fbpx

Wat is een infrarood verwarmingsmat?

Infrarood verwarmingsmat: de slimme oplossing voor de badkamer

Een infrarood verwarmingsmat is een revolutionaire oplossing in de wereld van thuiscomfort en innovatie. Deze elektrische vloerverwarming is niet alleen een bron van comfort en warmte, maar doet dit op een energie-efficiënte en eenvoudige manier. Met een dikte van slechts 3,22 mm is het de perfecte keuze voor onder jouw tegel- of betonvloer, waardoor het een ideale upgrade is voor elke ruimte in je huis, met name de badkamer. 

Een infrarood verwarmingsmat genereert warmte die direct op objecten en personen in de ruimte wordt overgedragen, wat zorgt voor een efficiënte en aangename warmteverspreiding. Ontdek hoe dit innovatieve systeem jouw leefruimte verandert in een oase van comfort en warmte.

Waarom is een vloerverwarming populair? 

De populariteit van vloerverwarming komt voort uit het aangename gevoel dat het biedt. Echter, om de kosten te verminderen en ingrijpende verbouwingen te vermijden, kiezen veel mensen ervoor om vloerverwarming alleen in de badkamer te installeren. Maar de woonkamer is natuurlijk ook een ideale plek voor infrarood verwarmingsmatten te plaatsen, evenals de hal, slaapkamer en andere ruimtes. 

stroomverbruik elektrische vloerverwarming badkamer vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen infrarood vloerverwarming verbruik

Voordelen infrarood verwarmingsmat

Een infrarood verwarmingsmat is niet zomaar een verwarmingssysteem; het is een slimme keuze voor elke huiseigenaar. Hier zijn enkele voordelen:

  • Eenvoudige installatie: Zeg vaarwel tegen ingewikkelde buizensystemen. De infrarood verwarmingsmat vereist geen aansluiting op de centrale verwarming en kan direct op het net worden aangesloten.
  • Kostenbesparend: Met een lagere vermogensbehoefte verbruikt de infrarood verwarmingsmat minder energie, terwijl het toch je ruimte snel en efficiënt verwarmt.
  • Snelle reactietijd: Wacht niet langer op warmte. Deze verwarmingsmat verwarmt je badkamer snel, zodat je altijd een comfortabele ruimte hebt wanneer je het nodig hebt.
  • Waterdicht en flinterdun: Met een IPX7-classificatie en een dikte van slechts 3,2 mm passen de meshmatten naadloos en veilig in de vloer.

Toepassingen en plaatsing vloerverwarming

Denk je eraan om je badkamer te upgraden? Of heb je een andere ruimte die wel wat extra warmte kan gebruiken? De infrarood verwarmingsmat als vloerverwarming is een flexibele oplossing die in diverse ruimtes toegepast kan worden. Dankzij de dunne constructie past het perfect onder tegels of beton, wat het ideaal maakt voor zowel nieuwe projecten als renovaties. Deze verwarmingsoplossing is niet beperkt tot woonruimtes; het kan ook worden gebruikt in kantoren, serres en zelfs in RV’s of boten. 

De snelle installatie betekent minimale verstoring van je leefruimte, en de gelijkmatige warmteverdeling verzekert comfort in elke hoek van de kamer. Je hoeft geen waterleidingen naar de ruimte trekken, zoals bij een conventionele vloerverwarming. Daardoor is de installatie gemakkelijk en relatief snel. Denk groots en maak je leefruimte niet alleen comfortabeler, maar ook efficiënter met deze moderne verwarmingstechnologie.

Aanvullende verwarmingsopties op infrarood vloerverwarming

Een infrarood vloerverwarming kan vaak al een ruimte adequaat verwarmen, maar voor die extra comfort en luxe, overweeg aanvullende verwarmingselementen. Een handdoekdroger biedt niet alleen het gemak van warme handdoeken maar helpen ook de badkamer droog en schimmelvrij te houden. Spiegelverwarming voorkomt condensatie, waardoor je na een warme douche direct gebruik kunt maken van een heldere spiegel. 

Warmteshop biedt een scala aan opties die je comfort verhogen en naadloos integreren met je infrarood vloerverwarming. Deze toevoegingen zijn niet alleen praktisch maar dragen ook bij aan de esthetiek van je ruimte, waardoor je badkamer of welke kamer dan ook verandert in een luxueuze en uitnodigende omgeving.

infrarood verwarmingsmat met handdoekdroger

Duurzaam en kostenbesparend

Duurzaamheid en kostenbesparing zijn vandaag de dag belangrijker dan ooit, en een infrarood verwarmingsmat biedt het beste van beide werelden. Door alleen te verwarmen wanneer nodig, verminder je energieverspilling, wat leidt tot lagere kosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Bovendien heeft de infrarood verwarmingsmat een lange levensduur en vereist minimale onderhoud, wat bijdraagt aan zowel kostenbesparing als duurzaamheid op de lange termijn. 

De efficiëntie van het vloerverwarming systeem zorgt ervoor dat je snel en gelijkmatig je ruimte verwarmt, wat resulteert in een comfortabele omgeving zonder de noodzaak van extra energieverbruik. Kies voor een slimme investering die niet alleen je portemonnee spaart, maar ook een positieve impact heeft op het milieu.

Creatieve toepassingen en unieke ideeën

Infrarood verwarmingsmatten bieden meer dan alleen functionele warmte; ze zijn een canvas voor creatieve en unieke toepassingen. Stel je een verwarmde speelruimte voor je kinderen voor, waar ze comfortabel kunnen spelen, zelfs op koude dagen. Of wat dacht je van een verwarmde yoga-ruimte in je eigen huis, waar je in totale warmte en comfort je oefeningen kunt doen? 

Met infrarood verwarmingsmatten kun je ruimtes creëren die niet alleen comfortabel en warm zijn, maar ook aangepast aan je persoonlijke behoeften en stijl. Of je nu een kunststudio, een knus leeshoekje, of een warme plek voor je huisdieren wilt creëren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je verbeelding de vrije loop en verander je leefruimte met de innovatieve en veelzijdige infrarood verwarmingsmat.

Infrarood verwarmingsmat: warmte, comfort en innovatie

De infrarood verwarmingsmat vertegenwoordigt een nieuwe golf van huisverwarmingstechnologie die comfort, efficiëntie en gebruiksgemak combineert. Met het slanke ontwerp, snelle reactietijd en energiebesparende voordelen is het een slimme keuze voor iedereen die zijn ruimte wil moderniseren en verwarmen.

Meer weten over elektrische vloerverwarming? 

Wil je meer informatie over onze elektrische vloerverwarming met infraroodstraling? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming. Een elektrische vloerverwarming is ook bijzonder geschikt als bijverwarming. Bijvoorbeeld in de badkamer. 

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood producten in de online winkel, zoals de heater voor binnen in de badkamer of terrasverwarmer.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas en hoe radiator wattage berekenen

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!