fbpx

Wat maakt folie vloerverwarming bijzonder?

Beste keuze voor elektrische verwarming vloer

Ontdek de revolutionaire folie vloerverwarming, de ultieme oplossing voor een comfortabel huis. Ideaal voor onder laminaat en houten vloeren, deze vloerverwarming is energiezuinig en gemakkelijk te installeren. Voordat je volledig overtuigd raakt, laten we eens duiken in wat folie vloerverwarming precies is en onder welke vloer je deze elektrische verwarming het beste kunt toepassen. 

Wat is folieverwarming?

Folie vloerverwarming is een elektrisch vloerverwarmingssysteem dat gebruik maakt van dunne verwarmingsfolie. In plaats van waterbuizen, zoals bij traditionele vloerverwarming, loopt er een elektrische stroom door de folie, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling over de vloer. De folie is extreem dun, waardoor het bij uitstek geschikt is voor installatie onder laminaat en houten vloeren zonder de hoogte van de vloer significant te verhogen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat folie vloerverwarming niet ideaal is voor alle soorten vloeren. Bijvoorbeeld, voor tegelvloeren is folie vloerverwarming niet de beste keuze vanwege de aard van het materiaal en de behoefte aan een ander type warmtegeleiding. In dit geval is een mesh mat vloerverwarming een betere optie. Mesh mat vloerverwarming is speciaal ontworpen om efficiënt te werken onder tegelvloeren en zorgt voor een uitstekende warmtegeleiding, waardoor je badkamer of andere ruimte met tegelvloer comfortabel en aangenaam blijft.

Hoe dun is folie vloerverwarming? 

Folie vloerverwarming is opmerkelijk dun en wordt vaak geroemd om zijn lage profiel. De dikte van de verwarmingsfolie zelf kan variëren, maar het is meestal rond de 0,3 tot 0,5 millimeter. Dit maakt het uitermate geschikt voor installatie onder vloeren waar er weinig ruimte is voor hoogteverhoging, zoals bij laminaat- of houten vloeren. Het dunne ontwerp van folie vloerverwarming stelt je in staat om te genieten van de luxe van een verwarmde vloer. Zonder ingrijpende aanpassingen aan de bestaande vloerstructuur.

infrarood heater binnen in je slaapkamer folie vloerverwarming

Waarom kiezen voor folie vloerverwarming

Folie vloerverwarming is de nieuwste trend als het gaat om het huis verwarmen zonder gas. Het is niet alleen super efficiënt, maar ook verbazingwekkend dun, waardoor het de perfecte keuze is voor ruimtes met beperkte hoogte. Je zult versteld staan van hoe gemakkelijk het is om folie vloerverwarming te installeren. Zeg maar dag tegen de ingewikkelde installatieprocessen van traditionele vloerverwarmingssystemen. 

De folie vloerverwarming maakt gebruik van een dunne elektrische verwarmingsfolie die direct onder de vloer wordt geplaatst, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. De technologie is zo geavanceerd dat het zelfs mogelijk is om de verwarming te regelen met een smartphone-app. Hoe cool is dat? Het feit dat folie vloerverwarming ook bijdraagt aan energiebesparing maakt het nog aantrekkelijker!

#1 Ideale match met laminaat en houten vloeren

Heb je een prachtige laminaat- of houten vloer en vraag je je af welke vloerverwarming het beste bij jou past? Folie vloerverwarming is het antwoord. Het slanke ontwerp van de verwarmingsfolie is ideaal voor deze soorten vloeren. Het minimaliseert de impact op de vloerhoogte en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, wat essentieel is voor het behoud van de kwaliteit van laminaat en hout. Het maakt niet uit of je een modern appartement hebt of in een klassiek huis woont; folie vloerverwarming past naadloos in elk interieur.

#2 Energie-efficiëntie en kostenbesparing

Een ander briljant aspect van folie vloerverwarming is de energie-efficiëntie. In tegenstelling tot traditionele vloerverwarmingssystemen, verbruikt folie vloerverwarming minder energie, wat resulteert in lagere energierekeningen. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu geen geld besparen? Met folie vloerverwarming kun je genieten van een comfortabel en warm huis zonder je zorgen te maken over torenhoge energiekosten. Bovendien draag je bij aan een duurzamere levensstijl door het verminderen van je ecologische voetafdruk.

#3 Eenvoudige installatie en geen onderhoud

Misschien denk je dat het installeren van folie vloerverwarming een gedoe is, maar niets is minder waar. De installatie is eenvoudig en vereist geen ingrijpende renovatie. Het dunne ontwerp van de folie betekent dat het gemakkelijk onder je bestaande vloer past, zonder de noodzaak van grote aanpassingen. Het onderhoud is ook een fluitje van een cent. Er zijn geen waterleidingen of ingewikkelde systemen om je zorgen over te maken. Gewoon genieten van de aangename warmte onder je voeten.

De investering meer dan waard

Folie vloerverwarming mag dan in eerste instantie een investering lijken, maar het is elke cent waard. De besparing op energiekosten, het verhoogde comfort en de eenvoud van installatie en onderhoud maken het een slimme keuze voor elke huiseigenaar. Bovendien elektrische vloerverwarming de waarde van je huis, wat een extra bonus is. Kies voor elektrische verwarming en verwen jezelf met het ultieme wooncomfort en lage kosten. Wil je ook warme vloeren onder je tegelvloeren? Dan is infrarood vloerverwarming de beste keuze. Goedkoop, eenvoudige installatie, geen onderhoud en heerlijk warm.

infrarood folie vloerverwarming

Infrarood folie vloerverwarming badkamer via mesh matten

De infrarood folie vloerverwarming van Warmteshop is gebaseerd op mesh matten technologie. Dit resulteert in een gelijkmatige verdeling van warmte door de gehele badkamervloer. De verwarmingsmat is met zijn dikte van slechts 3,2 mm uitzonderlijk dun, en daarom perfect geschikt om onder een tegel- of betonvloer in de badkamer geïnstalleerd te worden.

Infrarood folie vloerverwarming is bijzonder geliefd in badkamers vanwege het behaaglijke gevoel dat het geeft. Om kosten te besparen en grootschalige verbouwingen te vermijden, kiezen mensen vaak voor het installeren van een elektrische vloerverwarming enkel in de badkamer.

Als er al een conventionele vloerverwarming aanwezig is, is het mogelijk om deze uit te breiden naar de badkamer. Het nadeel hiervan is dat vloerverwarming met warm water een langere opwarmtijd heeft. De elektrische vloerverwarming optie verwarmt de vloer veel sneller en is daardoor ook zuiniger.

Het voorzien van je badkamer met de energie-efficiënte elektrische vloermatten is een fluitje van een cent. Gebruik de infrarood folie vloerverwarming als badkamer bijverwarming

Voordelen van elektrische vloerverwarming badkamer met infrarood

  • Eenvoudige installatie: elektrische vloerverwarming vereist geen buizen en hoeft niet op de centrale verwarming te worden aangesloten. Het systeem moet enkel worden aangesloten op het elektriciteitsnet.
  • Kostenefficiëntie: de aanschaf en installatie zijn relatief goedkoop en ongecompliceerd.
  • Snelle opwarmtijd: elektrische vloerverwarming warmt snel op, waardoor je niet lang hoeft te wachten voordat de badkamer aangenaam warm is.
  • Zuinig in gebruik: doordat de badkamer niet continu in gebruik is, hoef je deze ook niet constant te verwarmen. elektrische vloerverwarming badkamer bespaart op de kosten door alleen te verwarmen wanneer nodig.
  • Gemakkelijke plaatsing dankzij zelfklevende matten.
  • Waterbestendig, dankzij de IPX7-classificatie.
  • Minimale hoogtetoename van de vloer door de dunne mesh mat van 3,2 mm.

Informatie over infrarood vloerverwarming 

Wil je meer informatie over infrarood vloerverwarming? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming. En waar je een infrarood vloerverwarming kunt toepassen als bijverwarming. Zoals energiezuinige badkamer verwarming.

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kun je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas met infrarood wandpaneel en vloerverwarming. Beste alternatief voor aardgasverwarming is infrarood verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!