fbpx

Welke verwarming bij renovatie kiezen

Welke verwarming bij renovatie kiezen voor jouw woning?

Zodra je jouw woning gaat renoveren, rijst de vraag direct welke verwarming bij renovatie kiezen? Wanneer je gaat renoveren is het belangrijk om dit te doen met het oog op de toekomst. Daarbij is ook de keuze van renovatie verwarming cruciaal. 

Ga je bij een grondige renovatie nog in zee met vervuilende verwarmingstechnieken op fossiele brandstoffen? Of schakel je definitief over op moderne verwarmingstechnieken op groene energie.

Er zijn verschillende verwarming technologieën die in België op de markt te koop zijn. Van een eenvoudige opstelling tot een meer complexe situatie en van een pelletketel tot een warmtepomp en elektrische verwarming met infrarood. 

renovatie-002

Welke verwarming kiezen bij renovatie?

Voor welke optie ga je als je jouw woning gaat verbouwen? Wil je een zuinig verwarmingssysteem waarbij je gebruik maakt van hernieuwbare energie en CO2 neutraal bent? Het zijn allemaal vragen die je moet beantwoorden voordat je start aan de opknapbeurt van jouw woning en kiest voor een nieuwe renovatie verwarming. 

Hoewel er in België het vaakst wordt gekozen voor centrale verwarming met een gasketel, zijn er vandaag de dag ook ander type verwarming te kiezen. Bijvoorbeeld een mazoutketel, houtketel, elektrische verwarming, infrarood verwarming, warmtepomp, hybride systemen of thermische zonnepanelen.

In België zijn maar liefst één miljoen CV-ketels die 15 jaar of ouder zijn. Dit betekent dat de prestaties verminderen en dat de ketel meestal aan vervanging toe is. Maar ook jongere verwarmingsketels kunnen een slecht rendement halen, vooral als ze niet goed worden onderhouden. 

Dit is trouwens het geval bij één op de twee Belgische huishoudens. Ondanks dat onderhoud wettelijk verplicht is. Resultaat is dat het risico op panne toeneemt, je ketel te veel gas of stookolie verbruikt, de CV een kortere levensduur heeft en wellicht stoot de ketel wel gevaarlijke koolstofmonoxide uit. Denk daarom goed na over de renovatie verwarming.

Nieuwe verwarming kiezen bij renovatie

Zodra je dus gaat renoveren is het een slimme keuze om een nieuwe verwarming te kiezen. Een zuinige verwarming die een hoog rendement oplevert. Een verwarming die geen onderhoud nodig heeft en een eenvoudige installatie heeft. Bestaat zo’n verwarming? 

Jazeker, dan hebben we het over de schone elektrische verwarming met infrarood straling. De hoge kwaliteit infrarood panelen van de Warmteshop. 

Uiteindelijk moeten we volgens het Klimaatakkoord in 2050 allemaal van het aardgas af. Daarom is het de verstandigste keuze voor een renovatie woning om nu al over te stappen op verwarmen middels groene energie. Je bent daardoor niet meer afhankelijk van de voorraad van fossiele brandstoffen. 

De twee energiezuinige opties voor elektrische verwarmen zijn middels warmtepomp of infrarood verwarming. Wacht niet langer en stap dit jaar over op groene verwarming. 

renovatie-003

De verschillende verwarmingsmethoden op een rij

Een oude verwarmingsketel is een energieverslinder. Een nieuwe verwarming bij renovatie kiezen bied je meer warmtecomfort en verlaagt de stookkosten. Zodra je een nieuwe verwarming koopt moet je de eerst de keuze maken met welke energiebron je gaat verwarmen. 

Stookolie, aardgas, propaan, elektriciteit of pellets. Of wellicht een combinatie hiervan. Met het oog op de toekomst, adviseren wij je over te stappen op een milieuvriendelijke manier van verwarmen middels groene energie, waardoor je CO2-neutraal bent. 

Bij welke verwarming bij renovatie kiezen heb je de volgende mogelijkheden: 

– Condenserende ketels

– Pellet of biomassaketel

– Warmtepomp (lucht water grond)

– Hybride systeem

– Aansluiting op warmtenet (indien mogelijk)

– Infrarood verwarming. 

Op infrarood verwarming na, verwarmen alle bovengenoemde systemen de lucht. De warme lucht wordt door de kamer gecirculeerd. Nadeel van warme lucht verwarmen is dat deze eerst stijgt. Voordat de warmte beneden bij jou is ben je kostbare energie verder. 

Bovendien wordt de lucht droog, zweven er bacteriën in de lucht en heb je een lange opwarmtijd. Daarnaast hebben alle bovengenoemde systeem een hoge aanschafprijs en jaarlijks onderhoud nodig. De installatie kost ook veel geld. 

Infrarood verwarming daarentegen verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. Je hebt geen lange opwarmtijd, want binnen 8 tot 15 minuten straalt het infrarood paneel op volle sterkte. Geschikt voor goed geïsoleerde woningen en minder goede, alsmede renovatie huizen. 

Daarnaast heb je geen last van luchtcirculatie waardoor de vochtigheidsgraad perfect op niveau blijft. De installatie is snel en eenvoudig én je hebt nul kosten aan onderhoud! 

Gasloos verwarmen met infrarood verwarming

Welke verwarming kiezen bij renovatie? Het juiste verwarmingssysteem voor renovatie woningen is de infrarood verwarming. Kies voor infrarood panelen als hoofdverwarming bij jouw renovatie project. Je bent daardoor bevrijd van de m3 gas rekening. Je hoeft de woning namelijk niet meer te verwarmen middels de vervuilende aardgas. 

Ook bij lage temperaturen hebben infrarood panelen een goede werking om een woning goed en snel op temperatuur te brengen. We hebben daarvoor 5 slimme manieren om te verwarmen met infrarood. Bovendien kan je veel energie besparen met een infrarood verwarming. Dit merk je direct aan de energie rekening. 

Gebruik daarbij een HR elektrische boiler om het sanitair warm water te verwarmen en kook ook elektrisch. Dan ben je helemaal onafhankelijke van de dure en milieubelastende fossiele brandstoffen. 

All electric is de oplossing voor de toekomst, je betaald per kWh. Gebruik groene stroom in combinatie met zonnepanelen op je dak. Op deze manier ben je nog duurzamer uit, CO2 neutraal en het bespaart je flink op de kosten. Per jaar bespaar je op de kosten voor verwarming. 

Voordelen elektrische verwarmen met infrarood

– Goedkoop in aanschaf.

– Geen onderhoudskosten.

– Energie besparend in gebruik per kWh.

– Neemt weinig ruimte in beslag.

– Esthetische integratie mogelijk met de prachtige design panelen.

– Geen gas regio toeslag, zoals bij gasverwarming.

– Milieuvriendelijk dankzij groene stroom.

– Gaat schimmelvorming tegen. 

– Objecten en muren blijven droog en geven de warmte af.

– Infraroodwarmte heeft een gezond effect op mens en dier.

– De eerste en enige infrarood verwarming met een duurzame opslag.

– Juiste luchtvochtigheidsgraad. 

– Eenvoudige en snelle installatie. 

– Geruisloos en geurloos.

– Ga je verhuizen? Dan neem je de infrarood panelen mee. 

Wil je meer informatie over de nieuwe manier van verwarmen met infrarood voor jouw renovatie woning? Neem dan vrijblijvend contact met onze Warmteshop adviseurs op. Lees meer informatie over infrarood verwarming op onze blog pagina. Zoals is infrarood verwarming gelijk aan elektrische verwarming. 

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Bijverwarming kan je overal inzetten. Voor de koudere hoeken in het huis of bijvoorbeeld als bijverwarming in de badkamer. 

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Bijverwarming met een infrarood verwarming is zeer zuinig in gebruik. Nauwelijks opwarmtijd benodigd, binnen enkele minuten geniet je van de heerlijke intense warmte. Bijverwarming met een infrarood verwarming is zeer geschikt voor gerichte warmte, daar waar de warmtebehoefte is. 

Een elektrische bijverwarming is energiezuinig als je gebruikt maakt van de juiste kachel. Een hoogwaardige elektrische infrarood verwarming van de Warmteshop gebruikt de beste technologie waardoor deze kachel energiezuinig is in verbruik.

Een energiezuinige bijverwarming maakt gebruik van directe infrarood stralen. Deze warmen de objecten en mensen in het stralingsgebied op. Dit zorgt voor directe warmte voor de koudere hoeken. De hoogwaardige elektrische infrarood bijverwarming van de Warmteshop maakt gebruik van de beste technologie waardoor deze kachel energiezuinig in het verbruik is.

Voor een badkamer bijverwarming kan je kiezen tussen verschillende panelen. Zoals een infrarood spiegel of handdoekdroger paneel. Of een plafond of wand verwarming in kleur of met een fotoafdruk. Dankzij de IPX4 klasse zijn de badkamer panelen spatwaterdicht waardoor je ze veilig in de badkamer kan installeren. 

Ja, er is ook een mobiele infrarood bijverwarming. Verkrijgbaar als hybride of als gewoon infrarood paneel. Dit infrarood paneel staat op een elegante standaard. Vaak is de standaard voorzien van wieltjes zodat je deze makkelijk kan verplaatsen naar de zone of ruimte die je wilt verwarmen. 

Je krijgt een gratis warmteberekening ter waarde van 150 euro als je bij de Warmteshop een offerte aanvraagt. 

De kwaliteit van infrarood verwarming is van belang voor het behalen van een hoog rendement bij een zo laag mogelijk verbruik. De Warmteshop levert alleen hoogstaande kwaliteit infrarood verwarming van A-merken.

De nieuwe verwarming technologie is de door gebruik te maken van infrarood straling. De infrarood verwarming zet de energie om in warme infrarood stralen. En wel op zo’n wijze dat deze uiterst energie zuinig zijn. In combinatie met groene stroom stoot je ook geen CO2 uit. 

Infrarood verwarming heeft verschillende mogelijkheden, voor iedere ruimte is er wel een geschikte infrarood oplossing. Infrarood verwarming systeem voor woningbouw, industrie, scholen en zelfs kerken. 

Een verwarming die niet opvalt is modern en heet infrarood verwarming. Het onopvallende warmtepaneel is verkrijgbaar in vele soorten. Zoals de onopvallende RAL kleuren paneel, infrarood paneel als krijtbord, infrarood foto paneel, spiegel verwarming en infrarood verwarming in het plafond. 

Verwarming op elektriciteit met infrarood bespaar je op het energie verbruik. Daarnaast ben je met elektrische verwarming onafhankelijk van de fossiele brandstoffen.  

De voordelen van infrarood panelen aan het plafond zijn dat je een maximale warmte verspreiding hebt, omdat de warmte van boven komt. Daarnaast profiteer je gelijk van een warme vloer. Aan het plafond is ook meer vrije ruimte dan aan de muur.

Infrarood verwarming kopen

Winkel in de buurt

Warmteshop heeft een groot verdeelnetwerk van meer dan 30 winkels over de ganse Benelux. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. In België en Nederland.

Online Winkelen

Bestellen vanuit je comfortabele zetel. Bezoek onze Webshop om het volledige assortiment te bekijken inclusief alle prijzen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Eigen Installatiedienst

Wij installeren vakkundig al onze infrarood verwarmingssystemen en zowel op huishoudelijk als op industrieel vlak. Contacteer ons voor een infrarood paneel offerte.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!