fbpx

Keramische verwarmingspanelen: zonder gas huis verwarmen

Keramische verwarmingspanelen: een revolutionaire warmteoplossing

Keramische verwarmingspanelen bieden een nieuwe manier om ruimtes op een energiezuinige, gezonde en esthetisch aantrekkelijke manier te verwarmen. Ze gebruiken lange golf infraroodstraling om een comfortabel microklimaat te creëren, hebben een stijlvol keramisch uiterlijk, en staan bekend om de lange levensduur en flexibiliteit. 

Bovendien kun je met deze infrarood panelen zonder gas huis verwarmen. Uiterst goed te combineren met zonnepanelen op dak. In ons Warmteshop blog kom je alles te weten over deze revolutionaire warmteoplossing.

Wat zijn keramische verwarmingspanelen?

Keramische verwarmingspanelen zijn innovatieve verwarmingsapparaten die design en functionaliteit combineren. Ze bestaan uit een speciaal soort keramisch materiaal dat warmte op een zeer effectieve manier geleidt en gelijkmatig over het oppervlak van het paneel verdeelt. Het resultaat is een paneel dat niet alleen warmte afgeeft, maar ook een aantrekkelijk uiterlijk heeft dat past bij elk interieur.

Keramische verwarmingspanelen zijn dunne (1,7-2,2 cm dik), rechthoekige panelen die meestal wit zijn, hoewel ze in verschillende kleuren en patronen kunnen komen, afhankelijk van het merk en model. Ze zijn ontworpen om aan de muur of aan het plafond te hangen, wat betekent dat ze niet in de weg staan of kostbare vloeroppervlakte in beslag nemen, zoals traditionele radiatoren vaak doen.

In plaats van warmte af te geven door middel van convectie, zoals bij traditionele verwarmingssystemen, stralen keramische verwarmingspanelen infraroodwarmte uit. Deze warmte is vergelijkbaar met de warmte van de zon en zorgt voor een zeer aangenaam gevoel. Omdat het direct objecten en mensen in de ruimte verwarmt in plaats van de lucht. Hierdoor ontstaat een comfortabel en gezond microklimaat in de ruimte. Het eindresultaat is een efficiënt, aantrekkelijk en gezond verwarmingssysteem dat perfect past in de moderne woning.

wat zijn keramische verwarmingspanelen

Hoe werken keramische verwarmingspanelen?

Het werkingsprincipe van keramische verwarmingspanelen is uniek en verschilt van dat van traditionele verwarmingssystemen. In plaats van warmte te genereren door verbranding of elektrische weerstand, zoals bij conventionele kachels, gebruiken deze panelen de lange golf infraroodstraling.

Infraroodstraling is een vorm van energie die objecten en mensen direct kan verwarmen zonder eerst de lucht te moeten verwarmen. Als het keramische paneel wordt ingeschakeld, begint het oppervlak te verwarmen en geeft het infraroodstraling af. Deze straling reist door de lucht en verwarmt objecten en mensen die ze tegenkomt, net als de zonnestralen op een koude winterdag.

Dit betekent dat de warmte van keramische verwarmingspanelen niet verloren gaat door luchtcirculatie, zoals bij conventionele verwarming het geval is. In plaats daarvan wordt de warmte direct overgebracht op de mensen en objecten in de ruimte, wat resulteert in een zeer efficiënte verwarming.

Bovendien zorgt deze manier van verwarmen voor een gezonder binnenklimaat. Doordat de lucht niet direct wordt verwarmd, zweeft er geen stof in de lucht en blijft de luchtvochtigheid op een aangenamer niveau. Dit maakt keramische verwarmingspanelen een uitstekende keuze voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Hoe installeer je een keramisch verwarmingspaneel?

Keramische verwarmingspanelen zijn ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, zowel in termen van gebruik als installatie. Ze kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van de beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeur.

Montage aan de wand

montage aan de wand Foto-met-kunst-infrarood-paneel-slaapkamer-warmteshop infrarood wandpaneel

De montage van keramische verwarmingspanelen aan de muur is een eenvoudig proces dat over het algemeen weinig tijd in beslag neemt. De modellen van Warmteshop worden geleverd met een wand montageset. Welke bestaat uit een set schroeven en pluggen die in de muur kunnen worden geboord. Vervolgens wordt het paneel aan deze schroeven bevestigd. Ook wordt er een handige boormal bij de keramische verwarmingspanelen geleverd.

Het is belangrijk om een geschikte locatie te kiezen voor de installatie van een infrarood wandpaneel. Dit moet een plaats zijn waar het paneel de meeste objecten en mensen in de ruimte kan bereiken met zijn infraroodstralen. Het moet ook in de buurt van een stopcontact zijn, aangezien de keramische verwarmingspanelen op elektriciteit werken. 

Montage aan plafond

De installatie van een keramisch verwarmingspaneel aan het plafond is vergelijkbaar met de installatie aan de muur. De enige uitzondering is dat het paneel met haken aan het plafond wordt bevestigd in plaats van aan de muur. Dit kan een uitstekende optie zijn voor ruimtes met weinig vrije muurruimte.

warmteplaten plafond

Het installeren van een paneel aan het plafond heeft ook het voordeel dat het de warmte gelijkmatiger door de ruimte kan verspreiden. Omdat warmte opstijgt, zal het installeren van het paneel op een hoger niveau zorgen voor een effectievere warmteverdeling in de ruimte.

Het installeren van warmteplaten plafond is een taak die de meeste doe-het-zelvers kunnen aanpakken. Echter, als je niet comfortabel bent met doe-het-zelfprojecten of als je niet zeker weet of je het correct doet, is het aan te raden om een professional van Warmteshop in te huren voor de installatie van keramische verwarmingspanelen. Zo weet je zeker dat het paneel op de juiste manier is geïnstalleerd en dat het op de meest efficiënte manier werkt.

Toepassingen keramische verwarmingspanelen

Keramische verwarmingspanelen zijn geschikt voor elke ruimte in je huis, van de woonkamer en keuken tot de badkamer en slaapkamer. Ze zijn daarnaast ook ideaal voor kantoren, winkels, scholen, ziekenhuizen en meer. Door hun design voegen ze ook een artistiek element toe aan elke ruimte.

Voordelen keramisch verwarmingspaneel in huis

De voordelen van het gebruik van keramische verwarmingspanelen in huis zijn onder meer:

  • Energiezuinig: Ze verbruiken minder stroom dan traditionele verwarmingssystemen.
  • Gezond: Keramische verwarmingspanelen verwarmen de lucht niet, dus er wordt geen stof opgewaaid.
  • Comfortabel: Ze zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling.
  • Geluidloos: Ze hebben geen bewegende delen, dus maken geen geluid.
  • Veilig: Ze worden niet te heet om aan te raken, dus zijn veilig rond kinderen en huisdieren.
  • Onderhoudsvrij: Ze hebben geen periodiek onderhoud nodig, in tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen.
  • Flexibel: Ze kunnen aan zowel muren als plafonds worden bevestigd.
elektrische badkamerverwarming energiezuinige heater Keramische verwarmingspanelen

Zonder gas huis verwarmen

Wil je meer informatie over zonder gas huis verwarmen met infrarood keramische verwarmingspanelen ? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je keramische verwarmingspanelen kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas met energiezuinige heater. Keramische verwarmingspanelen is een slimme en duurzame keuze!

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!