dat doet. Maar warmt direct de mensen en objecten. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de directe stralen je huid raken. Dit is een aangenaam gevoel. 

Ja, een infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor panelen met wandmontage is dit vanuit veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van het paneel aanwezig is. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Infrarood verwarming kopen

Winkel in de buurt

Warmteshop heeft een groot verdeelnetwerk van meer dan 30 winkels over de ganse Benelux. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. In België en Nederland.

Online Winkelen

Bestellen vanuit je comfortabele zetel. Bezoek onze Webshop om het volledige assortiment te bekijken inclusief alle prijzen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Eigen Installatiedienst

Wij installeren vakkundig al onze infrarood verwarmingssystemen en zowel op huishoudelijk als op industrieel vlak. Contacteer ons voor een infrarood paneel offerte.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!