EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Hoe veilig is een infrarood verwarming

Hoe veilig is een infrarood verwarming?

Veilig verwarmen

Veiligheid staat altijd voorop, hoe veilig is een infrarood verwarming eigenlijk? Een infrarood verwarming is 100% veilig! Sterker nog, een infrarood verwarmingssysteem is zelfs bevorderlijk voor je gezondheid. Het is niet voor niets dat infrarood straling ook in kritieke omgevingen wordt gebruikt, zoals in ziekenhuizen en operatiekamers.

Veilig verwarmen heeft bij Warmteshop de allerhoogste prioriteit. Infrarood verwarming werkt middels elektriciteit waarbij de energie omgezet wordt in gezonde en veilige infrarood straling. Voor woningen maakt de IR kachel gebruik van de lange golf infrarood straling, ook wel c-straling genoemd. Deze infrarood straling is volkomen veilig. 

Infrarood warmte is te vergelijken met de warmte van de zon. Een infrarood paneel geeft stralingswarmte af welke vergelijkbaar is met het effect van de warme zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Wat je zeker moet weten over infrarood verwarming gezondheid en veilig verwarmen.

Infrarood straling

Toepassing infrarood straling

Om uit te leggen hoe veilig infrarood verwarming is, moeten we eerst begrijpen wat infrarood straling is. Fysiek gezien is infrarood straling een elektromagnetische golf die onderin het rode uiteinde van het licht ligt. Infrarood straling heeft een golflengte van 780 nm. Elk warm lichaam straalt infrarood straling uit. Hoe heter het oppervlak, hoe korter de golflengte en hoe intenser de straling wordt. 

Afhankelijk van de golflengte wordt onderscheid gemaakt tussen A-, B- en C-infrarood straling. Bij toenemende temperatuur verschuift het stralingsmaximum van de thermische straling tot kortere golflengtes en zichtbaar licht. Als infrarood straling onze huid raakt, warmt ons lichaam op. Infrarood straling geeft een comfortabel gevoel.

De toepassing infrarood straling is divers. Voor iedere ruimte is een infrarood oplossing, waarbij de diverse golf lengtes worden gebruikt. De lange golf C-straling is bijvoorbeeld geschikt voor woningen en de korte golf A-straling voor het verwarmen van minder goed geïsoleerde of open ruimtes. Zoals een industrie verwarming, verwarming voor buiten of terrasverwarming. 

Ecaros-metal-016

Infrarood verwarming straling

Infrarood korte of lange golf

Bij infrarood verwarming straling wordt onderscheidt gemaakt tussen drie soorten stralingen. Infrarood kort of lange golf wordt het meeste toegepast. We leggen je de verschillende infrarood verwarming straling uit. 

IR-A: korte golf straling: ook wel korte golf stralers genoemd, hebben een oppervlaktetemperatuur van ten minste 900°C. De lampen gloeien rood op en vereisen geen opwarmtijd. De korte golf stralers hebben een stralingscomponent van meer dan 90%. De stralingswarmte wordt nauwelijks beïnvloed door tocht of wind. De korte golf infrarood verwarming is daarom ideaal voor toepassingen buiten.

IR-B: middengolf IR kachel zendt infraroodstraling uit tussen 1400 nm en 3000 nm. Het heeft een oppervlakte temperatuur tussen de 250 tot 900°C. Deze straling herken je aan het donkerrode licht dat ze uitstralen. Ze hebben een groot bereik en zijn ook intens, maar iets minder fel dan de korte golf straler. Middengolf infrarood kachel wordt toegepast in ruimtes die voor 75% gesloten zijn. Zoals een infrarood verwarming veranda. 

IR-C: lange golf infrarood straling. Een lange golf infraroodpaneel bereikt een oppervlakte temperatuur van maximaal 200°C. Waarbij een wandpaneel maximaal 120 graden is en plafond panelen oplopen tot 200 graden. Dit in verband met aanraak veiligheid. 

Doordat de maximale straling in het infraroodbereik ligt, is de term infrarood verwarming ontstaan. Infrarood verwarming is ideaal voor het verwarmen van volledig afgesloten ruimtes, zoals woningen en kantoren. De lange golf infrarood verwarming straling genereren geen licht en worden daarom ook donkere stralers genoemd.

Zonnestralen bevatten infrarood straling met een korte en lange golflengte. De korte golf stralen gaan door het raam heen, waardoor je het warmt krijgt als je in de woonkamer in de zon zit. Bij infrarood verwarming voor woningen wordt gebruik gemaakt van de lange golflengte infrarood stralen. De warmte ontsnapt niet door het raam, waardoor je geen warmteverlies hebt. 

Keurmerken infrarood verwarming

Veilige elektrische verwarming

Om veiligheid en kwaliteit te garanderen zijn er verschillende keurmerken infrarood verwarming. Infrarood panelen moeten aan belangrijke eisen en keuringsstandaarden voldoen. Pas bij een positief resultaat worden de strenge keurmerken en certificaten uitgereikt. 

De onafhankelijke keuringen en certificaten geven je als potentiële koper infrarood verwarming belangrijke zekerheden en ook meer inzicht in de kwaliteit van het product. We bespreken een aantal belangrijk keurmerken waaraan een veilige elektrische verwarming aan moet voldoen. 

TÜV keuring: Een infrarood verwarming met het Duitse keurmerk TÜV staat voor veilig en efficiënt verwarmen. Bij de TÜV test worden de infraroodpanelen gekeurd op veiligheid van het product, efficiëntie van de componenten en de gebruikseigenschappen van het totaal product. Ook wordt het gehele infrarood paneel getest op veilig verwarmen. 

RoHS certificaat: Infrarood paneel met een RoHS certificaat is vrij van schadelijke stoffen. 

EMV keurmerk: Infrarood panelen met het Elektromagnetische Verträglichkeit (EMV) keurmerk worden gezien als elektromagnetisch geschikt. Ze produceren geen sterke elektromagnetische velden. 

GS keurmerk: Het Geprüfte Sicherheit (GS) keurmerk geeft je als koper de zekerheid dat de IR verwarming is getest op veiligheid. Daarnaast zijn de warmtepanelen vrij van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bij IR kachel is het bijvoorbeeld van belang dat de lak geen giftige stoffen afgeeft tijdens het verwarmingsproces. Goedkope panelen van buiten de EU staan bekend om de giftige eigenschappen van de verf. 

VDE keurmerk: Met een VDE keurmerk weet je als koper dat je een hoog kwaliteit infrarood paneel in handen hebt. VDE test elektrische apparatuur op verbruik, levensduur, veiligheid en garantie. VDE-keurmerk waarborgt ook de veiligheid van het product op elektrische, mechanische, thermische, giftige, radiologische en andere gevaren. Er zijn maar weinig infrarood panelen met een VDE keurmerk. 

CE-certificaat: Een CE-certificaat geeft aan dat de infrarood verwarming fabrikant zich tijdens de productie aan de geldende Europese normen en richtlijnen heeft gehouden. Let wel op, er bestaat ook een afwijkende CE keurmerk die vaak in China wordt gehanteerd. Deze staat voor “China Export”. Dat zegt dus niets over de kwaliteit van een product.

print-art-ecaros-008

Infrarood verwarming gezondheid

Is infrarood gezond? 

Naast hoe veilig is een infrarood verwarming heb je ook te maken met infrarood verwarming gezondheid. Is infrarood gezond? Ja, één ding is zeker dat infrarood verwarming gezond voor jou is. De staling heeft een therapeutische werking op ons lichaam. Spieren ontspannen, gewrichtspijnen nemen af en de bloedsomloop verbetert. 

Naast veiligheid en gezondheid werkt infrarood verwarming anders dan een convectie kachel. Bij het infrarood verwarmingsproces wordt niet de lucht verwarmt, zoals een convectie dat doet, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. Hierbij vindt geen luchtcirculatie plaats. Dit betekent dat er geen fijnstof en bacteriën in de lucht zweven. Boven droogt de lucht niet uit. Dit verwarmingsproces levert een gezond binnen klimaat op. 

Als laatste heeft een infrarood warmtepaneel geen scherpe punten of randen. De warmtepanelen aan de muur worden maximaal 120 graden Celsius, wat binnen de aanraak veiligheid ligt. Er is geen gevaar op brandblaren. Daarnaast zijn de IR verwarming van Warmteshop voorzien van oververhitting schakelaars. Mocht het paneel te warm worden, dan schakelt deze vanzelf uit. 

Infrarood Warmteshop

Goedkoop huis verwarmen

Infrarood Warmteshop levert hoog kwaliteit infrarood verwarming met een passende prijs. De componenten, de zorgvuldige verwerking en fabricage van de op maat gemaakte producten beloven een optimaal en duurzaam verwarmingscomfort. Warmteshop heeft 15 jaar ervaring in infrarood verwarming. 

Onze infraroodverwarming producten bevatten genoemde keurmerken als TÜV, RoHS, EMV, VDE en GS. Alsmede de CE en ISO 9001 certificering voor Europese veiligheidsnormen. Een infrarood paneel is ook veilig te gebruiken in natte en stoffige omgevingen. Infrarood verwarming badkamer IP 44 klasse is spatwaterdicht en kan dus veilig in een natte ruimte gebruikt worden. 

Heb je nog vragen over hoe veilig is infrarood verwarming? Neem gerust contact op met één van onze infrarood Warmteshop winkels. Bekijk bijvoorbeeld Warmteshop Hasselt in de kijker. Ben je op zoek naar een infrarood verwarming? Breng een bezoek aan een infrarood verwarming winkel. Onze adviseurs geven graag uitleg over veilig en goedkoop huis verwarmen met elektrische verwarming infrarood straling.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt. 

De 3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming zijn energiezuinig, duurzaam en rendabele warmte in huis of kantoor. 

Tips voor de aankoop van bijverwarming wanneer je huidige systeem niet voldoende warmte geeft. Kies het juiste type bijverwarming, zoals infrarood panelen. Duurzame warmte, daar waar de warmtebehoefte is.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Er zijn meer voordelen dan nadelen van infrarood verwarming. Het enige nadeel is dat je de elektriciteitsdraden moet wegwerken. De voordelen zijn ontelbaar groot. Zoals zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige en snelle installatie, schoon binnenklimaat, geen last van de nadelen van convectie verwarming, geen lucht circulatie en zo kunnen we er nog meer opnoemen. 

Een E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen is mogelijk door gebruik te maken van zonnepanelen. Daarbij speelt isolatie ook een primaire factor. 

Een infrarood verwarming is even behaaglijk als genieten van de warmte zonnestralen. De intense infrarood straling dringt diep door in het lichaam.

Informatie infrarood verwarming ontvang je bij de grootste infrarood winkel van de Benelux, de Warmteshop. Kom langs in één van onze 26 showroom of neem contact op. Onze infrarood experts beantwoorden als jouw vragen over onze hoogwaardige infrarood verwarming systemen. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst omdat je gasloos je woning of kantoor verwarmt. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmt. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming met verlichting is handig omdat je het plafond kan gebruiken voor zowel verwarming als verlichting. Je hebt geen extra aansluitpunten in het plafond nodig. 

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Mo El infrarood verwarming, Italiaans design is de Rolls Royce verwarming onder de infrarood heaters. Prachtige design infrarood verwarming met een verbluffende energiezuinige prestatie. 

Een verwarming infrarood maakt gebruik van onschadelijke lange golf infrarood straling. Verwarming verwarmd niet de lucht, zoals een CV kachel dat doet. Maar warmt direct de mensen en objecten. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de directe stralen je huid raken. Dit is een aangenaam gevoel. 

Ja, een infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor panelen met wandmontage is dit vanuit veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van het paneel aanwezig is. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Infrarood verwarming kopen

Winkel in de buurt

Warmteshop heeft een groot verdeelnetwerk van meer dan 30 winkels over de ganse Benelux. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. In België en Nederland.

Online Winkelen

Bestellen vanuit je comfortabele zetel. Bezoek onze Webshop om het volledige assortiment te bekijken inclusief alle prijzen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

EIGEN Installatiedienst

Wij installeren vakkundig al onze infrarood verwarmingssystemen en zowel op huishoudelijk als op industrieel vlak. Contacteer ons voor een infrarood paneel offerte.

KOOP EEN DUURZAME

INFRAROOD VERWARMING

WARMTESHOP

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.