fbpx

Een super stille infrarood verwarming in de slaapkamer

Een super stille infrarood verwarming in de slaapkamer

Geniet van een super stille infrarood verwarming in de slaapkamer. Het verwarmen van een slaapkamer moet zo stil mogelijk gebeuren. Een traditionele centrale verwarming waarbij je soms het water hoort borrelen kan de nachtrust hevig verstoren. Een stille infrarood verwarming is fluisterstil en bovendien ook geurloos.

De stille infrarood verwarming geeft een heerlijke zonnewarmte in de slaapkamer zonder de lucht uit te drogen. Het resultaat is een rustige en vooral gezonde nachtrust.

Zodra de temperaturen weer dalen draait de verwarming op volle toeren. Want niets is zo lekker als een warm huis. Maar hoe zit dit met de slaapkamer? Moet je de slaapkamer wel of niet verwarmen en hoe?

Infrarood verwarming voor slaapkamer

Hoe slaapkamer verwarmen?

Een stille infrarood verwarming voor slaapkamer is onmisbaar in de winterperiode. Het kwik daalt enorm in de nacht. Een te koude slaapkamer is niet goed voor de gezondheid. Een te warme slaapkamer is ook niet prettig, want in slaap komen is dan moeilijker. Denk maar aan de zwoele zomernachten. Hoe slaapkamer verwarmen?

De slaapkamers verwarmen met infraroodstraling is de beste manier. De ideale kamer temperatuur om in te slapen is 18 graden Bij deze temperatuur kan het lichaam goed de warmte kwijt en kan het in een regelmatig slaap ritme komen.

Slaap is essentieel om ons lichaam en geest te herstellen. Voor een goede nachtrust is het van belang dat de slaapkamer niet te koud en niet te warm is. Een te warme en niet goed geventileerde ruimte kan voor slaapproblemen zorgen. Is de slaapkamer te warm, dan kan het lichaam de warmte niet kwijt. Dit heeft invloed op het in slaap vallen.

Evenals droge lucht, een donkere kamer, gezond binnenklimaat, juiste luchtvochtigheid en een stille kamer is van belang voor een goede nachtrust. Een infrarood verwarming voor slaapkamer zorgt voor een juiste vochtigheidsgraad, geruisloze warmte en geen stof in de lucht. De juiste ingrediënten voor een goede nachtrust.

slaapkamer-verwarming-002

Stille verwarming slaapkamer

Elektrische verwarming slaapkamer

Met een stille verwarming slaapkamer geniet jij iedere nacht opnieuw van een heerlijke nachtrust. De elektrische verwarming slaapkamer werkt middels infrarood straling.

Infrarood verwarming heeft het voordeel dat deze niet de lucht verwarmd en uitdroogt, zoals bij een CV ketel wel het geval is. De warme lucht wordt ook niet gecirculeerd, waardoor de lucht schoon blijft. Geen rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën in de lucht met IR verwarming.

Infrarood panelen in de slaapkamer zorgen voor de juiste vochtigheidsgraad tussen de 40 en 60%. Bij een goede nachtrust dien je ook dagelijks de kamer te ventileren voor tenminste 15 minuten.

Een stille infrarood verwarming voor slaapkamer verwarmt direct de objecten en mensen in de ruimte. Het bed, de vloer en muren houden de warmte lang vast waardoor gerust een raam open kan zetten zonder veel warmte verlies te hebben. Zet de thermostaat op 17 of 18 graden en de stille verwarming slaapkamer zorgt voor een constante temperatuur verdeling.

Beste verwarming voor slaapkamer

Infrarood verwarming slaapkamer

De beste verwarming voor slaapkamer werkt middels lange golf infrarood straling. De infrarood verwarming slaapkamer zorgt voor een constante temperatuur. Het is belangrijk om de slaapkamer in de wintermaanden te verwarmen.

Dit komt omdat een mens veel vocht verliest tijdens het slapen. Dit trekt in het matras, het bed en kussens. Ook de buitenmuur is vochtig van het koude en natte weer. Een te vochtige kamer is niet gezond.

Plaats daarom een infrarood verwarmingspaneel tegenover de buitenmuur van de slaapkamer. Bijvoorbeeld een spiegel die de kamer verwarmt, welke is gemaakt van ESG-veiligheidsglas en dient als pas spiegel en verwarming in één.

Het voordeel van een stille infrarood verwarming slaapkamer is dat deze ook de buitenmuur droogt. Daardoor onttrekt het vocht uit de muur waardoor de isolatie beter werkt én schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming. De beste verwarming voor slaapkamer is daarom met infrarood: geruisloos, geurloos en gezond verwarmen.

slaapkamer-verwarming-003

Montage infrarood panelen

Infrarood paneel slaapkamer

Montage infrarood panelen is eenvoudig en snel. Voor de installatie van infrarood paneel slaapkamer adviseren wij deze aan de muur of het plafond te bevestigen. De beste positie van een infrarood paneel slaapkamer is tegenover de buitenmuur.

Op deze manier wordt de buitenmuur ook verwarmt, waardoor het vocht verdwijnt en de isolatie ook weer beter werkt. Je kan kiezen voor verschillende prachtige designs in de slaapkamer.

Zoals een spiegel infrarood paneel, een gekleurd warmtepaneel of een infrarood verarming met eigen foto naar keuze. Met of zonder frame en tevens leverbaar met zuinig led-verlichting aan het plafond.

Heb je geen ruimte aan de muur, dan is plafond montage ook ideaal. Zorg er wel voor dat je het paneel niet ter hoogte van de hoofdkussens plaatse. Directe straling op het hoofd ervaren sommige mensen als vervelend. Het is beter om het paneel boven het voeteneinde te plaatsen.

Daarmee heb je een grote warmteverspreiding en de vloer, bed en muren worden gelijk verwarmd. Heb je vragen over de installatie van onze stille verwarming? Vraag het aan onze infrarood experts van de Warmteshop.

Verwarming slaapkamer baby

Stille elektrische verwarming

Als ouder wil je alleen het allerbeste voor jouw baby. De babykamer richt je met de grootste zorg in. En daarbij hoort ook de verwarming slaapkamer baby. Het klimaat van de kinderkamer heeft een grote invloed op de gezondheid van jouw kind.

Pasgeboren baby’s slapen het best bij een kamer temperatuur van rond de 20 graden Celsius. Is je baby twee maanden oud, dan mag je de temperatuur twee graden lager zetten. Belangrijk is dat de kamer een constante temperatuur heeft. Met een stille elektrische verwarming met infrarood is dat eenvoudig te bereiken.

Met infrarood verwarming slaapkamer baby heb je geen last van plotselinge temperatuur schommelingen, die slecht zijn voor het immuunsystemen van de kleine. Ventilatie van de kamer is ook belangrijk, zonder dat de temperatuur daarbij zakt. Met een infraroodpaneel kan je gerust een raam open zetten zonder veel comfortabele warmte te verliezen.

Bovendien is een infrarood verwarming fluisterstil. Een stille verwarming met infrarood is daarom de beste verwarming voor slaapkamer ouders en slaapkamer baby. Wil je ook genieten van een gezonde nachtrust met onze stille infrarood verwarming? Neem dan contact op met de Warmteshop.

Wij geven je advies over 5 slimme manieren om te verwarmen. Lees ook eens ons blog artikel over waarom een infrarood verwarming gezond is.