warmteshop-logo

De juiste verwarming bij renovatie van je woning

De beste verwarming bij renovatie kiezen

Je woning renoveren waarbij je ook meteen de volledige verwarming wilt aanpakken vergt een goede planning en berekening. Je wilt dan ook de beste en juiste verwarming bij renovatie van je woning kiezen. Het professionele team van de Warmteshop kan je hiermee perfect helpen. 

Ons team bezoekt vrijblijvend je woning en doen voor jou de nodige metingen voor je nieuwe verwarming. We berekenen het juiste vermogen en geven je gelijk de scherpste prijs voor je nieuwe installatie. Uiteraard is deze dienst van de Warmteshop volledig gratis.

Het bepalen van het juiste vermogen, de grootte van het infrarood paneel en de ideale plek zijn onder andere van belang voor het kiezen van de juiste verwarming bij renovatie. 

renovatie-warmteshop

Advies infrarood verwarming

Afspraak maken Warmteshop

Indien je het complete verwarmingssysteem wilt aanpassen, maak dan zeker een afspraak met een adviseur van Warmteshop. Wij geven je advies infrarood verwarming systeem. 

Wat doen wij voor jou? 

– Wij geven je gedegen advies over de werking van infrarood verwarming.
– We maken per kamer een nauwkeurige berekening voor je.
– Per ruimte berekenen we het benodigd vermogen van de infrarood verwarming uit.
– We berekenen de juiste positie voor de infrarood panelen.
– We laten je de verschillende soorten infrarood verwarming bij renovatie zien. Van een badkamer spiegel verwarming tot een plafond infrarood paneel met verlichting. 

Uiteraard worden al je vragen over verwarmen met infrarood verwarming beantwoord. Zoals wat is zuiniger, warmtepomp of infrarood verwarming of hoe veilig is een infrarood verwarming? 

Je kan eenvoudig een afspraak maken met Warmteshop via het online formulier of neem telefonisch contact met ons op. 

renovatie huis infrarood verwarming 2

Welke verwarming bij renovatie kiezen?

Advies renovatie verwarming

Welke verwarming bij renovatie van je woning kiezen? Je bent je huis aan het verduurzamen, waarbij je ook kiest voor een compleet nieuw verwarmingssysteem. Uiteindelijke doel is natuurlijk genieten van je vernieuwde woning en flink besparen op de energierekening. 

Aangezien we in allemaal over moeten op verwarmen zonder gas, is dit het moment om goed om je heen te kijken welke verwarmingssystemen hieraan voldoen. Verwarmen met fossiele brandstoffen is milieubelastend en ook duur. Bovendien raken de fossiele brandstoffen op. 

We moeten daarom nadenken hoe we zonder aardgas een huis verwarmen, de warm water voorzieningen regelen en het koken. Oftewel, hoe gaan we om met een all-electric huishouden. Als je jouw woningen aan het renoveren bent, win dan zeker advies renovatie verwarming in bij Warmteshop. 

Elektrisch verwarmen met groene energie is de beste oplossing. Investeer in zonnepanelen op dak, zodat je eigen groene stroom opwekt voor de apparaten in je woning. Met de opgewekte zonne-energie kan je de elektrische verwarming voorzien van groene stroom. 

Bij het volledige elektrisch verwarmen van een woning heb je twee mogelijkheden. Ten eerste infrarood verwarming en ten tweede een warmtepomp installatie. We leggen je de twee verschillende verwarmingstechnieken uit bij renovatie.

renovatie huis infrarood verwarming 3

Infrarood verwarming vs warmtepomp

Verschillende verwarmingstechnieken

Infrarood verwarming vs warmtepomp, deze systemen maken beide gebruik van elektriciteit om de woning te verwarmen. We leggen je de verschillende verwarmingstechnieken uit. Het grootste verschil zit in de manier hoe de verwarming de ruimte verwarmt, de investering in een nieuw verwarmingssysteem, de onderhouds- en verbruikskosten.

Daarnaast moet je ook de ruimte hebben voor de installatie van een warmtepomp. Infrarood verwarming is daarentegen ruimtebesparend, de warmtepanelen zijn slechts 2 tot 3 cm dik. Je hebt verder geen installatie ruimte benodigd. 

Eenmalige investering:
Infrarood verwarming kopen is vele malen goedkoper dan een warmtepomp aanschaffen. De investering voor infraroodpanelen als hoofd verwarming voor een eengezinswoning ligt gemiddeld tussen 4.000 en 6.000 euro. Afhankelijk van de uitvoering. Je koopt een klein infraroodpaneel al voor een kleine 200 euro wat kan oplopen tot een groot formaat design verwarming van 1.000 euro. Voor een elektrische warmtepomp liggen de investeringskosten tussen de 10.500 en 13.000 euro. 

Onderhoud:
Infrarood verwarming heeft verder geen onderhoudskosten. Er zijn namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. Er hoeven ook geen leidingen of buizen te worden getrokken. Een warmtepomp behoeft wel jaarlijks onderhoud. Een warmtepomp bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder twee warmtewisselaars, een elektrische pomp, een compressor en een leidingsysteem gevuld met een speciaal middel. Dit heeft onderhoud nodig en de onderdelen kunnen kapot gaan. 

Verbruik:
De energiekosten liggen voor infrarood verwarming bij een verbruik van 3.600 kWh op gemiddeld 800 euro. Een volledige warmtepomp heeft een lager stroomverbruik van 2.300 kWh waarbij je uitkomt op een gemiddeld verbruik van 500 euro. Daarbij zeggende dat een infrarood verwarming binnen 5 tot 10 minuten reageert en een warmtepomp zeker een halve dag nodig heeft om op te warmen. 

Installatie:
Infrarood verwarming heeft geen installatiekosten. Je hoeft immers geen leidingen of buizen te trekken. Je monteert de warmtepanelen eenvoudig aan de wand of het plafond. Je kan de montage zelf doen, maar ook laten verzorgen door onze professionele installatiedienst. Voor verwarming bij renovatie adviseren wij onze installatiedienst. Zij weten precies waar de panelen moeten komen te hangen, zodat je profiteert van het beste rendement. 

Warmtepomp heeft wel hoge installatiekosten bij renovatie. Afhankelijk van een water of lucht warmtepomp liggen de kosten hiervan tussen de 2 en 10 duizend euro.

renovatie huis infrarood verwarming 4

Werking van infrarood verwarming

Infrarood verwarming, hoe werkt het?

De werking van infrarood verwarming is anders dan een luchtverwarming. Infrarood verwarming, hoe werkt het? Infrarood warmt niet de lucht op, maar direct de objecten die met de infraroodstraling in contact komen. Infrarood panelen hebben een stralingsbereik van 3 à 4 meter. Alle meubels, muren, vloer en mensen die zich in het stralingsgebied bevinden worden warm. 

De objecten houden de warmte vervolgens lang vast. Daarnaast weerkaatsen de stralen op de objecten, waardoor je van alle kanten de comfortabele warmte voelt. Indien je uit het stralingsgebied loopt voelt de lucht kouder aan. Daarom is een goede berekening laten maken door een Warmteshop adviseur van belang. Hiermee voorkom je koude delen in de woonkamer bijvoorbeeld. 

Het voordeel van infrarood verwarming is dat je niet alle panelen aan hoeft te zetten. De reactietijd is namelijk zeer laag. Binnen 5 tot 12 minuten draaien de panelen op volle kracht. Hiermee bespaar je energie. Zet alleen de infraroodpanelen aan waar jij je in de ruimte bevindt. 

renovatie huis infrarood verwarming

Warmtepomp werking

Hoe werken warmtepompen?

Een warmtepomp is een systeem dat energie onttrekt uit water, grond of lucht. Het geeft een hogere temperatuur door via een verwarmingssysteem waardoor je de woning met warme lucht verwarmt. De warme lucht circuleert in de woning. Voordat de warme lucht jou bereikt heeft, ben je vele uren en kostbare energie verder. 

Hoe werken warmtepompen? Warmtepompen zeten een lage temperatuur om in een hogere temperatuur. Dit warmtepomp werking proces gaat niet vanzelf. De meeste warmtepompen werken met een speciale vloeistof dat verdampt bij lage temperatuur en de damp bij hogere temperatuur laat condenseren. 

Dit proces herhaalt zich steeds. Het kookpunt wordt verlaagd door een afname van druk. Dit gebeurt in een turbine of smoorventiel. Vervolgens moet het kookpunt opnieuw worden verhoogd, wat een compressor weer doet. De compressor werkt op elektriciteit. 

Een warmtepomp wordt vaak ingezet als lage temperatuur verwarming, omdat het verwarmingsproces lang duurt. Een vloerverwarming kan je op een lage temperatuur laten staan, zonder dat dit veel energie kost. In tegenstelling tot een infrarood verwarming, kan een warmtepomp ook koelen.

Vaak zien we ook een combinatie van een warmtepomp met infrarood panelen. Echter moet je twee keer investeren in een verwarmingssysteem. De beste verwarming bij renovatie kiezen, is dan ook afhankelijk van je budget. Win advies in bij het kiezen van de juiste verwarming bij renovatie. 

Voordelen van infrarood panelen

Duurzame verwarming bij renovatie

De voordelen van infrarood panelen zijn groot. Elektrisch verwarmen met infrarood straling is de duurzame verwarming bij renovatie. Laten we starten met de financiële voordelen. Na een investering in aanschaf bespaar je jaarlijks tussen de 25 en 35 procent op de energierekening. Hiermee verdien je de aanschaf al binnen 3 tot 5 jaar terug. 

De onderhoudskosten bij een centrale verwarming of warmtepomp zijn veel hoger dan bij infraroodverwarming. De infrarood warmtepanelen hebben geen bewegende onderdelen die kapot kunnen gaan en zijn daardoor onderhoudsvrij. De technische levensduur van de infrarood verwarming ligt rond de 20 tot 25 jaar. 

Geen jaarlijkse onderhoudscontrole nodig. Geen dure installateur nodig om snel een extra infrarood paneel op te hangen aan een muur. Indien je gaat verhuizen, neem je alle warmte panelen gewoon mee. Heb je wel eens de centrale verwarming inclusief radiatoren meegenomen als je ging verhuizen? Met infrarood panelen kan dit wel.

Je schroeft eenvoudig de panelen los van de muur, neemt ze mee en hangt ze in je nieuwe woning weer op. Duurzaam investeren in infrarood verwarming bij renovatie is de slimste, goedkoopste en beste manier. Wat je zeker moet weten over infrarood verwarming leggen we graag aan je uit.

Vraag het team van Warmteshop om bij je langs te komen, zodat we een nauwkeurige berekening kunnen maken van de kosten, hoeveel panelen, de juiste positie en natuurlijk de besparing die het oplevert. We laten je ook de verschillende mogelijkheden zien van verwarmen met infrarood. Uiteraard kan je ook een bezoek brengen aan één van onze 32 winkels in de Benelux. Bijvoorbeeld bij onze vernieuwde toonzaal van Warmteshop Roeslare.

Wij geven je advies hoe jij energie kan besparen met een infrarood verwarming in jouw huis of appartement. Ben je toevallig op de BIS bouwbeurs 2021? Kom dan bij onze stand langs. Warmteshop staat op de BIS Beurs 2021, stand 3141 in Paleis 3. 

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt. 

De 3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming zijn energiezuinig, duurzaam en rendabele warmte in huis of kantoor. 

Tips voor de aankoop van bijverwarming wanneer je huidige systeem niet voldoende warmte geeft. Kies het juiste type bijverwarming, zoals infrarood panelen. Duurzame warmte, daar waar de warmtebehoefte is.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Er zijn meer voordelen dan nadelen van infrarood verwarming. Het enige nadeel is dat je de elektriciteitsdraden moet wegwerken. De voordelen zijn ontelbaar groot. Zoals zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige en snelle installatie, schoon binnenklimaat, geen last van de nadelen van convectie verwarming, geen lucht circulatie en zo kunnen we er nog meer opnoemen. 

Een E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen is mogelijk door gebruik te maken van zonnepanelen. Daarbij speelt isolatie ook een primaire factor. 

Een infrarood verwarming is even behaaglijk als genieten van de warmte zonnestralen. De intense infrarood straling dringt diep door in het lichaam.

Informatie infrarood verwarming ontvang je bij de grootste infrarood winkel van de Benelux, de Warmteshop. Kom langs in één van onze 26 showroom of neem contact op. Onze infrarood experts beantwoorden als jouw vragen over onze hoogwaardige infrarood verwarming systemen. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst omdat je gasloos je woning of kantoor verwarmt. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmt. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming met verlichting is handig omdat je het plafond kan gebruiken voor zowel verwarming als verlichting. Je hebt geen extra aansluitpunten in het plafond nodig. 

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Mo El infrarood verwarming, Italiaans design is de Rolls Royce verwarming onder de infrarood heaters. Prachtige design infrarood verwarming met een verbluffende energiezuinige prestatie. 

Een verwarming infrarood maakt gebruik van onschadelijke lange golf infrarood straling. Verwarming verwarmd niet de lucht, zoals een CV kachel dat doet. Maar warmt direct de mensen en objecten. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de directe stralen je huid raken. Dit is een aangenaam gevoel. 

Ja, een infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor panelen met wandmontage is dit vanuit veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van het paneel aanwezig is. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Infrarood verwarming kopen

Winkel in de buurt

Warmteshop heeft een groot verdeelnetwerk van meer dan 30 winkels over de ganse Benelux. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. In België en Nederland.

Online Winkelen

Bestellen vanuit je comfortabele zetel. Bezoek onze Webshop om het volledige assortiment te bekijken inclusief alle prijzen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Eigen Installatiedienst

Wij installeren vakkundig al onze infrarood verwarmingssystemen en zowel op huishoudelijk als op industrieel vlak. Contacteer ons voor een infrarood paneel offerte.

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.