warmteshop-logo

Infrarood verwarming gezond voor jou

Infrarood verwarming gezond voor jou

Infrarood verwarming gezond voor jou en je woning

Infrarood verwarming gezond voor jouw en je woning. Gezond huis verwarmen doe je dan ook met infrarood panelen. Dit is de meest natuurlijk verwarming welke momenteel op de markt verkrijgbaar is. Natuurlijk warmte zonder een droge lucht te ervaren. 

De stralingswarmte is 100% gelijk aan het infrarood stralingsspectrum van de zon. Dat wil zeggen al het goede van de zon, zonder schadelijke UV en andere straling. Deze warmtestraling wordt door mens en dier als zeer prettig ervaren. Wie geniet er nu niet van een heerlijk lente zonnetje op zijn gelaat?

Infrarood verwarming is gezond voor jou en je woning. Juiste luchtvochtigheid, gezond binnenklimaat, droge muren waardoor schimmelvorming geen kans heeft en aangename warmte voor ons lichaam. 

Gezondheid en infrarood verwarming

Is infrarood verwarming gezond?

Gezondheid en infrarood verwarming is een hele goed combinatie. Infrarood straling is een gezonde straling voor ons lichaam, maar ook voor je woning. De infrarood stralen hebben allereerste een therapeutische werking op ons lichaam. 

Denk maar aan warmtetherapie, daar wordt infrarood ook voor gebruikt. Het infrarood van een infrarood paneel geeft het volledige IR spectrum af, net als natuurlijk zonlicht doet. Het hoge percentage straling zorgt voor een intensieve warmte die de huid raakt. Daardoor komen moleculen in beweging waardoor de lichaamstemperatuur stijgt, terwijl de omgeving kouder aanvoelt. 

Is infrarood verwarming gezond? Ja, infrarood verwarming is gezond. De warmte is goed voor ons gestel. Infrarood verwarming is gezond voor jou, omdat:
– Het verlicht pijnklachten aan spieren en gewrichten.
– Het zorgt voor ontspannen spieren.
– Verlicht stijfheid.
– Bevordert de bloedsdoorstroming, wat afvalstoffen sneller afvoert .
– Verbetert de doorbloeding wat de aanvoer van voedings- en bouwstoffen versnelt. 

Infrarood verwarming gezond voor jouw lichaam

Gezond binnenklimaat

Wat is een gezond binnenklimaat?

Infrarood verwarming gezond voor jou en je woning, want het zorgt voor een gezond binnenklimaat. Wat is een gezond binnenklimaat? Een gezond binnenklimaat is meer dan alleen een goede luchtkwaliteit. We brengen zo’n 80% van onze tijd door in onze woning, daarom is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan een gezond klimaat in huis. 

Een gezond binnenklimaat bestaat uit drie onderdelen :
1. De binnentemperatuur.
2. De vochtigheidsgraad.
3. Voldoende ventilatie.

Voor een gezond binnenklimaat is een constante temperatuur in huis belangrijk. Afhankelijk van jouw warmte behoefte is een temperatuur tussen de 19 en 22 graden ideaal. 

De vochtigheidsgraad is belangrijk voor jou en je huis. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60% en meet je vervolgens met een hygrometer. Een te droge lucht, wat veel voorkomt bij centrale verwarming, geeft irritatie aan de ogen en huid. Lenzendragers hebben bijvoorbeeld veel baat bij een juiste luchtvochtigheid en een IR verwarming.

Als laatste zorgt een goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat. Regelmatig luchten door het openzetten van ramen en deuren is een manier. Je kan ook kiezen voor mechanisch ventilatiesysteem. Voor een optimale werking is het van belang dat je de filters geregeld reinigt. 

Infrarood verwarming gezondheid

Infrarood verwarming hoe werk het?

Infrarood verwarming gezondheid zorgt voor een gezond binnenklimaat en voor jouw eigen gezondheid. Infrarood verwarming hoe werkt het? Infrarood verwarming werkt middels infrarood straling die te vergelijken is met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk UV-straling. 

Als voorbeeld, als je op een winterse dag buiten loopt en je gaat vanuit de schaduw in de zon, voel je gelijk de warmte. Terwijl de omgeving koud is. Ditzelfde effect heeft een infrarood verwarming. De stralen warmen direct de objecten en mensen in de kamer op. Denk hierbij aan vloer, meubels en muren. 

De vaste objecten houden de warmte lang vast. Vervolgens weerkaatsen de stralen op bijna alles wat zich in de kamer bevindt. Indien jij je in het warmtebereik bevindt, voel je van alle kanten de heerlijke warmte. 

Infrarood panelen in huis hebben een warmtebereik van zo’n 4 tot 5 meter. Je hangt de panelen op aan de muur of het plafond. Het voordeel van een plafondverwarming is dat de stralen van boven komen. Deze hebben een groter bereik en warmen daarnaast ook de vloer op. Je hebt daardoor geen vloerverwarming meer nodig. 

Infrarood verwarming gezond voor jou en je gezin

Schone lucht

Droge muren

Met IR panelen van de Warmteshop geniet je van schone lucht en droge muren. Doordat de objecten de warmte lang vasthouden, kan je gerust een raam open zetten voor ventilatie zonder daarbij veel warmte te verliezen. De lucht wordt namelijk niet verwarmd, maar de objecten. Als je met een convectie kachel een raam openzet vliegt de warmte zo naar buiten. Met infrarood verwarming heb je daar dus geen last van, wat ook weer scheelt in de stookkosten. 

Doordat er geen luchtcirculatie is heb je ook geen last van een droge lucht. Je profiteert van een schone lucht, want er circuleren geen stofdeeltjes of bacteriën rond. Doordat de infrarood stralen ook de muren opwarmen, verdwijnt het vocht. De isolatie van de muur werkt daardoor beter. Droge muren betekent ook schimmelvrije muren. Zeer ideaal voor in de badkamer. Nooit meer last van vieze en ongezonde schimmels. 

Daarom is infrarood verwarming gezond voor jou en je woning. Bovendien zijn infrarood panelen duurzaam, energiezuinig, geurloos en geruisloos. Bijvoorbeeld een super stille infrarood verwarming in de slaapkamer. Of een infrarood paneel met verlichting, duurzame elektrische verwarming gecombineerd met zuinige led-verlichting.

Infrarood oplossing

Infrarood panelen gezondheid

Voor iedere ruimte heeft Warmteshop een infrarood oplossing. Van een spiegel IR paneel in de badkamer tot een paneel verwarming met foto. Met of zonder kader en tevens verkrijgbaar met duurzame led verlichting. De ontwerp mogelijkheden met infrarood verwarming zijn ongekend groot. 

Infrarood verwarming wordt gebruikt in woningen, utilitaire bouw, industriële panden en als terrasverwarmer. Met een infrarood terrasverwarming vier je vakantie in eigen tuin. Iedere ruimte kan je met infrarood verwarmen. Zoals je hobbykamer of werkplaats verwarmen alsmede infrarood verwarming voor badkamer, woonkamer of slaapkamer. 

Een infrarood paneel voor woningen bestaat uit verschillende product onderdelen. Om te beginnen is een ir paneel vierkant of rechthoekig. Het infrarood verwarmingspaneel geeft warmte af door middel van lange golf infrarood straling, de zogenoemde c-straling. Aan de voorkant van de verwarming zit een afgifteplaat gemaakt van metaal of verhard glas. Deze zorgt ervoor dat de warmte in de kamer gelijkmatig wordt verdeeld. 

Infrarood verwarming gezond voor jou en je woning. IR panelen zorgen voor een goede vochtigheidsgraad, een schone lucht, droge muren en een heerlijke warmte voor ons lichaam. 

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood panelen gezondheid, de werking ervan en hoe je jouw woning energiezuinig kan verwarmen? Neem dan gerust contact op met Warmteshop. Of kom langs bij één van de showrooms van Warmteshop. Wij hebben al 15 jaar ervaring in infrarood verwarming. Ook kan je onze infrarood verwarming producten online in de winkel kopen. 

Je kan ook nog meer lezen in onze blog artikelen, zoals je accumulatie verwarming vervangen of waarom infrarood verwarming goedkoper dan warmtepomp is.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt. 

De 3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming zijn energiezuinig, duurzaam en rendabele warmte in huis of kantoor. 

Tips voor de aankoop van bijverwarming wanneer je huidige systeem niet voldoende warmte geeft. Kies het juiste type bijverwarming, zoals infrarood panelen. Duurzame warmte, daar waar de warmtebehoefte is.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Er zijn meer voordelen dan nadelen van infrarood verwarming. Het enige nadeel is dat je de elektriciteitsdraden moet wegwerken. De voordelen zijn ontelbaar groot. Zoals zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige en snelle installatie, schoon binnenklimaat, geen last van de nadelen van convectie verwarming, geen lucht circulatie en zo kunnen we er nog meer opnoemen. 

Een E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen is mogelijk door gebruik te maken van zonnepanelen. Daarbij speelt isolatie ook een primaire factor. 

Een infrarood verwarming is even behaaglijk als genieten van de warmte zonnestralen. De intense infrarood straling dringt diep door in het lichaam.

Informatie infrarood verwarming ontvang je bij de grootste infrarood winkel van de Benelux, de Warmteshop. Kom langs in één van onze 26 showroom of neem contact op. Onze infrarood experts beantwoorden als jouw vragen over onze hoogwaardige infrarood verwarming systemen. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst omdat je gasloos je woning of kantoor verwarmt. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmt. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming met verlichting is handig omdat je het plafond kan gebruiken voor zowel verwarming als verlichting. Je hebt geen extra aansluitpunten in het plafond nodig. 

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Mo El infrarood verwarming, Italiaans design is de Rolls Royce verwarming onder de infrarood heaters. Prachtige design infrarood verwarming met een verbluffende energiezuinige prestatie. 

Een verwarming infrarood maakt gebruik van onschadelijke lange golf infrarood straling. Verwarming verwarmd niet de lucht, zoals een CV kachel dat doet. Maar warmt direct de mensen en objecten. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de directe stralen je huid raken. Dit is een aangenaam gevoel. 

Ja, een infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor panelen met wandmontage is dit vanuit veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van het paneel aanwezig is. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Infrarood verwarming kopen

Winkel in de buurt

Warmteshop heeft een groot verdeelnetwerk van meer dan 30 winkels over de ganse Benelux. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. In België en Nederland.

Online Winkelen

Bestellen vanuit je comfortabele zetel. Bezoek onze Webshop om het volledige assortiment te bekijken inclusief alle prijzen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Eigen Installatiedienst

Wij installeren vakkundig al onze infrarood verwarmingssystemen en zowel op huishoudelijk als op industrieel vlak. Contacteer ons voor een infrarood paneel offerte.

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming