fbpx

Infrarood verwarming bij jou thuis, dit zijn de mogelijkheden

Infrarood verwarming bij jou thuis

Infrarood verwarming bij jou thuis, dit zijn de mogelijkheden

Bij het plaatsen van een infrarood verwarming heb je meer mogelijkheden dan je verwacht. Een infrarood verwarming is niet enkel een strakke witte plaat tegen de muur of aan het plafond. Er zijn talloze modellen verkrijgbaar. 

Wat dacht je van een krijtbord verwarming in de keuken, een spiegel in de badkamer of een schilderij in de slaapkamer. Een plafond infrarood paneel met ledverlichting of een zwarte verwarming aan de wand. Kies voor een kleuren paneel die past bij jouw interieur. De mogelijkheden voor infrarood verwarming bij jou thuis zijn zeer divers. 

Huis verwarmen met infrarood

Infrarood verwarming in huis

De design mogelijkheden voor huis verwarmen met infrarood zijn ontelbaar groot. Infrarood verwarming is een slank warmtepaneel waarvan het oppervlak gemaakt is van hittebestendig veiligheidsglas of metaal. Het glazen paneel is 2,2 cm dun en het metalen paneel 1,7 cm. 

Dankzij de nano technologie warmt het infrarood paneel binnen 5 tot 10 minuten op. Infrarood verwarming bij jou thuis kent veel voordelen. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld waardoor de temperatuur in de kamer constant is. Doordat IR verwarming niet de lucht verwarmd, zoals een conventionele verwarming, maar direct de objecten zijn er geen temperatuur verschillen. 

Bij een klassieke verwarming stijgt de warme lucht en vormt zicht een warmtewolk onder het plafond. Voordat de warmte naar beneden zakt, ben je vele uren en kostbare energie verder. Dankzij de technologie van infraroodstraling is de gewenste temperatuur snel bereikt. 

Infrarood panelen zijn geschikt voor montage aan de wand of aan het plafond. Voor infrarood verwarming in huis hebben we uiteen gestrekte ontwerp mogelijkheden. We bespreken een aantal uitvoeringen voor bij jou thuis.

print-art-welltherm-007

Infrarood verwarming krijtbord

Design verwarming keuken

Infrarood verwarming krijtbord is een warmtepaneel welke je met echt krijt beschrijft. Het oppervlak is gemaakt van zwart mat veiligheidsglas of een metaal paneel welke afgewerkt is met een zwarte poedercoat laag. Je kan de panelen zowel horizontaal of verticaal aan de wand monteren. 

Een infrarood verwarming krijtbord is geschikt voor meerdere toepassingen. Slaapkamer, kinderkamer, woonkamer en keuken. Ook zakelijk wordt dit paneel vaak toegepast in sauna’s of restaurants waar het dagmenu op geschreven staat. 

In huis heeft de keuken meestal weinig vrije muuroppervlakken, omdat een groot deel door keukenkasten bezet is. Het is logisch om een infrarood verwarming keuken te integreren die extra toegevoegde waarde biedt.

Een design verwarming keuken zoals een krijtbord paneel voldoet aan deze vereiste, omdat het meer kan dan alleen efficiënt verwarmen. Het dient ook als een notitieblok en is daarmee het organisatorische centrum voor het hele gezin. Op het oppervlak kan je schrijven, tekenen en notities noteren. 

Indien er geen vrij muuroppervlak beschikbaar is in de keuken, biedt een infraroodpaneel aan het plafond de oplossing. In de vorm van een wit metalen paneel valt deze nauwelijks op en is het optimaal geplaatst voor een gelijkmatige warmteverdeling. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een gekleurde design verwarming keuken. 

Spiegel met led verlichting en verwarming

Infrarood verwarming spiegel 

Een spiegel met led verlichting en verwarming brengt twee energiezuinige werelden bij elkaar. De zuinige infrarood verwarming waarbij 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Daardoor bespaar je zo’n 30 tot 50% op de stookkosten ten opzichte van een conventionele verwarming. Daarnaast de duurzame led-verlichting die jarenlang meegaat. 

Je bedient de verwarming apart van de led-verlichting. Indien de verlichting uitstaat zie je de led lampjes niet zitten. Vaak zien we een infrarood verwarming spiegel terug in de badkamer, woonkamer, kledingkamer, slaapkamer of hal. Dankzij de IP44 klasse is de spiegel met led verlichting en verwarming spatwaterdicht en dus veilig in een natte ruimte te gebruiken.

Voordeel van een infrarood verwarming badkamer spiegel is deze niet beslaat na het douchen of baden. Het oppervlak van het warmtepaneel is gemaakt van hittebestendig ESG veiligheidsglas welke een verchroomde afwerking heeft. Een spiegel met verwarming is beeldschoon en ook erg handig. Voor de led-verlichting kan je kiezen tussen twee uitvoeringen, waarbij je maar één aansluitpunt nodig hebt. 

Ten eerste een inbouw led-frame welke naadloos om het warmtepaneel gaat of infrarood led strips met een magneetstrip. Een infrarood verwarming met led verlichting is verkrijgbaar als spiegel, maar ook geschikt voor andere verwarmingspanelen. Zoals een zwarte verwarming met led frame of een schilderij verwarming met led verlichting.

print-art-ecaros-016 

Infrarood verwarming schilderij

Woonkamer elektrisch verwarmen

Een infrarood verwarming schilderij is thuis als een kunstwerk aan de muur. Hierbij kan je kiezen tussen een metalen of glazen paneel. Bij een verwarming design woonkamer met print kies je een eigen foto welke je op het oppervlak van het warmtepaneel door ons laat bedrukken. 

Vervolgens maak je de keuze of je de design verwarming woonkamer wilt inlijsten. Standaard wordt een infrarood verwarming met print zonder frame geleverd. Hang het paneel op een prominente plek in de kamer. Woonkamer elektrisch verwarmen krijgt met een schilderij verwarming een andere dimensie. 

Het kunst paneel aan de wand ziet er uit als een waar schilderij, totdat je deze aanzet en je de heerlijk warme stralen op je huid voelt. Een kachel en schilderij in één toestel gecombineerd is ware kunst. Net zoals een krijtbord verwarming, maak je de foto verwarming eenvoudig schoon met een vochtige doek. 

De afdruk vervaagt op den duur niet, want het oppervlak van het warmtepaneel is krasvast en zuurbestendig. De print behoudt daardoor langdurig de glans en diepe kleuren. Ga nooit zelf infrarood panelen schilderen. Gewone verf is namelijk niet bestand tegen de hoge temperaturen. Laat het vakwerk aan de deskundigen van de Warmteshop over. 

Alkari handdoekdroger infrarood verwarming 13

Infrarood verwarming badkamer

Handdoekdroger badkamer

Een infrarood verwarming badkamer zorgt voor een gezond binnenklimaat en staat daarnaast beeldschoon. Infrarood verwarming gezond voor jou in de badkamer. IR panelen zijn functioneel en zorgen voor een heerlijk warme badkamer. Voor deze ruimte zijn er ook talloze design mogelijkheden op het gebied van verwarmen met infrarood. Zoals een spiegel verwarming, schilderij verwarming, gekleurd paneel en handdoekdroger verwarming. 

Een handdoekdroger badkamer is verdeeld in twee zones. Het ene gedeelte is de pure badkamer verwarming waarvan de temperatuur maximaal 120 graden wordt. Het andere deel is de handdoekdroger badkamer met een maximale temperatuur van 70 graden Celsius. Op dit gedeelte zitten beugels bevestigd voor de handdoeken. 

Met een handdoekdroger badkamer verwarming geniet je altijd van droge handdoeken en een warme ruimte. Verkrijgbaar in vele kleuren en ook met een foto afdruk. Afhankelijk van de grootte van het paneel kan je twee tot vier beugels op het drooggedeelte monteren. Het paneel kan je op twee manieren ophangen, namelijk het drooggedeelte boven of onder. 

Wil je meer weten over infrarood verwarming in huis? Neem dan contact met Warmteshop op. Kom langs in één van de infrarood verwarming winkels, we hebben al 15 jaar ervaring in infrarood verwarming. Je kan ook meer lezen in ons magazine over hoe veilig is een infrarood verwarming of wat je zeker moet weten over infrarood verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!