warmteshop logo

Wat is een infrarood paneel precies?

wat is een infrarood paneel

Een infrarood paneel is eigenlijk niets anders dan een verwarmingspaneel welke door elektriciteit aangedreven wordt. De energie wordt omgezet in infrarode straling, die een aangename warmte afgeeft. Deze stralingswarmte is vergelijkbaar met het effect van de warme stralen van de zon.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming verwarmt de vaste voorwerpen in de kamer en niet de lucht, zoals een radiator verwarming doet. Daardoor is er geen luchtcirculatie zoals bij een convectiekachel.

Het voordeel hiervan is dat er geen stofdeeltjes meer door de kamer zweven. Dit schept vervolgens een heel aangenaam binnenklimaat. Zowel patiënten die aan astma lijden als mensen met allergieën hebben hier ongetwijfeld baat bij. Vocht wordt uit de muren verwijderd omdat ze verwarmd worden. Je hebt daardoor niet langer meer te maken met gevaarlijke (en vieze) schimmel in de muren.

Waarom kiezen voor infrarood paneel?

Kiezen voor een infrarood paneel is een verstandige beslissing. Je profiteert niet alleen van behaaglijke warmte, maar ook van gezonde warmte. Dit komt doordat infrarode straling onmiddellijk je lichaam en vaste objecten verwarmt. Daardoor valt het onder de categorie van directe verwarmingstoestellen. Gebruik ook altijd groene stroom, zodat je geen CO2 uitstoot. Duurzaam, goedkoop en gezond verwarmen.

infrarood verwarming hoeveel watt

Prachtige uitvoeringen

Er zijn zoveel mogelijkheden met verwarmen van infraroodstraling waarbij de uitvoeringen wonderschoon zijn. Prachtige panelen die schitteren aan de muur of het plafond. Een verwarming met handdoekdrager of afbeelding. Of kies een RAL-kleur die bij je interieur past. Natuurlijk kan je ook zwart of wit kiezen, als ook een spiegel met verwarming en verlichting. Alle verwarmingspanelen kan je afzonderlijk aansturen met de thermostaat. Heel eenvoudig via de app op je mobiel of via de centrale. Ook kan je een hybride uitvoering kiezen, deze verwarming combineert convectie met infraroodstraling.

Meer informatie van onze deskundige

Lees het complete artikel wat is een infrarood paneel. Wil je meer informatie over wat is een infrarood paneel? Je kan voor wat is een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag beantwoorden wij zo spoedig mogelijk. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat is een infrarood paneel vinden. Kom ook meer te weten over onze hybride verwarmingspanelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis.