fbpx

Infrarood verwarming gezond voor jou

Infrarood verwarming gezond voor jou

Infrarood verwarming gezond voor jou en je woning

Infrarood verwarming gezond voor jouw en je woning. Gezond huis verwarmen doe je dan ook met infrarood panelen. Dit is de meest natuurlijk verwarming welke momenteel op de markt verkrijgbaar is. Natuurlijk warmte zonder een droge lucht te ervaren. 

De stralingswarmte is 100% gelijk aan het infrarood stralingsspectrum van de zon. Dat wil zeggen al het goede van de zon, zonder schadelijke UV en andere straling. Deze warmtestraling wordt door mens en dier als zeer prettig ervaren. Wie geniet er nu niet van een heerlijk lente zonnetje op zijn gelaat?

Infrarood verwarming is gezond voor jou en je woning. Juiste luchtvochtigheid, gezond binnenklimaat, droge muren waardoor schimmelvorming geen kans heeft en aangename warmte voor ons lichaam. 

Gezondheid en infrarood verwarming

Is infrarood verwarming gezond?

Gezondheid en infrarood verwarming is een hele goed combinatie. Infrarood straling is een gezonde straling voor ons lichaam, maar ook voor je woning. De infrarood stralen hebben allereerste een therapeutische werking op ons lichaam. 

Denk maar aan warmtetherapie, daar wordt infrarood ook voor gebruikt. Het infrarood van een infrarood paneel geeft het volledige IR spectrum af, net als natuurlijk zonlicht doet. Het hoge percentage straling zorgt voor een intensieve warmte die de huid raakt. Daardoor komen moleculen in beweging waardoor de lichaamstemperatuur stijgt, terwijl de omgeving kouder aanvoelt. 

Is infrarood verwarming gezond? Ja, infrarood verwarming is gezond. De warmte is goed voor ons gestel. Infrarood verwarming is gezond voor jou, omdat:
– Het verlicht pijnklachten aan spieren en gewrichten.
– Het zorgt voor ontspannen spieren.
– Verlicht stijfheid.
– Bevordert de bloedsdoorstroming, wat afvalstoffen sneller afvoert .
– Verbetert de doorbloeding wat de aanvoer van voedings- en bouwstoffen versnelt. 

Infrarood verwarming gezond voor jouw lichaam

Gezond binnenklimaat

Wat is een gezond binnenklimaat?

Infrarood verwarming gezond voor jou en je woning, want het zorgt voor een gezond binnenklimaat. Wat is een gezond binnenklimaat? Een gezond binnenklimaat is meer dan alleen een goede luchtkwaliteit. We brengen zo’n 80% van onze tijd door in onze woning, daarom is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan een gezond klimaat in huis. 

Een gezond binnenklimaat bestaat uit drie onderdelen :
1. De binnentemperatuur.
2. De vochtigheidsgraad.
3. Voldoende ventilatie.

Voor een gezond binnenklimaat is een constante temperatuur in huis belangrijk. Afhankelijk van jouw warmte behoefte is een temperatuur tussen de 19 en 22 graden ideaal. 

De vochtigheidsgraad is belangrijk voor jou en je huis. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60% en meet je vervolgens met een hygrometer. Een te droge lucht, wat veel voorkomt bij centrale verwarming, geeft irritatie aan de ogen en huid. Lenzendragers hebben bijvoorbeeld veel baat bij een juiste luchtvochtigheid en een IR verwarming.

Als laatste zorgt een goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat. Regelmatig luchten door het openzetten van ramen en deuren is een manier. Je kan ook kiezen voor mechanisch ventilatiesysteem. Voor een optimale werking is het van belang dat je de filters geregeld reinigt. 

Infrarood verwarming gezondheid

Infrarood verwarming hoe werk het?

Infrarood verwarming gezondheid zorgt voor een gezond binnenklimaat en voor jouw eigen gezondheid. Infrarood verwarming hoe werkt het? Infrarood verwarming werkt middels infrarood straling die te vergelijken is met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk UV-straling. 

Als voorbeeld, als je op een winterse dag buiten loopt en je gaat vanuit de schaduw in de zon, voel je gelijk de warmte. Terwijl de omgeving koud is. Ditzelfde effect heeft een infrarood verwarming. De stralen warmen direct de objecten en mensen in de kamer op. Denk hierbij aan vloer, meubels en muren. 

De vaste objecten houden de warmte lang vast. Vervolgens weerkaatsen de stralen op bijna alles wat zich in de kamer bevindt. Indien jij je in het warmtebereik bevindt, voel je van alle kanten de heerlijke warmte. 

Infrarood panelen in huis hebben een warmtebereik van zo’n 4 tot 5 meter. Je hangt de panelen op aan de muur of het plafond. Het voordeel van een plafondverwarming is dat de stralen van boven komen. Deze hebben een groter bereik en warmen daarnaast ook de vloer op. Je hebt daardoor geen vloerverwarming meer nodig. 

Infrarood verwarming gezond voor jou en je gezin

Schone lucht

Droge muren

Met IR panelen van de Warmteshop geniet je van schone lucht en droge muren. Doordat de objecten de warmte lang vasthouden, kan je gerust een raam open zetten voor ventilatie zonder daarbij veel warmte te verliezen. De lucht wordt namelijk niet verwarmd, maar de objecten. Als je met een convectie kachel een raam openzet vliegt de warmte zo naar buiten. Met infrarood verwarming heb je daar dus geen last van, wat ook weer scheelt in de stookkosten. 

Doordat er geen luchtcirculatie is heb je ook geen last van een droge lucht. Je profiteert van een schone lucht, want er circuleren geen stofdeeltjes of bacteriën rond. Doordat de infrarood stralen ook de muren opwarmen, verdwijnt het vocht. De isolatie van de muur werkt daardoor beter. Droge muren betekent ook schimmelvrije muren. Zeer ideaal voor in de badkamer. Nooit meer last van vieze en ongezonde schimmels. 

Daarom is infrarood verwarming gezond voor jou en je woning. Bovendien zijn infrarood panelen duurzaam, energiezuinig, geurloos en geruisloos. Bijvoorbeeld een super stille infrarood verwarming in de slaapkamer. Of een infrarood paneel met verlichting, duurzame elektrische verwarming gecombineerd met zuinige led-verlichting.

Infrarood oplossing

Infrarood panelen gezondheid

Voor iedere ruimte heeft Warmteshop een infrarood oplossing. Van een spiegel IR paneel in de badkamer tot een paneel verwarming met foto. Met of zonder kader en tevens verkrijgbaar met duurzame led verlichting. De ontwerp mogelijkheden met infrarood verwarming zijn ongekend groot. 

Infrarood verwarming wordt gebruikt in woningen, utilitaire bouw, industriële panden en als terrasverwarmer. Met een infrarood terrasverwarming vier je vakantie in eigen tuin. Iedere ruimte kan je met infrarood verwarmen. Zoals je hobbykamer of werkplaats verwarmen alsmede infrarood verwarming voor badkamer, woonkamer of slaapkamer. 

Een infrarood paneel voor woningen bestaat uit verschillende product onderdelen. Om te beginnen is een ir paneel vierkant of rechthoekig. Het infrarood verwarmingspaneel geeft warmte af door middel van lange golf infrarood straling, de zogenoemde c-straling. Aan de voorkant van de verwarming zit een afgifteplaat gemaakt van metaal of verhard glas. Deze zorgt ervoor dat de warmte in de kamer gelijkmatig wordt verdeeld. 

Infrarood verwarming gezond voor jou en je woning. IR panelen zorgen voor een goede vochtigheidsgraad, een schone lucht, droge muren en een heerlijke warmte voor ons lichaam. 

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood panelen gezondheid, de werking ervan en hoe je jouw woning energiezuinig kan verwarmen? Neem dan gerust contact op met Warmteshop. Of kom langs bij één van de showrooms van Warmteshop. Wij hebben al 15 jaar ervaring in infrarood verwarming. Ook kan je onze infrarood verwarming producten online in de winkel kopen. 

Je kan ook nog meer lezen in onze blog artikelen, zoals je accumulatie verwarming vervangen of waarom infrarood verwarming goedkoper dan warmtepomp is.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!