warmteshop-logo

Wat je zeker moet weten over infrarood verwarming

Wat je zeker moet weten over infrarood verwarming

Is infrarood verwarming zuinig duurzaam en gezond? 

Infrarood verwarming is zuinig, duurzaam en gezond. Bovendien CO2 neutraal, onderhoudsvrij, geurloos, stil, prachtig om te zien en eenvoudig te installeren. Ben je op zoek naar een infrarood verwarming? Lees in ons blog wat je zeker moet weten over infrarood verwarming. 

Vragen als hoe moet je een infrarood paneel installeren? Kan je infrarood verwarming aan het plafond hangen of ook aan de muur? Is infrarood verwarming gezond? Is infrarood verwarming zuinig en duurzaam? Allemaal vragen waar we antwoord op geven. 

Infrarood verwarming installeren

Infrarood verwarming zelf plaatsen?

Een infrarood verwarming installeren is redelijk eenvoudig en snel gedaan. Je hoeft immers geen leidingen te trekken, zoals bij een CV installatie. De vraag kan je een infrarood verwarming zelf plaatsen is te beantwoorden met ja. Een IR paneel aan de wand monteren is eenvoudig. 

Alle warmtepanelen met verschillende oppervlaktes, zoals kunst verwarming, spiegel-, glas- of metalen zijn geschikt voor wand- en plafondmontage. Infrarood verwarming installeren aan het plafond is iets moeilijker, omdat je boven je hoofd moet werken. Bij infrarood verwarming zelf plaatsen aan de wand of plafond raden wij altijd aan om dit met 2 personen te doen. 

Bij zelfinstallatie controleer je eerst de muur op sterkte en stevigheid. Het materiaal van de wand bepaalt het soort schroef en pluggen. Betonnen n stenen muren zijn een ideale basis om een infrarood verwarming aan op te hangen. Bij houten wanden of gipsplaten heb je een extra stevige beugel en bevestigingsmateriaal nodig. 

Bij infrarood verwarming kopen Warmteshop is altijd een installatiekit meegeleverd. Bij de Welltherm en Ecaros panelen is tevens een montagebeugel meegeleverd. De installatie kit bestaat uit een instructie boekje, schroeven, pluggen en boorsjabloon. 

Met behulp van het boorsjabloon teken je zo nauwkeurig mogelijk de boorgaten. Afhankelijk van de afmeting van het warmtepaneel zijn 4 of 6 boorgaten vereist. De bijbehorende pluggen en schroeven houden de infraroodpanelen stevig in de montagebeugel vast. 

Sluit het infrarood paneel middels een stekker aan op het stopcontact of rechtstreeks op de elektra. Indien er geen elektra aansluiting in de buurt zit, schakel dan een elektricien is om de juiste kabels te trekken. Uiteraard kan je de montage ook overlaten aan de installatie dienst van Warmteshop. 

installeren infrarood verwarming

 

Positie infrarood paneel bepalen

Plafond of wand montage

Naast de eigenlijke installatie is het van groot belang om als eerste de positie infrarood paneel bepalen. Je kan een infrarood paneel aan het plafond of aan de muur monteren. Om esthetische en efficiëntie redenen heeft IR verwarming de beste positie in de kamer nodig. Een verkeerde positie kan leiden tot hoger energiekosten en dat is natuurlijk zonde en onnodig.

Het beste is om een infrarood paneel zo te plaatsen dat de te verwarmen zone binnen een afstand van 3 tot 4 meter is. De stralingshoek van een infrarood paneel in een huis is 100 tot 120 graden. Indien je een infrarood verwarming als hoofdverwarming kiest is het raadzaam om onze expert van de Warmteshop te raadplegen voor een warmteplan.

Onze Warmteshop adviseur maakt een exacte berekening van het aantal benodigde warmtepanelen, het juiste vermogen en bepaalt de beste positie. Voor grote ruimtes, zoals een woonkamer, is een plafondverwarming aan te raden. De stralen hebben een grote warmteverspreiding van boven en de vloer wordt ook gelijk heerlijk warm. 

Soms is het ook beter om bijvoorbeeld 2 panelen van 600 watt te kiezen, dan 1 groot paneel van 1200 watt. Gebruik je een infrarood paneel als bijverwarming zorg er dan voor dat het warmte paneel vrij kan stralen. Obstructie vermindert namelijk de warmte efficiency. Hang ook nooit gordijnen over de verwarming en zet geen grote meubels direct voor het paneel. 

Weet je niet zeker wat de beste positie infrarood paneel is? Raadpleeg dan onze vakmensen van de Warmteshop. Ze geven je graag advies over de ruimte die je wilt verwarmen. Van een badkamer verwarming spiegel tot infrarood verwarming plafond met verlichting. 

Is infrarood gezond?

Infrarood verwarming gezondheid

Is infrarood gezond? Ja, infrarood is zeker gezond. Infrarood verwarming gezondheid gaat daarom zeer goed samen. Infraroodstralen hebben namelijk een therapeutische werking op ons lichaam. Onze spieren ontspannen, pijnen aan gewrichten en spieren nemen af het verlicht stijfheid. Reumapatiënten hebben veel baat bij IR warmte. Daarnaast bevordert het de bloedsdoorstroming waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. 

Dat is wat infrarood warmte met ons lichaam doet. Warmte therapie wordt ook veel toegepast bij intensieve sporters. Het verlicht ook spierpijnen na het sporten. Dat infrarood verwarming gezond voor jou is staat boven kijf. 

Naast de lichamelijke voordelen van infraroodstraling heeft IR verwarming nog meer gezonde aspecten. Verwarmen met infrarood zorgt namelijk voor een gezond binnenklimaat. De lucht droogt niet uit, waardoor je geen last hebt van een droge huid of ogen. Erg prettig voor lensdragers. 

Een juiste luchtvochtigheid zorgt er ook voor dat er geen schimmelvorming in de muren is. Daarom zie je infrarood kachels ook vaak in badkamers. Niet alleen in de ruimte zelf, maar ook voor onder de douche. Een infrarood Sunshower is genieten terwijl je doucht.

Bij het verwarmingsproces met IR panelen vindt er geen lucht verplaatsing plaats zoals bij een convectie kachel. Daardoor zweven er geen bacteriën en stof in de lucht. Doordat de vaste objecten, zoals vloer muren en meubels de warmte lang vasthouden kan je ook gerust een raam open zetten voor ventilatie zonder daarom veel warmteverlies te hebben. Nogmaals de vraag is infrarood gezond? Jazeker!

wat je moet weten over infrarood verwarming

Duurzaam verwarmen zonder gas

Is infrarood verwarming zuinig?

Zuinig en duurzaam verwarmen zonder gas is mogelijk met een elektrische verwarming infrarood. Met IR verwarming maak je geen gebruik meer van de vervuilende fossiele brandstoffen. In combinatie met groene stroom stoot je met een elektrische verwarming geen CO2 uit. 

Bovendien verwarmt een infraroodpaneel heel zuinig. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte. Daarnaast ligt de gevoelstemperatuur zo’n twee graden hoger. Dat wil zeggen dat je de thermostaat 2 graden naar beneden kan bijstellen. Elke graad die je verlaagt bespaar je al 6% op de energiekosten. 

Doordat infraroodpanelen een korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten hebben bespaar je ook energie. Combineer een infrarood verwarming met een draadloze wifi thermostaat en beweging sensoren en je bespaart nog meer op het verbruik. 

Duurzaam verwarmen zonder gas is de oplossing voor nu en de toekomst. Zuinig en duurzaam huis verwarmen is helemaal optimaal. Onze adviseurs kunnen precies voor je uitrekenen hoeveel je bespaart met jouw infrarood panelen. Ben je op zoek naar een infrarood verwarming? Kom een keer langs in één van onze showrooms. 

Heb je nog meer vragen over wat je zeker moet weten over infrarood verwarming? Neem dan gerust contact met ons op. Je kan nog meer lezen in onze magazine blog artikelen, zoals vier vakantie in eigen tuin, je accumulatie verwarming vervangen of geniet ten volle van je veranda verwarming met infrarood verwarming. 

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt. 

De 3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming zijn energiezuinig, duurzaam en rendabele warmte in huis of kantoor. 

Tips voor de aankoop van bijverwarming wanneer je huidige systeem niet voldoende warmte geeft. Kies het juiste type bijverwarming, zoals infrarood panelen. Duurzame warmte, daar waar de warmtebehoefte is.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Er zijn meer voordelen dan nadelen van infrarood verwarming. Het enige nadeel is dat je de elektriciteitsdraden moet wegwerken. De voordelen zijn ontelbaar groot. Zoals zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige en snelle installatie, schoon binnenklimaat, geen last van de nadelen van convectie verwarming, geen lucht circulatie en zo kunnen we er nog meer opnoemen. 

Een E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen is mogelijk door gebruik te maken van zonnepanelen. Daarbij speelt isolatie ook een primaire factor. 

Een infrarood verwarming is even behaaglijk als genieten van de warmte zonnestralen. De intense infrarood straling dringt diep door in het lichaam.

Informatie infrarood verwarming ontvang je bij de grootste infrarood winkel van de Benelux, de Warmteshop. Kom langs in één van onze 26 showroom of neem contact op. Onze infrarood experts beantwoorden als jouw vragen over onze hoogwaardige infrarood verwarming systemen. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst omdat je gasloos je woning of kantoor verwarmt. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmt. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming met verlichting is handig omdat je het plafond kan gebruiken voor zowel verwarming als verlichting. Je hebt geen extra aansluitpunten in het plafond nodig. 

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Mo El infrarood verwarming, Italiaans design is de Rolls Royce verwarming onder de infrarood heaters. Prachtige design infrarood verwarming met een verbluffende energiezuinige prestatie. 

Een verwarming infrarood maakt gebruik van onschadelijke lange golf infrarood straling. Verwarming verwarmd niet de lucht, zoals een CV kachel dat doet. Maar warmt direct de mensen en objecten. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de directe stralen je huid raken. Dit is een aangenaam gevoel. 

Ja, een infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor panelen met wandmontage is dit vanuit veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van het paneel aanwezig is. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Infrarood verwarming kopen

Eigen Installatiedienst

Wij installeren vakkundig al onze infrarood verwarmingssystemen en zowel op huishoudelijk als op industrieel vlak. Contacteer ons voor een infrarood paneel offerte.

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming