fbpx

Warmteplaten plafond: de ultieme comfortabele warmte

Wat zijn warmteplaten plafond precies?

Warmteplaten plafond zijn dé innovatieve oplossing voor comfortabele verwarming in je huis of op kantoor. Deze platen maken gebruik van lange golf infraroodstraling, vergelijkbaar met de natuurlijke warmte van de zon. Wanneer je warmteplaten plafond installeert, verwarmen ze de ruimte gelijkmatig, waardoor je een aangenaam en gezond binnenklimaat creëert. 

De warmteplaten plafond zijn dunne, strak vormgegeven panelen die eenvoudig aan het plafond worden gemonteerd. Door de plaatsing hoog in de ruimte wordt de warmte efficiënt verdeeld. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, genereren warmteplaten plafond warmte zonder de lucht uit te drogen, wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit en minder stofcirculatie. Bovendien wordt de vloer ook heerlijk warm, aangezien de infraroodstralen van bovenaf komen. 

Keuken warmteplaten plafond

keuken Warmteplaten plafond

Stel je voor dat je een ruime woonkeuken hebt waar familie en vrienden graag samenkomen voor heerlijke maaltijden en goede gesprekken. Nu, stel je voor dat deze ruimte baadt in een comfortabele warmte, vergelijkbaar met de zachte stralen van de zon. Dit is wat keuken warmteplaten plafond voor jou kunnen doen!

Keuken warmteplaten plafond zijn specifiek ontworpen voor de keukenomgeving. Ze zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling, zodat iedereen die in de keuken vertoeft, van deze aangename warmte kan genieten. Of je nu aan het koken bent, gezellig aan de keukentafel zit, of rondsnuffelt in de koelkast voor een snack, de infrarood warmte van de warmteplaten omhult je. Bovendien, in een woonkeuken, waar de keuken een integraal onderdeel is van de leefruimte, is comfort van cruciaal belang. 

Keuken warmteplaten plafond maken het mogelijk om de ruimte optimaal te benutten, ongeacht het seizoen. In de winter zorgen ze voor een knusse sfeer, terwijl ze in de koelere zomeravonden net genoeg warmte bieden voor een aangenaam verblijf. Ten slotte zijn keuken warmteplaten plafond ook esthetisch aantrekkelijk. Met hun slanke en moderne ontwerp passen ze naadloos in elke keukenstijl, van rustiek tot ultramodern.

infraroodpaneel plafond warmteplaten plafond

Comfort in de woonkamer met plafond verwarming

Stel je voor dat je thuiskomt na een lange dag en je woonkamer voelt aan als een warme omhelzing. Plafond verwarming maakt dit mogelijk. Ze zijn ideaal voor de woonkamer, waar comfort en gezelligheid centraal staan. Met warmteplaten plafond geniet je van een constante, aangename warmte die de hele ruimte vult. 

Bovendien zijn ze energiezuinig, waardoor je ook nog eens op je energierekening bespaart. Daarnaast zijn de warmteplaten plafond ook verkrijgbaar met led-verlichting. Twee energiezuinige werelden in een. Ook kun je nog kiezen voor een kader om de plaat heen, net wat je wilt. 

Een gezellige slaapkamer warmteplaat

slaapkamer warmteplaat

Wakker worden in een koude kamer is verleden tijd met warmteplaten plafond. De infraroodstraling verwarmt niet alleen de lucht, maar ook de objecten in de kamer. Dit betekent dat je bed aangenaam warm is, wanneer je erin stapt. De warmteplaten plafond zijn stil en geven een constante warmte af, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. 

De beste plek voor de warmteplaat slaapkamer is boven het voeteneinde. Direct boven je hoofd, wordt door sommige mensen als hinderlijk ervaren. Vergelijk het alsof je ligt te zonnebaden met je hoofd pal in de zon, dit is niet altijd fijn. Daarom adviseren wij de warmteplaat slaapkamer boven het voeteneinde te plaatsen. 

badkamer warmteplaten plafond

Luxe in de badkamer

Niets is fijner dan een warme badkamer na een verfrissende douche of bad. Met warmteplaten plafond transformeer je je badkamer in een luxe spa. De panelen zijn bestand tegen vocht en zijn daarom perfect voor deze ruimte. Geniet van de zachte, gelijkmatige warmte die elke hoek van je badkamer bereikt.

Met een warmteplaat plafond in de badkamer profiteer je bovendien van een heerlijke warme vloer en het neemt geen ruimte in beslag aan de muur. Donkere tegels houden de warmte nog beter en langer vast. Resultaat is dat je geen vloerverwarming badkamer nodig hebt. 

Optimale werkomgeving op kantoor

kantoor verwarming infrarood verwarming kantoor Warmteplaten plafond

Een comfortabele werkomgeving is cruciaal voor productiviteit. Warmteplaten plafond zijn hier de perfecte oplossing. Ze creëren een aangename atmosfeer zonder de lucht uit te drogen. Dit is vooral gunstig in kantoren, waar airconditioning vaak voor een onaangenaam binnenklimaat kan zorgen. Warmteplaten plafond helpen je om de ideale werkomstandigheden te creëren, zodat jij en je collega’s zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is.

Voor kantoren zijn er speciale systeem plafondplaten beschikbaar die geïnterfereerd worden in het plafond. Je ziet het verschil niet, totdat je de warmte op je lichaam voelt. Je wilt niet meer anders, dan infraroodstraling op je kantoor. 

Wat zijn de voordelen plafondverwarming

 • Gelijkmatige warmteverdeling: Plafondverwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte door de ruimte, waardoor koude plekken worden voorkomen.
 • Energiezuinig: Door gebruik te maken van infraroodstraling, zijn warmteplaten efficiënter in energiegebruik vergeleken met traditionele verwarmingssystemen. Je bespaart wel tot 30% op de energiekosten en met een thermostaatverwarming tot 50%.
 • Aangenaam klimaat: De lange golf infraroodstraling bootst de natuurlijke warmte van de zon na, wat zorgt voor een comfortabeler en aangenamer binnenklimaat.
 • Ruimtebesparend: Aangezien de warmteplaten aan het plafond worden gemonteerd, nemen ze geen vloer- of muurruimte in beslag. Dit houdt de ruimte open en ongehinderd.
 • Minder luchtcirculatie: Plafondverwarming vermindert de circulatie van lucht, wat resulteert in minder stofdeeltjes in de lucht. Dit is vooral gunstig voor mensen met allergieën.
 • Geruisloos: Warmteplaten voor plafondverwarming werken stil, waardoor er geen geluidsoverlast ontstaat zoals bij sommige andere verwarmingssystemen.
 • Esthetisch aantrekkelijk: De strakke en dunne ontwerpen van de warmteplaten zorgen voor een moderne en minimalistische uitstraling. Slechts 1,7 (metalen panelen) tot 2,2 cm (glazen panelen) dun.
 • Flexibele temperatuurregeling: De warmteplaten kunnen worden uitgerust met thermostaten, waardoor je eenvoudig de temperatuur per ruimte kunt regelen.
 • Veiligheid: De warmtepanelen zijn aanraakveilig en hebben automatische overhittingsschakelaars in zich. Dit betekent dat het paneel zichzelf uitschakelt, mocht deze te warm worden. Deze veilige panelen zijn bij Warmteshop verkrijgbaar, aangezien die allen A-kwaliteit verwarmingspanelen zijn. 
 • Onderhoudsarm: De platen vereisen over geen onderhoud vergeleken met traditionele verwarmingssystemen, wat tijd en kosten bespaart op lange termijn. Enkel een keer een vochtige doek langs de plaat halen is voldoende. 
  .

Warmteplaten plafond bieden een ongeëvenaard niveau van comfort en efficiëntie in diverse ruimtes. Of je nu een warme woonkamer, een uitnodigende slaapkamer, een luxe badkamer of een productieve kantooromgeving wilt creëren, warmteplaten plafond zijn de weg naar de toekomst van verwarming.

infrarood paneel woonkamer plafondverwarming

Informatie over warmteplaten plafond

Wil je meer informatie over verwarmen met warmteplaten plafond? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een warmteplaten plafond kunt toepassen als hoofdverwarming en bijverwarming

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel. Naast plafondverwarming kun je natuurlijk ook kiezen voor infrarood wandpaneel, welke in prachtige uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. 

Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kun je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas en wat maakt folie vloerverwarming zo bijzonder. In de badkamer hebben we ook diverse warmte oplossingen, zoals de innovatieve handdoekdroger badkamer. Altijd een warmte badkamer plus droge en warme handdoeken.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!