fbpx

5 slimme manieren om te verwarmen

5 slimme manieren om te verwarmen met infrarood

We geven je 5 slimme manieren om te verwarmen met infrarood panelen. Met infrarood verwarming kan je op meerdere slimme manieren je woning verwarmen. Laten we eens kijken op welke wijze je een infrarood verwarming kan implementeren in jouw woning.  

De eisen aan een infrarood verwarming stoppen niet bij de afmeting en het vermogen. Er is een ruim aanbod aan modellen en uitvoeringen, maar niet alle warmtepanelen zijn geschikt voor alle toepassingen. 

Voor iedere kamer in een woning zijn diverse varianten en verschillende ontwerpen van uiteenlopende materialen beschikbaar. Metalen Ecaros paneel of een Welltherm spiegelverwarming.

Voor iedere kamer in de woning hebben wij een passende infrarood verwarming oplossing. We nemen 5 slimme manieren om te verwarmen met infrarood met je door. 

slimme manieren om te verwarmen

De 5 slimme infrarood verwarming oplossingen

1. Schilderij verwarming:

Infrarood verwarming als een schilderij aan de muur. Met de infrarood schilderij verwarming monteer je een strak verwarmingselement aan de muur zonder in te boeten op design. Kies de foto die je mooi vindt, want jij bent de kunstenaar van de schilderij verwarming.

2. Krijtbord verwarming

Krijtbord infrarood panelen zijn een aanvulling op je inrichting. Naast warmte kan je met echt krijt op de oppervlakken van de krijtbord infrarood panelen schrijven. Het Blackbord paneel wordt naast thuisgebruik ook toegepast om scholen en kantoorruimtes te verwarmen.

3. Spiegelverwarming

Spiegelverwarming is uitermate geschikt voor gebruik in de badkamer. Nooit meer een beslagen spiegel na het douchen en altijd een warme badkamer. Een spiegel met verwarming is ook geschikt voor andere ruimtes te verwarmen, zoals entree hal, kleding- en slaapkamer. 

4. RAL-kleur verwarming

De infrarood RAL-kleur verwarming is in alle RAL-kleuren verkrijgbaar. In neutraal zwart of wit, maar ook in een felle kleur oranje bijvoorbeeld. Of een mooi roze RAL-kleur verwarming in de kinderkamer van je dochter. Alle RAL-kleuren zijn mogelijk. 

5. Plafondverwarming

Infrarood plafondverwarming is de nieuwe manier van verwarmen. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik, waarbij de objecten direct worden verarmd. Ook de vloer wordt heerlijk warm omdat de infraroodstralen van bovenaf komen. 

schilderij infraroodpaneel slimme manieren om te verwarmen

1 – Infrarood verwarming Schilderij

Een schilderij verwarming is een infrarood paneel waarop een prachtige tekening, print of foto op afgedrukt is. Het is een verwarming die als kunst aan de muur hangt en is één van de slimme manieren om te verwarmen. Verwarmingstoestellen zijn het hele jaar door in huis aanwezig, maar worden slechts enkele maanden per jaar gebruikt. 

Met een infrarood verwarming schilderij van de Warmteshop behoren lelijke radiatoren die ruimte in beslag nemen tot verleden tijd. Sterker nog, het is zelfs mogelijk om een infrarood paneel te personaliseren met een afbeelding of eigen foto. Een schilderij als een verwarming aan de muur, dat is één van de slimme manieren om te verwarmen.

De infrarood verwarming schilderij is gemaakt van een glazen of metalen front. Beide uitvoeringen staan prachtig aan de muur en is één van de slimme manieren om te verwarmen. Geschikt voor wandmontage in de woonkamer, slaapkamer maar ook de badkamer. De warmtepanelen zijn namelijk spatwaterdicht. 

Ook prachtig is een schilderij verwarming met handdoekdroger. Warmte en altijd droge en warme handdoeken in de badkamer wat een slimme manier is om te verwarmen. 

2 – Infrarood verwarming Krijtbord

Een infrarood verwarming krijtbord uitvoering is een strak glazen warmtepaneel welke een zwart matte afwerking heeft. Naast warmte brengt een krijtbord verwarming iets extra’s in jouw interieur. Het oppervlak kan je met echt krijt beschrijven. Net als bij een schoolbord. De tweede slimme manieren om te verwarmen. 

Krijtbord verwarming past daardoor perfect in de keuken, om bijvoorbeeld de boodschappenlijst op te schrijven. Of laat een leuk bericht achter voor je kinderen als ze thuis komen van school. Het krijtbord warmtepaneel is ook functioneel in de kinderkamer. Aangename warmte gecombineerd met een schoolbord is één van de slimme manieren om te verwarmen. 

Dankzij het geëmailleerde oppervlak is het frameloze infraroodpaneel een aanwinst voor jouw woning. Of het nu gaat om de keuken, hal, kinderkamer of kantoor. De verschillende maten en vermogens garanderen dat je voor iedere kamer de juiste infrarood verwarming krijtbord vindt.

3 – Spiegelverwarming

De spiegelverwarming is de derde slimme manier om te verwarmen. Een spiegelverwarming is een mooie uitvinding en wordt dan ook vaak gezien in de badkamer. Maar ook voor andere ruimtes is een spiegel infrarood verwarming prachtig, zoals woonkamer, hal, slaapkamer en kledingkamer. 

Het infrarood spiegelpaneel is gemaakt van verhard ESG glas en is licht verchroomd afgewerkt. Dit geeft een prachtige reflectie. Tevens kan je de infrarood spiegelverwarming ook voorzien van led verlichting. Een spiegel met verwarming en verlichting is dubbel zo zuinig. Een spiegel die de kamer verwarmt met duurzame warmte en led-verlichting. 

Het grote voordeel van een spiegelverwarming in de badkamer is dat je nooit meer een beslagen spiegel hebt. Infrarood warmte zorgt er tevens voor dat vocht verdwijnt in de badkamer muren, waardoor ook schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming. Dit is een slimme manier om de badkamer te verwarmen.

4 – RAL-kleur verwarming

De infrarood RAL-kleur verwarming is in alle RAL-kleuren verkrijgbaar en is de vierde slimme manieren om te verwarmen. Het paneel is gemaakt van veiligheidsglas of metaal. Personaliseer je warmte paneel door een mooie kleur. Infrarood panelen kleuren zijn in mat of glans verkrijgbaar. 

De RAL-kleur verwarming kan je zowel aan de wand of het plafond monteren. Integreer de verwarming in jouw woning met een opvallende kleur of juist een kleur die opgaat in de kamer. Bovendien is het niet alleen één van de 5 slimme manieren om te verwarmen, maar ook energiezuinig en een groene manier van verwarmen. 

Door de enorme keuze aan kleuren en uiteenlopende klantwensen wordt ieder gekleurd infrarood paneel individueel geproduceerd. Kies de allereerst de grootte van het paneel, vervolgens het vermogen (aantal watt) en geef het RAL-nummer aan ons door. 

5 – Infrarood plafondverwarming

Infrarood plafondverwarming zijn de nieuwe en slimme manieren om te verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik, waarbij ook de vloer heerlijk warmt wordt. 

Bij plafondverwarming heb je het voordeel dat het warmte bereik maximaal is, omdat de warmte van boven komt en de temperatuur van het paneel hoger is dan een wandpaneel. Daarnaast profiteer je gelijk van een heerlijke warme vloer, waardoor vloerverwarming overbodig is. Altijd warme voeten in huis. Ook ideaal voor in de badkamer.

Infrarood plafondverwarming is beschikbaar in vele uitvoeringen, RAL-kleuren en ook met Led-verlichting. Met of zonder frame. Wil je liever dat de elektrische verwarming iets minder opvalt? Geen probleem, dan verwerken we het warmtepaneel onopvallend in het plafond. 

slimme manieren om te verwarmen

Vele slimme manieren om te verwarmen

De mogelijkheden voor het verwarmen van een woning met infrarood is enorm groot. We hebben je 5 slimme manieren om te verwarmen gegeven, maar er zijn nog meer opties. Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw woning om slimme manieren te verwarmen met infrarood panelen. 

Onze adviseurs staan je vrijblijvend bij met raad, daad en gratis advies aan huis. Wil je meer informatie of wens je een gratis thuisbezoek? Neem dan contact met ons op. Kan je niet wachten om je woning te verwarmen met infrarood? Koop dan onze infrarood panelen in de online web winkel. 

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Met een electrische verwarming ben je niet afhankelijk van de fossiele brandstoffen. Je hoeft geen ketel te kopen of jaarlijkse onderhoudskosten te betalen. Daarnaast werkt electrische verwarming met infrarood uiterst energiezuinig.

Accumulatie verwarming zorgt voor warmte opslag in de nacht. Je maakt bij accumulatie verwarming gebruik van het daluren en piekuren abonnement van je energie leverancier.

Accumulatie verwarming zorgt voor warmte opslag in de nacht. Je maakt bij accumulatie verwarming gebruik van het daluren en piekuren abonnement van je energie leverancier. Je bespaart honderden euro’s per jaar met onze verwarmingen. 

Accumulatoren zijn oplaadbare batterijen. Elektrische accumulatoren zijn elektrische kachels die energie omzetten in warmte. Daarbij wordt de warmte gelijkmatig over de ruimte verspreid. Zoals een infrarood verwarming systeem.

Accumulatoren wordt meestal afgekort met accu en is in dit geval altijd een oplaadbare batterij. Elektrische accumulatoren zijn elektrische kachels die energie omzetten in warmte. De warmte wordt gelijkmatig over de ruimte verspreid. Zoals een infrarood verwarming.

Een elektrische convector warmt de koude lucht op in de kamer. De elektrische convector trekt de koude lucht van onderen door het toestel heen, waardoor je warmte voelt. Met convectiewarmte is er een constante luchtcirculatie in de kamer. De warmte lucht stijgt en de koude lucht daalt. 

Elektrische convectoren zijn verwarmingstoestellen die de lucht opwarmen. Koude lucht stroom van onderen naar boven door het toestel, waardoor warmte ontstaat. 

Er zijn vele soorten en maten infrarood verwarmingspaneel verkrijgbaar. Zoals spiegel paneel, krijtbord paneel en foto paneel. Verkrijgbaar in verschillende vermogens. Voor iedere ruimte hebben wij een geschikt infrarood verwarmingspaneel. 

De levensduur van een hoge kwaliteit elektrische verwarming is zeer lang. Zoals de infrarood panelen van de Warmteshop hebben een levensduur tussen de 25 en 30 jaar en dit volledig onderhoudsvrij!

Een elektrische verwarmingspaneel is een paneel dat de energie omzet in warmte. Bij het elektrische infrarood verwarmingspaneel wordt de energie omgezet in directe infrarood warmte. De moderne infrarood verwarming heeft een hoog rendement tot wel 92%. 

Infrarood verwarming in vergelijking met accumulatie verwarming. Accumulatie verwarming is zeer moeilijk te bedienen en heeft te maken met grote energie verliezen. Infrarood verwarming is hiervoor een prima alternatief. Duurzaam in verbruik. 

IR verwarming is een verwarming welke werkt met lange golf infrarood stralen. Niet de lucht wordt verwarmd, maar de objecten en mensen in de kamer. Met infrarood verarming heb je geen luchtcirculatie. Je geniet van een schoon binnenklimaat en aangename warmte. De IR verwarming is veel soorten en vermogens verkrijgbaar. 

Infrarood verwarming versus gas verwarming is een dag en nacht verschil. Bij nieuwbouw worden vrijwel geen gas verwarming meer geïnstalleerd. De reden is duidelijk, gas is een fossiele brandstof. De elektrische infrarood verwarming is daarentegen zuinig en schoon in gebruik. 

Ja, infrarood verwarming heeft vele voordelen versus mazout verwarming. Infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen. Daardoor heb je geen stof circulatie meer in je woning. Geen onderhoudskosten en eenvoudige en snelle installatie. 

Infrarood verwarming versus pelletverwarming vergelijken, komt infrarood verwarming als beste uit de bus. Bij pelletverwarming heb je een pelletbunker nodig. De draaiende mechanica vereist veel stroom en ook heb je onderhoudskosten. Infrarood verwarming is zuinig in verbruik en is onderhoudsvrij.

De kosten van infrarood verwarming versus warmtepomp zijn veel lager. De verbruikskosten van infrarood verwarming is zeer energiezuinig bij een hoog rendement. De installatie is eenvoudig en je hebt geen onderhoudskosten bij infrarood verwarming. Bij een warmtepomp zijn de aanschafkosten relatief hoog en er komen nog extra onderhoud- en installatiekosten bij.

Nano verwarming is de meest moderne manier van je huis of kantoor verwarmen. Dankzij de nano technologie is de infrarood verwarming nog efficiënter en doeltreffender geworden.

De nieuwe elektrische verwarming maakt gebruik van de onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming van Warmteshop is gemaakt van hoogwaardige materialen en draagt het Duitse keurmerk “Made in Germany”. Dit betekent dat de warmte afgifte zeer hoog is bij een laag energieverbruik. Maximale warmte in jouw woning.

Stralingspanelen van de Warmteshop maken gebruik van lange golf infraroodstraling. Deze c-straling is niet schadelijk voor de gezondheid. Het oppervlak van de stralingspanelen zet de energie om in directe en gezonde warmte. 

Bij de Warmteshop kan je kiezen tussen ruim 450 verschillende zuinige elektrische verwarmingstoestellen. 

Infrarood verwarming kopen

Winkel in de buurt

Warmteshop heeft een groot verdeelnetwerk van meer dan 30 winkels over de ganse Benelux. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. In België en Nederland.

Online Winkelen

Bestellen vanuit je comfortabele zetel. Bezoek onze Webshop om het volledige assortiment te bekijken inclusief alle prijzen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Eigen Installatiedienst

Wij installeren vakkundig al onze infrarood verwarmingssystemen en zowel op huishoudelijk als op industrieel vlak. Contacteer ons voor een infrarood paneel offerte.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!