fbpx

Energiezuinige heater binnen: zonder gas verwarmen

Ontdek de toekomst van comfort met een energiezuinige heater binnen

Het is nu heerlijk zomer, je geniet van de warmte van de zon. Wil je in de winter ook genieten van de zonnewarmte? Denk dan eens aan een energiezuinige heater binnen. Deze elektrisch verwarming is zeer zuinig in verbruik, en dat komt door de techniek en de manier van verwarmen. Een energiezuinige heater binnen geeft stralingswarmte af, in plaats van convectiewarmte. Deze revolutionaire verwarmingsoptie combineert geavanceerde technologie en superieur comfort, waardoor je warm blijft zonder je zorgen te maken over hoge kosten. We leggen je alles uit over zonder gas huis verwarmen met infraroodstraling.

Wat maakt een energiezuinige heater binnen zo speciaal?

Een energiezuinige heater binnen is niet zomaar een verwarmingstoestel. Het is een combinatie van technologische innovatie en duurzaamheid. Deze heaters werken op basis van stralingswarmte, een natuurlijke en efficiënte vorm van verwarming. Stralingswarmte imiteert de manier waarop de zon haar warmte afgeeft, waardoor een consistent, behaaglijk en aangenaam warmtegevoel ontstaat.

Advies infrarood warmteshop infrarood verwarming ecaros slaapkamer plafond

Hoe werkt een energiezuinige heater binnen?

Het principe achter een energiezuinige heater binnen is vrij eenvoudig. Het apparaat maakt gebruik van elektriciteit om warmte te genereren. Deze warmte wordt vervolgens gelijkmatig verdeeld in de ruimte, waardoor er een comfortabele temperatuur wordt gecreëerd. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die vaak veel energie verbruiken, is een energiezuinige heater binnen ontworpen om minder energie te verbruiken en toch een optimaal warmteniveau te handhaven.

De voordelen van een energiezuinige heater binnen

Als je een energiezuinige heater binnen in je huis hebt, zul je veel voordelen ervaren. Ten eerste zorgt het apparaat voor een gelijkmatige verwarming van je ruimte. Er zijn geen koude plekken of oververhitte zones; alles wordt gelijkmatig verwarmd. Ten tweede is een energiezuinige heater binnen zeer efficiënt in energieverbruik. Dit betekent dat je kunt genieten van een warme en comfortabele omgeving zonder je zorgen te hoeven maken over oplopende energierekeningen. Ten derde wordt niet de lucht verwarmd, maar direct de vaste objecten, zoals meubels, vloeren en muren. Deze houden de warmte heel lang vast, waardoor het ook een optimale heater binnen is voor minder goed geïsoleerde woningen. 

  • Geen onderhoudskosten
  • Eenvoudige installatie
  • Energiezuinig: tot 93% van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte
  • Geen luchtcirculatie: dit betekent een schoon binnenklimaat (geen stof in de lucht)
  • Juiste luchtvochtigheid
  • Verkrijgbaar in prachtige wand- en plafondverwarming modellen
  • Ruimtebesparend: slechts 2 tot 3 cm dun
  • Geschikt als hoofd- en bijverwarming, bijvoorbeeld als badkamerverwarming.
  • CO2 neutraal in combinatie met groene stroom

De ideale ruimtes voor een energiezuinige heater binnen

Een energiezuinige heater binnen is een fantastische optie voor elke ruimte in je huis, van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs de studeerkamer. In de woonkamer zorgt het voor een gezellige sfeer waarin jij en je gezin kunnen ontspannen, terwijl het in de slaapkamer zorgt voor een comfortabele slaapomgeving. De gelijkmatige warmteverdeling die deze heaters bieden, maakt ze ook ideaal voor de studeerkamer, waar een comfortabele temperatuur kan bijdragen aan productiviteit en concentratie.

infrarood verwarming aansluiten energiezuinige heater binnen

De installatie en het onderhoud van een energiezuinige heater binnen

Het installeren van een energiezuinige heater binnen is een eenvoudig proces dat meestal door professionals wordt gedaan. Er is geen onderhoud, wat je op lange termijn tijd en geld bespaart. Het belangrijkste ‘onderhoud’ bestaat uit het afstoffen van de heater om stof en vuil te verwijderen, wat de efficiëntie van het apparaat kan beïnvloeden. Het is raadzaam om dit regelmatig te doen om ervoor te zorgen dat je energiezuinige heater binnen op zijn best blijft presteren.

De duurzaamheidsfactor van een energiezuinige heater binnen

Een belangrijk voordeel van een energiezuinige heater binnen is de duurzaamheid. Omdat deze heaters minder energie verbruiken dan traditionele verwarmingssystemen, dragen ze bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en helpen ze bij het bestrijden van klimaatverandering. Dit maakt een energiezuinige heater binnen niet alleen een geweldige keuze voor jouw comfort en je portemonnee, maar ook voor de planeet. Het is een stap in de richting van een groenere toekomst.

infrarood verwarming

Meer over energiezuinige heater binnen van Warmteshop

Wil je meer informatie over verwarmen stralingswarmte? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming. En waar je een energiezuinige heater binnen kunt toepassen als hoofd- of bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kun je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas met keramische verwarmingspanelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!