fbpx

Alles over bijverwarming slaapkamer

Alles wat je moet weten over bijverwarming slaapkamer

Met een bijverwarming slaapkamer verwarm je deze ruimte precies zoals jij dat wilt. Vooral tijdens de koude maanden, wanneer het appartement of huis niet meer natuurlijk door de zon wordt verwarmd. Het kan in de ochtend onaangenaam koud zijn en opstaan is dan moeilijker. De beste remedie is een infrarood verwarming om de ruimte te verwarmen.

De bijverwarming slaapkamer werkt met de lange golf infraroodstraling. Infrarood verwarming gebruikt net als de zon onschuldige infraroodstralen. Zonder de schadelijke UV-stralen. Met de slaapkamer verwarming van Warmteshop verwarm je de hele ruimte snel, energiezuinig en op een gezonde manier. 

warmteshop infrarood paneel master slaapkamer
warmteshop infrarood paneel master slaapkamer

Beste positie elektrische verwarming slaapkamer

Waar kan je de elektrische verwarming slaapkamer monteren? Je hebt hierbij keuze aan de muur of het plafond slaapkamer. Waar je de infrarood panelen installeert is afhankelijk van hoe groot de ruimte is, hoe de indeling is en ook van belang is waar je bed staat. We leggen de positie van de bijverwarming slaapkamer uit. Houd ook altijd in je achterhoofd dat je de straling niet mag onderbreken. Plaats dus niet direct je bed voor de bijverwarming slaapkamer. 

Positie infrarood paneel plafond slaapkamer

Infrarood paneel kan je handig aan het plafond slaapkamer monteren. Dit kan met de meegeleverde plafondbeugel. Dankzij het slanke model van 1,8 tot 2,2 cm merk je niet eens dat er een infrarood paneel aan het plafond slaapkamer hangt, totdat deze aangaat. En je de heerlijke warmte voelt. 

Montage aan het plafond is slechts iets complexer dan montage aan de muur. Aan het plafond monteren houd je meer ruimte over op de muren voor een schilderij of een foto. Zorg dat je de bijverwarming slaapkamer niet direct boven het hoofdeinde plaats, dit kan als ongemakkelijk worden ervaren. De beste positie van een plafondverwarming is boven het voeteneinde. 

Positie wandpanelen slaapkamer

Plaatsing van de wandpanelen slaapkamer is een snelle en eenvoudige installatie. Vanaf de muur straalt de warmte de slaapkamer in en kan het alle objecten en mensen verwarmen. Met objecten bedoelen we het bed, de kast, vloer en muren. De beste positie aan de wand is tegenover de buitenmuur. Zodat deze goed verwarmd wordt, waardoor het vocht onttrekt en schimmels verdwijnen.

Het is energiezuiniger als je de infrarood verwarming op een vrije muur plaatst. Zorg dat er geen groot object in de weg staat, want obstructie verlaagt de temperatuur. Hang ook geen gordijnen over de wandpanelen slaapkamer. De bijverwarming slaapkamer moet ‘vrij’ kunnen stralen, zodat je het hoogste rendement eruit haalt.

warmteshop infrarood paneel schilderij print slaapkamer
warmteshop infrarood paneel schilderij print slaapkamer

Voorkom schimmel met elektrische radiator slaapkamer

Elektrische radiator slaapkamer zorgt voor een optimaal binnen klimaat. De ideale luchtvochtigheid voor in huis ligt tussen de 40 en 60%, zodat schimmels geen kans krijgen om te groeien. Een te vochtige atmosfeer is niet goed en kan leiden tot gezondheidsproblemen. Te droge lucht is ook niet goed, dit kan als zeer vervelend worden ervaren, zoals droge ogen, lippen en neus. 

Elektrische radiator slaapkamer brengt brengen de ideale luchtvochtigheid in de ruimte. Je hebt hierdoor een goede ademhaling en beter nachtrust. Je kan bovendien een raam openzetten om de kamer te luchten, zonder veel warmteverlies te hebben. 

Juiste afmeting infrarood verwarming

De ideale grootte van een infrarood verwarming hangt natuurlijk af van ruimte die je hebt en de hoogte van de kamer. Wil je weten hoeveel warmtepanelen je nodig hebt om de kamer lekker warm te maken? Wij maken we een berekening van het aantal benodigde watt per vierkante meter. En adviseren je welke infrarood verwarming uitvoering hier geschikt voor is.

Over het algemeen geldt dat 20 tot 25 watt per kubieke voldoende is om een comfortabele warmte te creëren in de slaapkamerruimte. Als je kamer ongeveer 4 m lang, 5 m breed en 2,5 m hoog is, heb je een infrarood verwarming 1000 watt nodig. Deze bijverwarming slaapkamer verwarmt de ruimte optimaal. 

Modellen voor slaapkamer verwarmen

Als laatste factor voor slaapkamer verwarmen is het belangrijk om te kijken van welk materiaal de bijverwarming slaapkamer is gemaakt. Er zijn varianten van glas en metaal. Beide verwarmingspanelen materialen zijn verkrijgbaar in diverse modellen. Zoals een glaspaneel als spiegelverwarming of gekleurd RAL paneel. De metalen panelen zijn ook verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, evenals met een foto afdruk. 

Als het op design aankomt is slaapkamer verwarmen met infrarood de beste keuze. Je kan het oppervlak van de bijverwarming slaapkamer naar eigen wens ontwerpen. Zo heb je bijvoorbeeld een infrarood verwarming in de vorm van een spiegel, welke mooi is om in de slaapkamer op te hangen, heb je gelijk een passpiegel. 

Bijverwarming slaapkamer van Warmteshop

Wil je meer informatie over deze unieke bijverwarming slaapkamer van Warmteshop? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinige infrarood verwarming voor slaapkamer. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming. Koop bijverwarming slaapkamer in de online shop en profiteer binnenkort ook van de weldadige warmte.

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. 

Meer informatie over woonkamer, badkamer of slaapkamer verwarmen zonder gas kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals hoeveel stroom verbruik een infrarood paneel eigenlijk en elektrische verwarming badkamer wil je hebben

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!