fbpx

Slim verwarmen met elektriciteit

Huis verwarmen met elektriciteit

Huis verwarmen met elektriciteit betekent zonder gas huis verwarmen. Nu de gasprijzen de pan uitrijzen is het verstandig om over te stappen infrarood verwarming. Want de beste en meest duurzame manier van verwarmen met elektriciteit is via infraroodstraling. Deze kan je niet vergelijken met de nachtverwarming of eenvoudige lucht verhitter die je bij de doe-het-zelf zaak koopt. 

De meest gestelde vraag over verwarmen met elektriciteit is vaak of het niet te duur is en of het gevaarlijk is. Zolang je gebruik maakt van de energiezuinige infrarood verwarming is verwarmen met elektriciteit niet duur en ook nog eens gezond. Je bent bovendien met infrarood verwarming niet meer afhankelijk van de fossiele brandstoffen en de alsmaar schommelende en hoge gasprijzen. 

infrarood verwarming antwerpen huiskamer design
infrarood verwarming antwerpen huiskamer design

Hoe goedkoop verwarmen met infrarood paneel?

Wil je goedkoop verwarmen? Kies dan voor infrarood paneel van Warmteshop. Deze infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Dit komst omdat maar liefs 93% van de energie wordt omgezet in warmte. Daarnaast heb je met een infrarood paneel geen onderhoudskosten meer, zoals je met een CV wel hebt. 

Waarom is er geen onderhoud nodig voor een infrarood paneel? Een warmtepaneel heeft geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. Je hoeft ook geen water bij te vullen of leidingen te controleren of aanleggen. Het is een onderhoudsvrije verwarming. 

Bovendien is de installatie ook eenvoudig en kan je zelf doen. Via de meegeleverde beugel is de montage aan de muur eenvoudig. Ook kan je kiezen voor een plafondverwarming, waarbij je een plafondbeugel gebruikt. Werk wel altijd met twee man, zeker bij het ophangen van een verwarming aan het plafond. Dit is iets zwaarder, omdat je boven je hoofd werkt. Je kan natuurlijk ook altijd de installatiedienst van Warmteshop vragen. 

Duurzame verwarming met infrarood

De duurzame verwarming met infrarood heeft dus geen onderhoud nodig en de installatie is eenvoudig. Maak het nog duurzamer door groene energie te gebruiken die de infrarood verwarming voedt. Wil je nog meer besparen door verwarmen met elektriciteit? Combineer dan de duurzame verwarming met zonnepanelen. Infrarood verwarming met zonnepanelen gaan namelijk heel, maar dan ook heel goed samen. 

De energie die je opwekt met de zonnepanelen op dak, kan je gelijk gebruiken voor de infrarood verwarming, welke zuinig in verbruik is. Hierdoor bespaar je gelijk op de elektriciteitskosten. 

Infrarood verwarming geeft heerlijke warmte

Infrarood verwarming geeft een comfortabele warmte. Door de directe infrarode stralen warmen de vaste objecten in de kamer op. Dit zorgt voor een extra temperatuurstijging van 2 tot 3 graden. Je hoeft daarom de infrarood verwarming niet zo hoog te zetten als bij een convectie kachel of elektrische cv ketel.

Voor een aangename warmte is 20 graden Celsius ruim voldoende. Dit scheelt per jaar enorm in de verbruikskosten. Met een infrarood verwarming kun je heel direct een hoek of zone verwarmen, waardoor je niet de hele ruimte hoeft op te warmen. 

De korte opwarmtijd zorgt er ook voor dat je energiezuinig kan verwarmen met elektriciteit. Afhankelijke van het type en het vermogen is het warmtepaneel binnen 8 tot 15 minuten warm. Je hoeft dus niet constant de panelen aan te hebben. Zoals een infrarood verwarming badkamer zet je alleen aan als het nodig is. Dus wanneer je in de badkamer wilt genieten van de aangename warmte.

wat kost infrarood verwarming

Stroomverbruik elektrische verwarming 

Als het om elektrische verwarming gaat, komt altijd het onderwerp naar voren over het stroomverbruik. Echter een elektrische verwarming infrarood zorgt ervoor dat je profiteert van een laag kWh verbruik. Infrarood verwarming is bovendien in staat een ruimte snel te verwarmen.

De moderne technologie zorgt ervoor dat maar liefst 93% van de energie wordt omgezet naar warmte. Dit is extreem hoog en dus absoluut rendabel. Dit hoge rendement vertaalt zich dan ook gelijk in een lage energierekening. 

Met infrarood verwarming ben je veel duurzamer uit in vergelijking met andere elektrische radiatoren. Dit komt omdat de warmte tot wel drie keer langer meegaat. Houd in de gaten dat andere soorten elektrische verwarming ook elektriciteit gebruiken, zoals een warmtepomp.

Kenmerken infrarood verwarming

– Geen luchtcirculatie. Stofdeeltje dwarrelen niet in de ruimte en de lucht is schoon. 

– Gelijkmatige verwarming van de kamer.

– De muren zijn warmer dan de omgevingslucht.

– Geen condensatie van vocht op de muren of ramen.

– Comfort bij lage lucht temperaturen.

– Weinig warmte verlies wanneer ramen en deuren worden geopend voor ventilatie.

Informatie over verwarmen met gas of elektriciteit

Wil je meer informatie over verwarmen met gas of elektriciteit? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen met elektriciteit. Wij leggen je graag de voordelen uit van zonder gas huis verwarmen. Wij geven je bovendien advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, die je kan inzetten als hoofd- of 

bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas of lees meer over waarom infrarood verwarming gezond is.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!