fbpx

Heater voor binnen: een moderne oplossing voor comfort

Heater voor binnen: ontdek de warmte van innovatie

Ben je op zoek naar een efficiënte manier om je ruimte te verwarmen zonder in te boeten op stijl? Een heater voor binnen biedt de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. We verkennen de wonderen van deze moderne verwarmingsoplossingen, van de werking tot de diverse stijlvolle opties beschikbaar voor jouw huis.

Hoe werkt een heater voor binnen?

Een heater voor binnen maakt gebruik van lange golf infraroodstraling om jouw ruimte effectief te verwarmen. Dit type verwarming zorgt voor een aangename warmte die vergelijkbaar is met de zachte stralen van de zon. Het verwarmt objecten en oppervlakken in de kamer, die op hun beurt de warmte uitstralen en een comfortabel binnenklimaat creëren.

Wat is lange golf infraroodstraling?

Lange golf infraroodstraling is een vorm van thermische energie die deel uitmaakt van het infraroodspectrum. Deze straling, ook wel IR-C genoemd, is niet zichtbaar voor het menselijk oog, maar kan wel als warmte worden gevoeld. Het bijzondere aan lange golf infraroodstraling is dat het objecten en mensen direct verwarmt, in plaats van de lucht eromheen. Dit resulteert in een efficiënte en directe vorm van verwarming, waardoor het ideaal is voor gebruik binnenshuis. Lange golf infraroodstraling is vergelijkbaar met de warmte die je voelt van de zon op een koude maar zonnige dag. Het biedt een diepe, doordringende warmte die niet alleen de lucht verwarmt, maar ook de objecten in de kamer. En dat resulteert weer in een stabiel en comfortabel binnenklimaat.

slimme manier poster verwarming infrarood verwarming met print infrarood verwarming schilderij heater voor binnen
Foto warmtepaneel

Heater voor binnen: diverse modellen voor elke stijl

Of je nu kiest voor een spiegel met verwarming, een krijtbord verwarming, of een handdoekdroger; heater voor binnen is verkrijgbaar in diverse modellen die past bij elke interieurstijl. Met een breed scala aan kleuren beschikbaar in alle RAL kleuren, kun je een heater voor binnen kiezen die perfect past bij jouw persoonlijke smaak en inrichting.

 • Spiegel met verwarming: Een perfecte combinatie van functionaliteit en stijl, deze heaters integreren naadloos in je badkamer of kleedruimte. Een spiegel met verwarming biedt niet alleen de nodige warmte, maar voorkomen ook dat de spiegel beslaat tijdens warme douches, waardoor je ruimte zowel comfortabel als praktisch blijft.
 • Krijtbord verwarming: Voeg een speels en functioneel element toe aan je keuken, hal of kinderkamer met een krijtbord verwarming. Schrijf notities, boodschappenlijstjes, of laat de kinderen hun creativiteit botvieren terwijl je geniet van de aangename warmte die het uitstraalt. Deze unieke verwarmingspanelen zijn niet alleen een hittebron maar ook een interactief decorstuk. Krijtbord verwarming is ideaal in de keuken, op kantoor (als brainstormbord), in restaurants (voor het menu), maar ook in de kinderkamer. 
 • Handdoekdroger: Ideaal voor badkamers, deze heater voor binnen zorgt niet alleen voor een warme en uitnodigende ruimte maar helpen ook je handdoeken snel te drogen. Met een stijlvol ontwerp dat bij elke badkamer past, biedt de handdoekdroger een luxe ervaring, waardoor je elke dag opnieuw kunt genieten van het comfort van warme, droge handdoeken. En natuurlijk van een heerlijke warme badkamerruimte. 
 • Foto verwarming: Personaliseer je ruimte met een foto verwarming, waarbij jouw gekozen afbeelding met een speciale printtechniek op de verwarmingsplaat wordt gedrukt. Dit unieke stuk is niet alleen een bron van warmte, maar dient ook als een persoonlijk kunstwerk aan je muur. De afbeelding is warmte vast en krasvrij, wat betekent dat je kunt genieten van zowel de esthetiek als de functionaliteit voor lange tijd. Ideaal voor als je de ruimte wilt personaliseren, terwijl je geniet van de comfortabele warmte van een heater voor binnen.
  .
spiegel met verwarming en handdoekdroger
Gecombineerde spiegel met verwarming en handdoekdroger in de badkamer

Ruimtebesparende installatie voor heaters

Een groot voordeel van heaters voor binnen is de mogelijkheid om deze aan de wand of aan het plafond te installeren. Dit is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook zeer praktisch en ruimtebesparend. Het betekent dat je de heater voor binnen kunt integreren in elke ruimte, groot of klein, zonder kostbare vloerruimte in te leveren. De warmtepanelen zijn bovendien slecht 1,8 tot 2,2 cm dun, waardoor ze aan de wand of het plafond geen ruimte in beslag nemen. Sterker nog, dankzij het unieke montagesysteem, lijkt het net of de verwarmingspanelen zweven aan de muur of plafond. 

Flexibele verwarmingsopties met heater voor binnen

Heater voor binnen is niet alleen geschikt als hoofdverwarming, maar kan ook uitstekend dienen als bijverwarming in ruimtes waar je extra warmte nodig hebt. Of het nu gaat om een koele kelder, een thuiskantoor, of een badkamer; een heater voor binnen biedt de flexibiliteit om precies daar warmte te bieden waar het nodig is.

Bovendien biedt deze verwarmingsoplossing geavanceerde regelopties waarmee je de temperatuur kunt aanpassen. Via de thermostaat kun je het aanpassen naar je persoonlijke voorkeur en de specifieke vereisten van elke kamer. Je bedient iedere heater voor binnen apart van elkaar. 

Met thermostaten en timers zorg je er bovendien voor dat je ruimtes warm zijn wanneer je ze gebruikt. En ook energie besparen wanneer dat niet nodig is. Deze aanpasbaarheid maakt heaters voor binnen een slimme keuze voor wie op zoek is naar een comfortabele, energie-efficiënte en op maat gemaakte verwarmingsoplossing.

Unieke kenmerken en voordelen heater voor binnen

 • Esthetiek en functionaliteit: Combineer verwarming met stijl door te kiezen uit verschillende modellen.
 • Ruimtebesparend: Slechts 2 cm dun, waardoor een heater voor binnen ruimte bespaard aan de wand of plafond. 
 • Flexibele verwarming: Gebruik als hoofd- of bijverwarming, afhankelijk van je behoeften.
 • Energiezuinig: Profiteer van efficiënte infraroodstraling die gericht verwarmt. Bespaar tot 40% aan energiekosten t.o.v. een convectie verwarming, zoals een CV.
 • Géén onderhoud: Een heater voor binnen heeft geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan, er is daarom geen onderhoud benodigd. Geen jaarlijkse onderhoudsbeurt. Met een verwarmingsplaat geniet je van een onderhoudsvrij leven. 
  .

We hebben de werking en de veelzijdige opties van een heater voor binnen verkend. Met verschillende modellen en installatiemogelijkheden kun je een verwarmingsoplossing vinden die niet alleen efficiënt is, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het is tijd om te genieten van de warmte en comfort die een heater voor binnen kan bieden, terwijl je tegelijkertijd een stijlvol statement maakt in je huis.

Stap over op een heater voor binnen en omarm een warmte die even stijlvol als effectief is. Transformeer je ruimte met de perfecte balans tussen comfort en design. Waar wacht je nog op? Kies vandaag nog voor de slimme, stijlvolle oplossing voor jouw verwarmingsbehoeften bij Warmteshop

slaapkamer heater binnen

Verwarmingskosten besparen met heater voor binnen

Wil je ook besparen op de kosten voor verwarming? Kies dan voor een heater voor binnen. Neem voor meer informatie contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je bijvoorbeeld een krijtbord verwarming kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Hoe verwarm ik mijn huis het voordeligst? Meer informatie over zuinig verwarmen met infraroodstraling lees je ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas en wat is een infrarood toren

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!