fbpx

Optimale warmte met bijverwarming infrarood

Elektrische bijverwarming infrarood 

Ervaar de comfortabele warmte die bijverwarming infrarood biedt, zonder hoge energiekosten. Deze innovatieve oplossing verspreidt warmte precies waar nodig, efficiënt en effectief. Ontdek de veelzijdigheid en besparingen van bijverwarming infrarood.

Waarom kiezen voor bijverwarming infrarood?

Bijverwarming infrarood onderscheidt zich als een superieure warmtebron voor verschillende ruimtes. Verwarmingspanelen zetten elektriciteit om in stralingswarmte, die objecten en personen direct opwarmt zonder de lucht te verwarmen. Dit zorgt voor een snelle, efficiënte opwarming. Ideaal voor ruimtes die niet constant gebruikt worden, zoals een hobbykamer, thuiswerkplek of logeerkamer. Maar ook voor het bijverwarmen van de woonkamer of badkamer. Daar waar extra warmte gewenst is. Bijverwarming infrarood biedt comfort zonder de luchtcirculatie te verstoren, wat de verspreiding van stof en allergenen vermindert.

De werking van bijverwarming infrarood straler

Bijverwarming infrarood straler werkt door middel van elektromagnetische golven die rechtstreeks warmte afgeven aan oppervlakken, objecten en personen in de kamer. Deze directe methode van verwarmen is ongelofelijk effectief, omdat er vrijwel geen warmteverlies is. Bovendien houden de objecten de warmte lang vast en weerkaatsten ze de infraroodstralen terug de ruimte in. Het resultaat is dat je voelt de warmte onmiddellijk, zelfs in de koudste ruimtes. Met bijverwarming infrarood straler bereik je snel de gewenste temperatuur, wat bijdraagt aan het algehele comfort in je woning. 

Toepassingen van infrarood bijverwarming in huis

Een infrarood bijverwarming is buitengewoon veelzijdig. Gebruik het in de badkamer voor een warme start van de dag, in de woonkamer voor comfortabele avonden, of in de garage voor comfort tijdens klussen. Ook ideaal voor slecht geïsoleerde ruimtes waar traditionele verwarmingssystemen tekortschieten. Een infrarood als bijverwarming biedt precies genoeg warmte, precies waar je het nodig hebt, zonder verspilling van energie. 

bijverwarming infrarood spiegel

Badkamer bijverwarmen

De badkamer is een van de meest kritieke ruimtes in huis waar comfortabele warmte essentieel is, vooral tijdens de koudere maanden. Een badkamer bijverwarmen biedt een flexibele en efficiënte oplossing om deze ruimte aangenaam warm te houden. Hieronder verkennen we verschillende soorten badkamer verwarming die specifiek geschikt zijn voor deze ruimte.

Infrarood spiegel met verwarming

Een infrarood spiegel is een verwarming en spiegel in één apparaat. Het biedt niet alleen essentiële warmte maar voorkomt ook dat de spiegel beslaat tijdens het douchen of baden. Deze innovatieve oplossing integreert de verwarmingselementen achter de spiegel, waardoor ze volledig onzichtbaar zijn en toch een significante hoeveelheid warmte afgeven. Het directe voordeel hiervan is tweeledig: je geniet van de warmte wanneer je voor de spiegel staat en je hebt altijd een heldere weerspiegeling, zelfs in een stoomrijke badkamer. Dankzij het slanke ontwerp van de infrarood spiegel hangt deze strak aan de muur, slechts 2,2 cm dun. 

Handdoekdroger als bijverwarming

Niets overtreft de luxe van een warme handdoek na een douche of bad. Een handdoekdroger die ook functioneert als bijverwarming infrarood, zorgt voor dit comfort. Deze apparaten zijn niet alleen praktisch voor het drogen van handdoeken, maar ze verspreiden ook aangename warmte door de hele badkamer. De dualiteit van functionaliteit maakt de handdoekdroger een populaire keuze voor bijverwarming in de badkamer, omdat het zowel energiezuinig als uiterst effectief is in het handhaven van een comfortabele temperatuur.

Plafondverwarming met infrarood

Voor een meer gelijkmatige verdeling van de warmte in de badkamer is plafondverwarming een uitstekende keuze. Infrarood plafondverwarmingselementen worden direct in of aan het plafond geïnstalleerd, waardoor de warmte efficiënt over de ruimte wordt verspreid zonder ruimte in beslag te nemen. Een plafondverwarming is ideaal voor kleinere badkamers waar elke vierkante meter telt, maar het is ook effectief in grotere badkamers voor het creëren van een gelijkmatig verwarmde omgeving.

Elk van deze opties biedt specifieke voordelen voor bijverwarming in de badkamer, zorgt voor comfort en gemak en draagt bij aan een energiezuinig huishouden. Door te kiezen voor bijverwarming infrarood in de badkamer, investeer je in comfort, efficiëntie en een moderne uitstraling van je badkamerruimte.

ecaros plafondverwarming

Energie en kosten besparen met energiezuinig bijverwarming infrarood

Energiezuinig bijverwarming infrarood is de slimme keuze voor bewuste huiseigenaren. Doordat infrarood verwarmingspanelen direct objecten in de ruimte verwarmen, is er minder energie nodig dan traditionele verwarmingssystemen die de hele ruimte moeten opwarmen. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte, wat een hoge efficiëntie biedt. Dit leidt tot significante besparingen op je energierekening. Daarnaast vereist infraroodverwarming geen onderhoud dan andere verwarmingssystemen, waardoor je bespaart op zowel operationele als onderhoudskosten.

Veelgestelde vragen over infrarood als bijverwarming

Hoe snel warmt een bijverwarming infrarood op? 

Bijna onmiddellijk, binnen 5 tot 10 minuten is het warmtepaneel warm en geniet je volop van de energiezuinige en gezonde warmte. 

Is IR verwarming veilig? 

Absoluut. IR verwarming is ontworpen om veilig in huiselijke omgevingen te gebruiken, zonder risico’s van open vlammen of hete oppervlakken. Er zit een automatisch hittebeveiliging op die het warmtepaneel uitschakelt mocht het, om welke reden dan ook, te warm worden. Ook hebben de A-merken Alkari, Welltherm en Ecaros van Warmteshop de nodige keurmerken.

Kan ik bijverwarming infrarood gebruiken in elke kamer? 

Ja, bijverwarming infrarood is perfect voor elke kamer in je huis, zelfs als badkamer verwarming dankzij speciale waterbestendige modellen.

elektrische radiator woonkamer

Informatie over bijverwarmen met infraroodstraling

Wil je meer informatie over bijverwarmen met infraroodstraling? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een elektrische verwarming infrarood panelen kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over elektrisch verwarmen met infrarood kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas en bekijk ook eens de top 5 voordelen infrarood panelen. Wil je de badkamer verwarmen? Kies dan het juiste infrarood paneel badkamer

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!