fbpx

Energie besparen met een infrarood verwarming

Energie besparen met een zuinige infrarood verwarming

Energie besparen op het verwarmen van jouw woning, dat kan met een zuinige infrarood verwarming. Moderne woningen zijn steeds beter geïsoleerd en hebben daardoor een kleinere warmte behoefte.

De periode van het gebruik van fossiele brandstoffen om een woning te verwarmen komt steeds meer achter ons te liggen. Een meer moderne en goedkopere manier van verwarmen is deze van de warmtepomp of infrarood verwarming.

Zelfs een combinatie van beide komt steeds vaker voor. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2050 alle gebouwen gasloos worden verwarmd. Dit betekent dat we op zoek zijn naar een moderne en duurzame manier van verwarmen.

Energie besparen door elektrisch te verwarmen met infrarood panelen of met een elektrische warmtepomp zijn daarom zuinige alternatieven.

Goed geïsoleerde woning verwarmen

De nieuwe woningen worden allemaal afgeleverd zonder een gas aansluiting. Hierbij wordt al nagedacht over een andere manier van verwarmen. Fossiele brandstoffen raken op en zijn milieu vervuilend. Elektriciteit is dan ook dé energie bron om woningen te verwarmen.

De bouw van een nieuwe goed geïsoleerde huizen start bij het ontwerp. Waar bijvoorbeeld middels zon gericht bouwen de binnenkomst van de natuurlijke zonnestralen optimaal wordt benut. De isolatiewaarde van de woning speelt een rol om te besparen op energie kosten.

Een goed geïsoleerde woning heeft maar weinig energie nodig om het binnenklimaat aangenaam te krijgen. Vaak is het binnen al zo’n 16 graden Celsius. Je hoeft daardoor maar weinig bij te verwarmen om het aangenaam warm te krijgen.

Met een infrarood panelen is 19 à 20 graden Celsius voldoende. Infraroodverwarming warmt niet de lucht in de ruimte op, maar direct de objecten en mensen. Daardoor kan je de slimme thermostaat een paar graden lager zetten. Iedere graad lager, levert je al een energie besparing van 6% op.

energie besparen met infrarood

Duurzaam verwarmen met infrarood verwarming

Verwarmen met infrarood verwarming betekent een voordelig en duurzaam leven. De infrarode stralen hebben een positief effect op de gezondheid. Doordat de muren droog blijven, heb je geen last van schimmelvorming. De warme stralen laten je spieren ontspannen.

Doordat infrarood panelen niet de lucht verwarmen, zoals bij een centrale verwarming, heb je geen luchtcirculatie. Dit betekent dat je ook geen rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën in de lucht hebt. Tevens blijft de luchtvochtigheid in balans.

Een schoon binnenklimaat is goed voor iedereen, maar vooral voor mensen die last hebben van hun bronchiën, zoals astmapatiënten. Met een ir verwarming ben je onafhankelijk van fossiele brandstoffen en CO2-neutraal.

Geld besparen met infrarood verwarming

Voor een optimale besparing combineer je de infrarood verwarming met zonnepanelen en energie opslag. Je kan niet alleen besparen op energie, maar ook vele euro’s per jaar besparen op de elektriciteitskosten.

Een infrarood verwarming heeft geen onderhoud nodig, omdat het namelijk geen draaiende onderdelen bevat die kapot kunnen gaan. Zoals een brander, condensator, circulatiepomp. Ook hoef je niet jaarlijks het water bij te vullen en de leidingen te ontluchten.

Urenlang wachten op de onderhoudsmonteur voor de jaarlijkse schoonmaakbeurt behoort gelukkig ook tot het verleden. Niets is zo vervelend om de hele dag thuis te blijven totdat de monteur eens een keer tijd voor je heeft.

De installatie is ook nog eens eenvoudig en snel. Gasloos je woning verwarmen met een elektrische infrarood panelen besparen je geld uit op het energie verbruik, installatie- en onderhoudskosten. Duurzaam en CO2 neutraal.

Advies inwinnen bij het kopen van infrarood panelen

Je hebt een goed geïsoleerde woning en je wilt energie besparen op je verwarming. Daarom wil je een duurzame kachel kopen. Voordat je over gaat op de aankoop van infrarood panelen, is het verstandig om deskundig advies infrarood verwarming in te winnen.

Het verkeerd gebruiken van een infraroodverwarming kan leiden tot hogere energie kosten. De meeste voorkomende fouten die gemaakt worden zijn onder andere:
– De warmtevraag is niet goed berekend.
– De infrarood panelen zijn niet goed geplaatst in de kamer, waardoor de verwarming niet een volledige warmte verspreiding heeft.
– Monteer een infrarood paneel altijd op een vrije muur of aan het plafond. Zorg dat er geen grote objecten voor staan, zoals een bank of gordijnen over het paneel hangt. Obstructie vermindert de warmte afgifte.
– Koop altijd een hoogwaardig infrarood paneel. Deze is iets duurder in de aanschaf, maar is veel energie zuiniger. De besparing zie je direct terug op de elektriciteitsrekening.
– Het vermogen van de ir verwarming is te laag voor de kamer die verwarmd moet worden.

energie besparen met infrarood 003

Combineer infrarood verwarming met een warmtepomp

Een veel geziene combinatie in een woning is een infrarood verwarming met een warmtepomp. Warmtepomp is beter geschikt als een lage temperatuur verwarming, zoals voor een vloerverwarming. Voor de hoofdverwarming kies je voor infrarood panelen.

Infrarood verwarming is sterk in het snel verwarmen van een woning of aparte kamers. Een infrarood warmtepaneel is binnen 8 tot 15 minuten warm. Het is dus niet nodig om de panelen de hele dag aan te hebben, waardoor je energie zal besparen.

Zet de kachel alleen aan in de kamer waar jij aanwezig bent. Dit kan je eenvoudige regelen met aanwezigheidssensoren. Je verbruikt daardoor minder energie. Voor de warm watervoorziening gebruik je een lucht-warmtepomp.

De warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht voor het verwarmen van ruimtes én water. De compressor van een warmtepomp is elektrisch aangedreven. Anders dan ir panelen, kan je met een warmtepomp ook koelen.

Energie besparen door juiste positie van infrarood verwarming

Infraroodverwarming is de moderne en energie zuinige manier van verwarmen. De panelen werken met infrarode stralen die zich in een rechte lijn verspreiden en daarbij een muur, vloer of meubel raken om effectief te zijn.

De inrichting van de kamer heeft daarom invloed op de efficiëntie van de warmte verspreiding. Onze experts helpen je graag bij het kiezen van de juiste toepassing van infrarood panelen in een bestaande of nieuwbouw woning.

Met infrarood verwarming bespaar je tot wel 70% op de verwarmingskosten ten opzichte van een cv ketel. Gebruik zonnepanelen op het dak en andere energie besparende installaties, zodat je nog milieuvriendelijker bezig bent.

Wij geven je advies hoe jij energie kan besparen met een infrarood verwarming in jouw huis of appartement. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online web winkel.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Energie besparen op je verwarming lijkt moeilijk, maar het is eigenlijk heel makkelijk. Lees onze 9 tips hoe je energie besparende maatregelen kan nemen. 

Energiezuinig verwarmen met infrarood verwarming. Infrarood panelen gaan zeer zuinig om met de energie. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van verwarmen, waardoor je energie bespaart. De opwarming van de vloer en de muren zorgen voor een extra stijging van de kamer temperatuur.

Een energiezuinige elektrische verwarming maakt gebruik van lange golf infrarood straling. De hoogwaardige infrarood verwarming van de Warmteshop is geschikt voor zowel woonkamer, badkamer, keuken als garage en slaapkamer. Voor iedere ruimte hebben wij een zuinige infrarood warmte oplossing. 

Goedkoop verwarmen met infrarood verwarming is mogelijk met hoge kwaliteit infrarood panelen. De Warmteshop maakt gebruik van alleen de beste nano technologie, waardoor de energie tot wel 92% wordt omgezet in warmte. 

De infrarood verwarming prijs of verbruik is afhankelijk van het soort model. Elektrische infrarood panelen variëren in prijs van 150 euro voor kleine draagbare units tot meer dan 1.000 euro voor design panelen. De hoge kwaliteit infrarood panelen van de Warmteshop zijn zuinig in het verbruik. Tot wel 30 procent besparing ten opzichte van een klassieke verwarming. 

De infrarood verwarming prijzen zijn afhankelijk van het model, soort en vermogen. Je hebt al klein infrarood paneel voor 100 euro. Dit kan oplopen tot luxueuze design infrarood panelen van 1.000 euro. 

Je woning duurzaam verwarmen doe je met infrarood verwarming. Je verwarmt iedere ruimte apart met de energiezuinige infrarood panelen. Hoog rendement met een laag verbruik.

De kosten elektrische verwarming infrarood bestaan uit meerder onderdelen. Zoals de kosten voor aanschaf, onderhoud, installatie en verbruik. Het verbruik is duurzaam, installatie eenvoudig en er zijn geen onderhoudskosten. Verlaag de verbruikskosten nog meer door middel van een thermostaat en goede isolatie van de woning. 

Verwarmen met infrarood straling is een milieubewuste en duurzame keuze. In combinatie met groene stroom heeft een elektrische infrarood verwarming geen CO2 uitstoot. Efficiënt in verbruik, de installatie is snel en eenvoudig en er zijn geen onderhoudskosten. 

Nee, verwarming elektriciteit is niet duur, zolang je gebruik maakt van de energiezuinige infrarood verwarming. De prijs per kilowatt uur van elektriciteit is duurder dan die van aardgas of stookolie. Maar het voordeel van elektriciteit is wel dat je niet afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. Je hoeft geen ketel te kopen en jaarlijks onderhoud te betalen. Infrarood verwarming heeft geen onderhoud nodig. 

Oprichter warmteshop Eugene Verbraak

Warmteshop is marktleider in infrarood verwarming. Wij hebben meer dan 30 winkels en showrooms over de ganse Benelux. Je kan online infrarood panelen kopen in onze webshop. Energiezuinige en hoog kwalitatieve verwarmingen voor huis en bedrijfspanden.

Eugene Verbraak
Directeur oprichter

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!