fbpx

Warmteshop Hasselt in de kijker

Warmteshop in de kijker, Warmteshop Hasselt in het hart van Limburg

In het hart van het Belgisch Limburg treffen we Warmteshop Hasselt aan. De klanten worden hier door Carlo & Sonja vakkundig verder geholpen bij hun keuze in infrarood verwarming. Bij de verwarmingswinkel Hasselt krijg je advies op maat. Al jouw vragen worden deskundig beantwoord. Tevens kan je in de showroom Hasselt de infrarood panelen al werkend zien en voelen. 

Ben je op zoek naar een nieuwe verwarming badkamer? Denk dan eens aan verwarmen zonder gas, zoals een infrarood spiegel paneel. Wil je extra warmte in de woonkamer? Een warmtepaneel met een eigen foto erop afgedrukt staat als een schilderij aan de muur. Of wat dacht je van een infrarood paneel met verlichting of een krijtbord keuken verwarming welke je met echt krijt beschrijft!

We geven je onze blog meer informatie over de infrarood verwarming winkel Hasselt en welke producten er allemaal te verkrijgen zijn. Een bedrijf of woning verwarmen zonder gas is de toekomst. Elektrische verwarming infrarood Hasselt is bovendien toe te passen op verschillende gebieden. 

Warmteshop Hasselt levert zowel IR verwarming voor woningbouw en utilitaire bouw. Alsmede infrarood stralers voor industriële gebouwen. Infrarood verwarming is niet alleen voor binnen gebruik, maar ook voor buiten. Zoals de duurzame en heerlijke elektrische terrasverwarmer. Kom een keer langs in de Warmteshop Hasselt, de verse koffie staat voor je klaar. We vertellen je alle over wat je zeker moet weten over infrarood verwarming.

warmteshop hasselt

Infrarood verwarming winkel

Huis verwarmen zonder gas

Bij de infrarood verwarming winkel in Hasselt kan je terecht voor verwarming zonder gas. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat we in 2050 allemaal duurzaam verwarmen zonder gas. We zijn op zoek naar een goed alternatief voor huis verwarmen zonder gas. Elektrische verwarmen met infrarood straling is de oplossing. 

De elektrische infrarood kachel is bij Warmteshop Hasselt verkrijgbaar met lange golf en korte golf infrarood straling. Om beter te weten hoe infrarood verwarming werkt, leggen we je kort uit wat infrarood straling is. 

Fysiek gezien is infraroodstraling een elektromagnetische golf die onderin het rode uiteinde van het licht ligt en een golflengte van 780 nm heeft. Verspreidt 1 mm in de vrije ruimte. Elk warm lichaam straalt infraroodstraling uit. Hoe heter het oppervlak, hoe korter de golflengte en hoe intenser de straling wordt. 

Afhankelijk van de golflengte wordt onderscheid gemaakt tussen A-, B- en C-straling. Bij toenemende temperatuur verschuift het stralingsmaximum van de thermische straling tot kortere golflengtes en zichtbaar licht. Als infraroodstraling onze huid raakt, voelen we het als warmte en dit voelt zeer comfortabel. 

Infrarood wordt toegepast om meerdere vlakken. Voor huis verwarmen, kantoor verwarming, infrarood sauna en wat dacht je van warmte therapie. Infrarood is gezond voor ons lichaam en creëert bovendien een gezond binnenklimaat. 

warmteshop hasselt

Infrarood verwarming hoe werkt het?

Werking infrarood verwarming

Een vraag die Warmteshop Hasselt vaak te horen krijgt is, Infrarood verwarming hoe werkt het eigenlijk? Werking infrarood verwarming leggen we je kort uit. 

Het principe van infraroodverwarming komt rechtstreeks uit de natuur. De warme zonnestralen dringen de lucht binnen zonder deze te verwarmen en geven alleen hun warmte energie vrij wanneer ze het aardoppervlak raken. 

De infrarood panelen van de Warmteshop Hasselt gebruiken dezelfde technologie om een ruimte op een energie efficiënte manier te verwarmen. Het voordeel van infrarood straling is dat de warmte precies daar komt waar het benodigd is. De lucht wordt namelijk niet verwarmd, maar direct de vaste objecten en mensen in het stralingsgebied. 

De oppervlakken absorberen de thermische energie en geven deze daarna weer af aan de ruimte. Zo ontstaat een gebalanceerd microklimaat. Dit bespaart energiekosten en verhoogt het warmte comfort. Energie besparen met een infrarood verwarming. In vergelijking met conventionele systemen, zoals een CV ketel, kan de besparing oplopen van 30% tot wel 50%. Laat een besparingsberekening maken door Warmteshop Hasselt.

Infrarood verwarming gezond

Is infrarood verwarming gezond?

Infrarood verwarming gezond gaat goed samen. Een andere vraag die Warmteshop Hasselt namelijk vaak horen, is infrarood verwarming gezond? Ja, infrarood verwarming is gezond voor jou. Het zorgt voor een schoon binnenklimaat en de infrarood warmte heeft bovendien een therapeutische werking op ons lichaam. 

Doordat de vaste voorwerpen, zoals muren, vloer en meubels de warmte lang vasthouden kan je gerust een raam of deur open zetten voor natuurlijk ventilatie. Zonder dat je daarbij veel warmte verliest. Indien je dit doet bij een convectie kachel ontsnapt de warmte direct naar buiten. Tevens circuleert de lucht niet. Dit heeft als groot voordeel dat er geen bacteriën en stofdeeltjes meer rond zweven. 

Zodra je overstap op verwarmen met IR verwarming van Warmteshop Hasselt merk je direct dat je minder stof in huis hebt. IR panelen zorgen daarmee voor een gezond binnenklimaat. Doordat niet de lucht wordt verwarmd, droogt deze ook niet uit. Je geniet met infrarood verwarming Hasselt van een juiste vochtigheidsgraad. Lensdragers merken bijvoorbeeld gelijk het verschil. Geen droge ogen meer of droge lippen en huid. 

Infrarood warmte is gezond voor ons mens en dier. De warmte laat onze spieren ontspannen. Bovendien verlicht het pijnklachten aan stijve spieren en gewrichten. Reumapatiënten hebben hier veel baat bij. Door de IR warmte stroomt ons bloed ook beter door. Daarom is infrarood verwarming gezond. 

– Met een infrarood paneel is er minder luchtcirculatie. Je voelt direct de warmte, zonder luchtverplaatsing.
– Een rustige luchtcirculatie met minder stofdeeltjes geeft astmapatiënten en mensen met allergieën een comfortabel gevoel. Astmapatiënten hebben aanzienlijk minder ademhaling problemen.
– Je profiteer van een betere luchtvochtigheid. De infraroodstralen zorgen dat het vocht in de muren verdwijnt. Geen droge onaangename lucht.
– De infrarood warmtegolven raken je huidoppervlak. Dit levert een ontspannen gevoel op. Net als de warme zonnestralen op je lichaam.
– Door de warmte die je lichaam binnendringt krijg je een betere bloed doorstroming. De betere doorstroming geeft je meer zuurstof, waardoor jij je fitter voelt.
– Het verlicht pijnklachten aan gespannen spieren en gewrichten. Betere bloedsomloop.

warmteshop hasselt

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarmings paneel

Bij infrarood verwarming kopen leggen we bij Warmteshop Hasselt precies uit waar je op moet letten. Breng een keer een bezoek aan Warmteshop Hasselt waar Carlo of Sonja je precies uitleggen hoe infrarood werkt en wat de voordelen zijn. Tevens geeft Warmteshop Hasselt je, indien gewenst, advies over wat de beste infrarood verwarming voor jouw woning of bedrijfspand is. Welke afmeting, wattage en uitvoering. 

Ook is het mogelijk om een warmteplan te laten opstellen. Hierin staat precies vermeld hoeveel infrarood panelen je nodig hebt om jouw huis duurzaam en efficiënt te voorzien van infrarood warmte. Wat de beste positie van de infrarood verwarming is, want dit is een belangrijk onderdeel voor de effectiviteit van de warmte verspreiding. Kortom, kom een keer langs bij infrarood verwarming Hasselt. De koffie staat al voor je klaar bij Warmteshop Hasselt. 

Een infrarood verwarmings paneel is zowel geschikt als hoofd- als bijverwarming. De infrarood panelen installeer je aan de wand of het plafond. Indien je een beetje handig bent kan je zelf een enkel paneel monteren als bijverwarming in de badkamer bijvoorbeeld. 

Wil je de infrarood verwarming inzetten als hoofdverwarming dan raden wij je aan om de installatie te laten verzorgen onze vakkundige eigen installatiedienst van Warmteshop Hasselt. Zij berekenen precies voor je uit waar de warmtepanelen moeten komen te hangen, zodat je niet onnodig stookt. Obstructie vermindert namelijk de warmte opbrengst. 

Het vermogen van het paneel is eveneens van belang voor de te verwarmen ruimte. Soms is het beter om twee kleine infrarood verwarming kopen, dan één groot warmtepaneel. Voor grote ruimtes zoals een woonkamer wordt bijna altijd gekozen voor een plafond verwarming. Dit vanwege het grote warmte bereik. Bovendien wordt de vloer ook verwarmt, omdat de infraroodstralen van bovenaf komen. 

De mogelijkheden bij infrarood verwarming kopen zijn zeer groot. Laat je daarom goed adviseren over welke infrarood panelen het beste bij jouw verwarmingsbehoefte passen. En waar je de IR panelen het beste kan installeren. Een goed advies vooraf van Warmteshop Hasselt voorkomt dat je onnodige kosten maakt. 

Goedkope infrarood verwarming kopen bij Warmteshop Hasselt. Advies op maat en een scherpe offerte dat is wat je van de verwarmings shop mag verwachten!

warmteshop hasselt

Infrarood verwarming gamma

Infrarood Warmteshop

Het infrarood verwarming gamma van Warmteshop Hasselt is zeer uitgebreid. Van korte golf stralers als terrasverwarming buiten tot infrarood panelen voor binnen. De warmtepanelen zijn gemaakt van metaal of ESH veiligheidsglas. Alle IR verwarming van de Warmteshop voldoen aan strenge keuringen. 

De beste infrarood verwarming bevat het Duitse TÜV keurmerk, wat aangeeft dat het warmtepaneel veilig en efficiënt werkt en zijn gemaakt in Duitsland. Het Geprüfte Sicherheit, GS-keurmerk geeft aan dat de producten veilig zijn getest. Bovendien zijn de beste IR panelen vrij van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. 

Het EMV-keurmerk geeft aan dat het product gemaakt is volgens de Duitse en Europese normen. Een infrarood verwarming met een RoHS certificaat is volgens de Europese richtlijnen vrij van schadelijke stoffen. Een VDE keurmerk waarborgt de veiligheid van de beste infrarood panelen op elektrische, mechanische, giftige, thermische en radiologische gevaren. Er zijn maar weinig IR panelen die deze VDE-keuring doorstaan.

Bij de infrarood Warmteshop Hasselt verkopen wij alleen hoge kwaliteit infrarood panelen en toebehoren. Sonja en Carlo van infrarood Warmteshop Hasselt vertellen je graag meer over de veiligheidseisen en keuringen van infrarood verwarming producten. 

Infrarood kachel

Infrarood spiegel

Infrarood kachel is er in diverse materialen, maar ook in verschillende uitvoeringen. Bij Warmteshop Hasselt kan je bijvoorbeeld kiezen voor: 

– Badkamer infrarood spiegel: nooit meer een beslagen spiegel in de badkamer.
– Infrarood handdoekdroger: altijd warme en droge handdoeken.
– Kunst verwarming: een infrarood paneel met een foto afdruk.
– Zwarte verwarming of andere kleur: infrarood paneel is in alle RAL kleuren verkrijgbaar.
– Spiegel verwarming met verlichting: zuinige verwarming en duurzame led-verlichting. Ideaal voor in de badkamer, slaapkamer of kledingkamer.
– Terrasverwarmer: Vier vakantie in eigen tuin met een infrarood terrasverwarming.
– Korte golf stralers: geschikt voor gebruik in industriële panden, zoals loods, magazijn of werkplaats verwarming.
– Hybride panelen: deze combineert twee verwarmingswerelden. Namelijk infrarood en convectie warmte.
– Mobiele verwarming: deze plaats je als bijverwarming waar extra warmte nodig is. 

Een infrarood kachel met lange golf straling is verkrijgbaar in metaal uitvoering welke afgewerkt is met een poedercoat laag. De glazen infrarood panelen zijn gemaakt van gehard ESG-veiligheidsglas met een gepolijste rand. 

Alle infrarood warmtepanelen zijn voorzien van meerdere overhitting schakelaars. Mocht het paneel om welke reden dan ook te warm worden, schakelt deze automatisch uit. Bovendien bevat infrarood verwarming geen scherpe hoeken of punten. Dankzij de IPX4 klasse is de badkamer verwarming spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in een natte omgeving. 

Heb je nog vragen of wil je meer weten over IR verwarming Hasselt? Warmteshop Hasselt is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Ben je op zoek naar een infrarood verwarming? Kom gerust een keer langs bij Infraroodverwarming Hasselt. Je kan voor de deur gratis parkeren. Ons adres is Steenweg 125 te Herk-de-Stad (Hasselt). 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!