fbpx

De kracht van elektrische verwarming infrarood panelen

Elektrische verwarming infrarood panelen voor iedere ruimte

Ben jij klaar om je huis te veranderen met stijlvolle, energiezuinige en onderhoudsvrije warmte? Elektrische verwarming infrarood panelen bieden een slimme oplossing voor elke ruimte, groot of klein. Geniet van comfort en design in één duurzaam pakket. Geniet van energiezuinige en toekomstgerichte verwarming, want huis elektrisch verwarmen is waar we allemaal naar toe gaan. 

Unieke voordelen van elektrische verwarming infrarood panelen

Elektrische verwarming infrarood panelen staan bekend om hun buitengewone eigenschappen. Ze zijn niet alleen energiezuinig, maar ook vormgegeven in diverse mooie designs die naadloos in elk interieur passen. Door de combinatie met groene stroom zijn deze panelen bovendien CO2-neutraal, wat ze een milieuvriendelijke keuze maakt. De warmte die ze verspreiden is gezond; zonder luchtstromen die stof opwaaien, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met allergieën. Bovendien is er geen sprake van onderhoud, waardoor je zorgeloos geniet van comfortabele warmte.

De werking van stralingswarmte uitgelegd

Elektrische verwarming infrarood panelen maken gebruik van stralingswarmte, een efficiënte methode om ruimtes te verwarmen. Deze technologie zorgt ervoor dat de warmte direct overgedragen wordt aan objecten en personen in de ruimte zonder de lucht te verwarmen. Dit resulteert in een direct voelbare warmte, die efficiënt is en een natuurlijk gevoel geeft. De warmtepanelen zetten elektriciteit om in infraroodstraling, een onzichtbare vorm van licht die pas warmte afgeeft wanneer het objecten (meubels, muren, vloer of mensen) raakt.

infraroodpaneel plafond verwarming heater binnen elektrische verwarming infrarood panelen

Optimaliseer je ruimte: plafond of wandmontage?

De keuze tussen plafond- en wandmontage van elektrische verwarming infrarood panelen hangt af van de beschikbare ruimte en de specifieke verwarmingsbehoeften. In grote ruimtes is plafondmontage ideaal om een gelijkmatige verspreiding van warmte te garanderen, terwijl wandmontage perfect is voor kleinere ruimtes of. Plafondverwarming is ook ideaal waar weinig ruimte aan de wand is. Beide opties bieden maximale flexibiliteit in het design en kunnen onopvallend worden geïntegreerd.

Uitvoeringen elektrische verwarming infrarood panelen

Elektrische verwarming infrarood panelen zijn verkrijgbaar in verschillende esthetische uitvoeringen die moeiteloos aansluiten bij diverse interieurstijlen. We geven je enkele voorbeelden van hoe deze warmtepanelen in diverse ontwerpen verkrijgbaar zijn:

  • Glaspanelen: Deze moderne, strakke panelen zijn vaak uitgevoerd in hoogglans wit of zwart glas en kunnen als een kunstwerk aan de muur hangen. Ze zijn ideaal voor minimalistische of moderne interieurs.
  • Spiegelverwarming: Infrarood panelen die functioneren als spiegels zijn een populaire keuze voor badkamers en slaapkamers. Ze bieden niet alleen warmte maar ook functionaliteit, en helpen met het beslaan van spiegels te voorkomen. Ideaal als badkamerverwarming.
  • Foto verwarming: Voor een persoonlijke touch kunnen de warmtepanelen worden voorzien van een foto-afdruk. Dit kan een gezinsfoto zijn, een natuurlijk landschap, of elke andere afbeelding die past bij de decoratie van de ruimte.
  • Keramische panelen: Deze warmtepanelen hebben een traditionele uitstraling en zijn vaak ontworpen om te lijken op keramische tegels. Ze zijn perfect voor klassieke of rustieke interieurs.
  • Paneel met frame: Je kan ook kiezen om de elektrische verwarming infrarood panelen te voorzien van een lijst, zoals hout of metaal, wat ze een rijkere, meer ingebouwde look geeft die goed past in traditionelere interieurs.

Deze verscheidenheid aan designs maakt het mogelijk om verwarmingspanelen te kiezen die niet alleen functioneel zijn, maar ook een esthetisch aanvullend element in de ruimte bieden.

Volledige verwarming: van hoofd- tot bijverwarming

Of je nu zoekt naar een hoofdverwarmingssysteem of een aanvulling op bestaande systemen, elektrische verwarming infrarood panelen zijn veelzijdig inzetbaar. Ze zijn krachtig genoeg om als enige verwarmingsbron in een ruimte te dienen, maar kunnen ook als aanvullende bijverwarming dienen om comfort te verhogen zonder de hoofdverwarming te overbelasten.

Ervaar het installatiegemak van jouw nieuwe warmtepaneel

De installatie van elektrische verwarming infrarood panelen is verrassend eenvoudig. Het enige wat nodig is, is een stroompunt en een plek om het warmtepaneel te monteren. Veel modellen zijn plug-and-play, waardoor je direct na installatie kunt genieten van de warmte. Dit maakt het een ideale optie voor iedereen die op zoek is naar een snelle, efficiënte oplossing voor verwarming zonder ingrijpende verbouwingen. Daardoor bijvoorbeeld ook ideaal als badkamerverwarming.

badkamer warmteplaten plafond badkamerverwarming

Informatie over elektrisch verwarmen

Wil je meer informatie over elektrisch verwarmen met infrarood panelen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood verwarmingspanelen in de online winkel en start met elektrisch verwarmen. 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Hier kun je ook terecht voor infrarood terrasverwarming verbruik laten berekenen. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas. En we geven antwoord op de vraag hoe kies je het juiste infrarood paneel voor je badkamer.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!