fbpx

Hoe verwarmen zonder gas

Verwarmen zonder gas, wat is het alternatief?

Verwarmen zonder gas is wat we allemaal moeten gaan doen. Alle nieuwbouwwoningen hebben al geen gas aansluiting meer. Aardgasvrij wonen neemt steeds meer toe, ook bij de bestaande bouw die nog wel een aardgas aansluiting heeft. Gas is duur, vervuilend voor het milieu en deze fossiele grondstof is ook steeds schaarser. Er zijn diverse tools voor verwarmen zonder gas, die toegepast kunnen worden in de woningbouw en utilitaire bouw. 

Wat is het alternatief voor aardgasverwarming?

Er zijn meerdere alternatieven voor aardgasverwarming. De meeste bekende zijn warmtepompen en stadswarmte. Maar is er nog een andere genormeerde, veelzijdige, kosteneffectieve en aangename verwarming zonder gas, die zeker de nodige aandacht verdient. Namelijk infrarood verwarming. Kom meer te weten over de werking, normering en ontwikkelingen van elektrische verwarming met infraroodstraling. 

Directe elektrische verwarming met infrarood

Als we spreken over infrarood verwarming, spreken we over een directe elektrische verwarming met stralingswarmte. Dit betekent dat het niet water-gevoerd is en dat je zonder gas verwarmen kan. De warmte verspreidt zich middels infrarood straling. Warmte-afgifte systemen zoals radiatoren, convectoren en vloerverwarming beïnvloeden vooral de lucht temperatuur in een ruimte. Stralingswarmte, zoals infrarood, daarentegen heeft met name invloed op de straling temperatuur. 

Ons warmtecomfort wordt bepaald door een samenkomst van de gemiddelde lucht- en stralingstemperatuur. Voor behoud van comfort is een lagere luchttemperatuur te compenseren met een hogere stralingstemperatuur. En natuurlijk ook omgekeerd. Convectie kachels verwarmen de luchtdeeltjes, terwijl bij infrarood verwarming de objecten worden verhit. Denk hierbij aan meubels, vloeren, wanden en ook mensen.

Hierdoor biedt de elektrische verwarming infrarood een heerlijk comfort bij lagere kamertemperaturen. De energetische voordelen van infrarood panelen berusten zich onder andere op dit principe. Daarnaast is er geen luchtcirculatie, waardoor je van een schoon klimaat geniet. Er zweven namelijk geen stofdeeltjes of allergenen in de lucht. Prettig voor mensen die astmatisch zijn of een stofallergie hebben. Het beste alternatief voor aardgasverwarming is daarom een infrarood verwarming van de Warmteshop.

Ecaros-metal bijverwarming

Huis verwarmen zonder gas, hoe realiseer je dat?

Een huis verwarmen zonder gas, betekent aardgasvrij wonen. Hierbij moet je rekening houden met meerdere factoren die je via de elektriciteit moet regelen. Namelijk: ]

– Huis verwarmen zonder gas, en dus met stroom. 

– Elektrisch koken

– Elektrische warmwatervoorziening

Huis verwarmen met stroom: 

Een huis verwarmen met stroom is eenvoudig te realiseren met infrarood verwarming. Want deze is zeer goed in staat om iedere kamer of ruimte te voorzien van heerlijke, aangename en gezonde warmte. Een volledig huis verwarmen zonder gas is daarom eenvoudig te realiseren en ook nog tegen lage investeringskosten. 

Elektrisch koken: inductiekookplaat

Elektrische koken, zoals met een inductiekookplaat, is al in heel veel huizen toegepast. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit. 

Warmwatervoorziening:

De elektrische warmwatervoorziening kan je eenvoudig regelen met een zonneboiler of een elektrische hoog rendement ketel. 

Combineer infrarood verwarming, warmtepomp en zonnepanelen

Wat ook een veel voorkomende optie is een warmtepomp als lage temperatuur verwarming, namelijk de vloerverwarming. Gecombineerd met infraroodpanelen aan de wand of plafond voor extra warmte. De warmtepomp kan naast warmte ook zorgen voor de warmwatervoorziening. Plaats daarbij zonnepanelen op het dak, voor de opwekking van hernieuwbare energie. Zonder gas huis verwarmen, elektrisch koken en een elektrische warmwatervoorziening. Het plaatsje is rond voor aardgasvrij wonen. 

Dit concept is duurzaam en voldoet aan de bouwregelgeving. In de lokale toepassing verwarmt een warmtepomp met laagtemperatuur afgifte de woonkamer, waarbij infrarood verwarming wordt toegepast in de overige ruimtes. Zoals badkamer, slaapkamers, woonkamer en andere ruimtes. Het grote voordeel hiervan is dat er snel warmte geleverd kan worden in ruimtes waar je niet vaak aanwezig bent. Dit komt omdat de opwarmtijd van een infrarood verwarming kort is slechts 5 tot 12 minuten. 

Infrarood verwarming verwarmen zonder gas

Is infrarood verwarming een goed alternatief voor gaskachel? 

Infrarood verwarming een goed alternatief voor gaskachel. Verwarmen zonder gas betekent geen CO2 uitstoot meer en lage kosten. Infrarood verwarming heeft bovendien lage installatiekosten, geen onderhoud en de aanschaf is relatief laag. Zonder gas huis verwarmen middels stralingswarmte is voor bedrijven en particulieren markt een grote stap in de goede richting. 

Bovendien kan je de warmtepanelen altijd weer meenemen naar je volgende woning als je gaat verhuizen. Heb je ooit wel eens iemand een complete Cv-installatie mee zien nemen? Daarmee is infrarood stralingsverwarming een genormeerde, veelzijdige, kosteneffectieve en comfortabele tool voor de verduurzaming van zonder gas verwarmen en wonen. 

Meer weten over verwarmen zonder gas?

Wil je meer weten over verwarmen zonder gas en met infraroodstraling? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een IR verwarming kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs waarbij we ook de infrarood verwarming verbruik berekenen. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infrarood kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals buitenverwarming. We geven je uitleg over welke soorten terrasverwarmer elektrisch er zijn.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!