fbpx

Stap dit jaar over op groene verwarming

Groene verwarming met infraroodstraling

Help het milieu een handje en stap daarom dit jaar nog over op groene verwarming. Wanneer je namelijk infrarood verwarming combineert met groene energie stoot je géén CO2 uit en draag je daardoor bij aan een groenere planeet. 

Verwarmen middels elektriciteit is namelijk nu al de toekomst. Helemaal in combinatie met groene stroom verworven door windturbines, zonneparken en zonnepanelen. Alle woningen en gebouwen moeten volgens het Klimaatakkoord in 2050 van het gas af zijn. 

Hiervan moeten de eerste 1,5 miljoen bestaande woningen in 2030 al verduurzaamd zijn. Dit is al over een kleine tien jaar! Alle nieuwe woningen worden al zonder een aardgas aansluiting opgeleverd. De bestaande woningen worden langzaam aan verduurzaamd. 

Door jouw woning elektrisch en groen te verwarmen met infraroodstraling geniet je van een duurzaam verwarming systeem en ben je daarbij verlost van het gebruik van fossiele brandstoffen. De warm water voorziening regel je eenvoudig met een hr ketel. 

Bovendien verbruik je minder energie om dezelfde ruimte te verwarmen als met een CV ketel. Zuinig, duurzaam en goedkoop jouw woning verwarmen met een groene verwarming. 

En bovenop alles is een infrarood verwarming gezond. De warme straling heeft een therapeutische werking op ons lichaam. Spieren ontspannen, pijnklachten verminderen en de bloedsomloop verbetert. 

stroom-uit-zonnepanelen

Lage energierekening met een groene verwarming 

Een groene verwarming met infraroodstraling werkt uiterst zuinig. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte. De infrarood stralen warmen de objecten en mensen in de ruimte op. Denk hierbij aan muren, vloer en meubels welke de warmte lang vast houden. 

Vervolgens weerkaatst de straling op bijna alles, waardoor je omringd wordt door de heerlijke warmte. Deze manier van verwarmen is anders dan een convectie verwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd. 

Iedereen weet dat warme lucht eerst stijgt. Voordat je de warmte voelt als je op de bank zit, ben je al heel wat energie verder. Een groene verwarming met lange golf infraroodstraling heeft dit probleem niet. 

Een infrarood paneel heeft namelijk nauwelijks opwarmtijd. Een klassiek paneel met een metalen behuizing warmt in 5 minuten op. Bij een IR paneel met een glazen oppervlak duurt het opwarmproces 8 tot 10 minuten 

Infraroodwarmte kan overigens niet worden gemeten met een ‘normale’ kamer thermometer. De temperatuur is zo’n 4 graden Celsius lager dan de waargenomen warmte. Dit directe verhittingsproces bespaart je energie en geld uit. 

Iedere graad dat je het infrarood verwarmingspaneel lager zet dan een traditionele verwarming bespaar je 6% op de verwarmingskosten. Reken maar uit je winst. Met de elektrische groene verwarming van de Warmteshop zit je er lekker warm bij en dat met een lage energierekening.

zon-en-natuur

Rekenvoorbeeld verbruik groene energie

Met een groene verwarming infrarood bespaar je energie. Het verbruik is namelijk vele malen zuiniger dan een centrale verwarming die op hete lucht werkt. Je bespaart al snel tussen de 30 en 50% op de verbruikskosten. 

Voor een precieze van de energiebehoefte raden wij je aan om bij de Warmteshop gratis een warmteplan te laten opmaken waarbij wij het ruimtevolume berekenen in m3. We kijken dan naar de isolatiewaarde van de woning, de indeling, de raampartijen, de hoogtes van het plafond en nog andere factoren die meespelen. 

We geven je een klein rekenvoorbeeld om te laten zien wat de kosten zijn als je een infrarood verwarming in combinatie met groene energie plaatst. Daarbij zeggende dat de isolatiewaarde van de woning een grote rol speelt. Met een goede isolatie kan je al snel een paar honderd euro per jaar terugverdienen. 

Stel je wilt een kamer van 10 m2 volledig met infrarood groene verwarming verwarmen. Het betreft een nieuwbouw appartement welke goed is geïsoleerd, waardoor we even uitgaan van een benodigde energiebehoefte van 30 watt per m3. De plafonds hebben een standaard hoogte van 2,5 m. 

Het totaal aantal m2 is 25 (10 m2 x 2,5m) waarbij het vereiste vermogen van het infraroodpaneel op 750 watt komt (25 m2 x 30 W/m3). Dit kost 0,75 kWh. Vermenigvuldig het aantal kWh met de gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 €/kWh. Dan is het verbruik slechts 0,16 euro per uur. 

De grote voordelen van infrarood verwarming

Verwarm jouw woning, appartement, villa, eengezinswoning, studentenkamer of kantoor met infrarood verwarming gecombineerd met groene energie en geniet van de vele voordelen. 

– Ruimtebesparende infrarood panelen, 2 tot 3 cm dik.
– Zeer efficiënte verwarmingstechnologie.
– Vele design mogelijkheden. Glas of metalen uitvoering.
– Eenvoudige en snelle installatie aan de muur of plafond.
– Ook verkrijgbaar in een mobiele verplaatsbare verwarming.
– Aangename directe warmte.
– Geruisloos en geurloos.
– Lage installatiekosten.
– Geen onderhoudskosten.
– Betrouwbare verwarming.
– Geen rondzwevende stofdeeltjes in de lucht.
– Juiste luchtvochtigheid in de ruimte.
– Lange levensduur 25-35 jaar.
– Directe besparing op het verbruik.
– Verkrijgbaar met led-verlichting.

De diversiteit van groene verwarming

Gasloos je woning verwarmen middels de elektrische warmtepanelen van de Warmteshop. Er zijn verschillende soorten infrarood panelen, in diverse maten, vermogens en golflengtes. Verkrijgbaar in prachtige designs. Geurloos, geruisloos en milieubewust je woning verwarmen en dat ook nog eens met lage energierekening. 

De aankoop van een nieuw verwarmingssysteem is een grote investering en moet zorgvuldig worden overwogen. Natuurlijk is de technologie van verwarmingen de afgelopen jaren enorm verbetert. Je wilt weten wat de beste infrarood panelen zijn.

Elektrisch verwarmen met een infrarood paneel is noodzakelijk en je bent overtuigd van groene stroom. Niemand zal komende jaren nog een dure en overbodige gasverwarming installeren. Je wilt geen CO2 meer uitstoten en kiest voor de beste infrarood verwarming met groene energie. Natuurlijk ook in combinatie met zonnepanelen mogelijk. 

Vraag onze deskundigen om een goed advies. Wij maken een exact warmteplan voor je op en geven uitleg hoe energie besparen met een infrarood verwarming in jouw woning. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online web winkel. 

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Energie besparen op je verwarming lijkt moeilijk, maar het is eigenlijk heel makkelijk. Lees onze 9 tips hoe je energie besparende maatregelen kan nemen. 

Energiezuinig verwarmen met infrarood verwarming. Infrarood panelen gaan zeer zuinig om met de energie. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van verwarmen, waardoor je energie bespaart. De opwarming van de vloer en de muren zorgen voor een extra stijging van de kamer temperatuur.

Een energiezuinige elektrische verwarming maakt gebruik van lange golf infrarood straling. De hoogwaardige infrarood verwarming van de Warmteshop is geschikt voor zowel woonkamer, badkamer, keuken als garage en slaapkamer. Voor iedere ruimte hebben wij een zuinige infrarood warmte oplossing. 

Goedkoop verwarmen met infrarood verwarming is mogelijk met hoge kwaliteit infrarood panelen. De Warmteshop maakt gebruik van alleen de beste nano technologie, waardoor de energie tot wel 92% wordt omgezet in warmte. 

De infrarood verwarming prijs of verbruik is afhankelijk van het soort model. Elektrische infrarood panelen variëren in prijs van 150 euro voor kleine draagbare units tot meer dan 1.000 euro voor design panelen. De hoge kwaliteit infrarood panelen van de Warmteshop zijn zuinig in het verbruik. Tot wel 30 procent besparing ten opzichte van een klassieke verwarming. 

De infrarood verwarming prijzen zijn afhankelijk van het model, soort en vermogen. Je hebt al klein infrarood paneel voor 100 euro. Dit kan oplopen tot luxueuze design infrarood panelen van 1.000 euro. 

Je woning duurzaam verwarmen doe je met infrarood verwarming. Je verwarmt iedere ruimte apart met de energiezuinige infrarood panelen. Hoog rendement met een laag verbruik.

De kosten elektrische verwarming infrarood bestaan uit meerder onderdelen. Zoals de kosten voor aanschaf, onderhoud, installatie en verbruik. Het verbruik is duurzaam, installatie eenvoudig en er zijn geen onderhoudskosten. Verlaag de verbruikskosten nog meer door middel van een thermostaat en goede isolatie van de woning. 

Verwarmen met infrarood straling is een milieubewuste en duurzame keuze. In combinatie met groene stroom heeft een elektrische infrarood verwarming geen CO2 uitstoot. Efficiënt in verbruik, de installatie is snel en eenvoudig en er zijn geen onderhoudskosten. 

Nee, verwarming elektriciteit is niet duur, zolang je gebruik maakt van de energiezuinige infrarood verwarming. De prijs per kilowatt uur van elektriciteit is duurder dan die van aardgas of stookolie. Maar het voordeel van elektriciteit is wel dat je niet afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. Je hoeft geen ketel te kopen en jaarlijks onderhoud te betalen. Infrarood verwarming heeft geen onderhoud nodig. 

Oprichter warmteshop Eugene Verbraak

Warmteshop is marktleider in infrarood verwarming. Wij hebben meer dan 30 winkels en showrooms over de ganse Benelux. Je kan online infrarood panelen kopen in onze webshop. Energiezuinige en hoog kwalitatieve verwarmingen voor huis en bedrijfspanden.

Eugene Verbraak
Directeur oprichter

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!