fbpx

Effectief schimmel in huis voorkomen met infraroodstraling

Hoe schimmel in huis voorkomen?

Schimmel in huis voorkomen is een topprioriteit voor een gezonde leefomgeving. Niemand houdt van het zien van ontsierende schimmelplekken op muren of in de badkamer, die niet alleen onaangenaam zijn, maar ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Schimmel verspreidt zich via sporen die in vochtige omgevingen gedijen.

Warmtepanelen zijn een effectieve oplossing om schimmel te bestrijden. De infraroodstraling van deze panelen zorgt voor een gelijkmatige verwarming en helpt vochtigheid te verminderen, waardoor schimmel in huis voorkomen wordt. Dit geldt met name in vochtgevoelige ruimtes zoals badkamers en kelders.

De rol van infraroodstraling bij het voorkomen van schimmelgroei

Een optimaal binnenklimaat, met een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%, wordt bereikt door het gebruik van verwarmingspanelen die infraroodstraling gebruiken. Deze straling warmt muren op, voorkomt vochtophoping en daarmee de groei van schimmel. Het helpt ook om beslagen ramen tegen te gaan. Infraroodstraling kan badkamer schimmel voorkomen.

Verschil tussen warmtepaneel en traditionele centrale verwarming

Het verschil tussen een warmtepaneel en traditionele centrale verwarming is significant, vooral als het gaat om het voorkomen van schimmel in huis. Terwijl centrale verwarmingssystemen de lucht verwarmen en vaak leiden tot droge lucht en stofcirculatie, biedt een verwarmingspaneel directe warmte zonder luchtcirculatie. Dit vermindert de kans op stofophoping en schimmelvorming aanzienlijk, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

Door het verminderen van vocht en het handhaven van een stabiele temperatuur, helpt een warmtepaneel effectief bij schimmel in huis voorkomen. Deze methode van verwarmen biedt dus niet alleen comfort, maar draagt ook bij aan een schoner en gezonder huis, vrij van schimmel en andere vocht gerelateerde problemen.

Tips voor het schimmel voorkomen

Naast het gebruik van warmtepanelen zijn er andere maatregelen die je kunt nemen om schimmel in je huis te voorkomen:

 • Ventileer je woning goed.
 • Houd de temperatuur in alle kamers gelijkmatig met behulp van infraroodstraling.
 • In de badkamer, houd de deur gesloten tijdens het douchen en zet een raam open.
 • Plaats meubels en gordijnen niet direct voor warmtebronnen.
 • Droog wasgoed buiten of in een droger.
 • Slaap met een open raam en verwarm de slaapkamer regelmatig.
 • Kook met de deksels op pannen en zorg voor voldoende afzuiging.
  .

verwarmingspaneel print badkamer Infrarood verwarming met print infrarood verwarming poster schimmel in badkamer voorkomen

Schimmel in badkamer voorkomen

Schimmel in badkamer voorkomen is belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Badkamer schimmel voorkomen begint met effectieve ventilatie en vochtbeheersing. Een eenvoudige maar effectieve strategie is om na elke douche of bad de ruimte goed te luchten. Dit kan door een raam te openen of een afzuigsysteem te gebruiken, waardoor overtollig vocht ontsnapt en de kans op schimmelvorming afneemt.

Naast ventilatie, is regelmatige schoonmaak essentieel voor badkamer schimmel voorkomen. Zorg ervoor dat oppervlakken zoals douchewanden, voegen en het plafond regelmatig worden gereinigd om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik antischimmelproducten of natuurlijke oplossingen zoals azijn of baking soda voor een diepe reiniging.

Daarnaast helpt het om vochtige items zoals handdoeken en badmatten snel uit de badkamer te verwijderen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je effectief schimmel in de badkamer voorkomen en zorgen voor een schone en gezonde omgeving.

Gezondheidsvoordelen van infraroodstraling

Verwarmen met infraroodstraling biedt verschillende gezondheidsvoordelen:

 • Minder luchtcirculatie, wat goed is voor mensen met allergieën of astma.
 • Behoud van een juiste luchtvochtigheid.
 • Vermindering van pijn bij gewrichtsaandoeningen.
 • Verbetering van de bloedcirculatie.
  .

warmteshop infrarood panelen in woonkamer 2 stuks

Zonder gas verwarmen met infrarood warmtepanelen

Kiezen voor verwarmen zonder gas met infrarood warmtepanelen is niet alleen milieuvriendelijker, maar kan ook kostenbesparend zijn. Deze methode zorgt voor een comfortabele en gezonde warmte in huis, terwijl het ook helpt schimmel in huis te voorkomen.

Informatie over gezond verwarmen met infrarood

Wil je meer informatie over gezond verwarmen met infrarood? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je schimmel voorkomen kunt met een infrarood verwarming. Ook ideaal als wit metaal infrarood paneel als bijverwarming, zodat schimmels in de badkamer verdwijnen. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas en ook meer over het lage infrarood vloerverwarming verbruik.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!