fbpx

Kan je een infrarood verwarming zelf plaatsen?

Infrarood paneel zelf plaatsen

Kan je een infrarood verwarming zelf plaatsen en installeren? Deze vraag horen wij geregeld. Het antwoord daarop is, ja met enige technische kennis kan je zelf een infrarood verwarming ophangen en plaatsen. De volgende belangrijke vraag die volgt, is het verstandig om een infraroodverwarming zelf te plaatsen?

Wanneer je een renovatie project hebt, is het meestal goedkoper om de installatie uit te besteden in plaats van het zelf te plaatsen. Dit komt omdat bij renovatie je slechts 6% btw betaald wanneer wij de infrarood verwarming plaatsen en 21% btw wanneer je het zelf plaatst. 

Bovendien wanneer je onze installatiedienst inschakelt geniet je van een volledige garantie op de montage. Raadplaag dus altijd een vakman alvorens jezelf in dit avontuur te storten.  

Renovatie project tegen verlaagd btw tarief

Het verlaagde btw tarief van 6 procent is er voor de omvorming, renovatie, verbetering, herstelling of het onderhoud van een privéwoning die minstens tien jaar in gebruik is. 

Vervolgens wordt het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor renovatie toegepast op de werkuren en materialen die onze vakman factureert. Een doe-het-zelver die een woning van minstens tien jaar renoveert, betaalt op de materialen die hij koopt altijd 21 procent btw.

Indien je dus zelf de infrarood verwarming gaat plaatsen, geniet je niet van het verlaagde renovatie btw-tarief van 6%. Houd dit altijd in je achterhoofd. Bovendien als onze vakkundige installatiedienst de infrarood panelen in jouw woning installeert geniet je van een volledige garantie. 

zelf-plaatsen-002

Vakkundige installatie biedt volledige garantie

Laat de infrarood verwarming vakkundig plaatsen, zodat je geniet van een volledige garantie. Een infrarood verwarming werkt middels elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmte. 

De elektrische infrarood verwarming sluit je rechtstreeks aan op de elektriciteit of via de stekker in het stopcontact. 

Mocht het bij de installatie nodig zijn om elektriciteitsdraden te trekken, dan dien je dit altijd door een vakman te laten doen. Dit in verband met de garantie en bovendien voor de verzekering van je huis. Van onze vakkundige installateur ontvang je een certificaat voor de verkering en garantie. Dit geldt als bewijs dat de installatie volledig vakkundig is verricht. 

Installatie bij nieuwbouw

Op nieuwbouw dien je altijd 21 procent btw te betalen. Let op, bij een totaalrenovatie kan de fiscus oordelen dat er sprake is van een verdoken nieuwbouw, waardoor je alsnog 21 procent btw moet betalen. 

Indien in jouw nieuwbouw woning de elektriciteitsdraden reeds voorzien zijn, kan je besluiten om het plaatsen van infrarood verwarming zelf te doen. Bij het kopen van een infrarood verwarming is bij de Ecaros en Welltherm panelen een montagebeugel inbegrepen. Ook ontvang je een installatie kit bij de ir panelen welke bestaat uit een boormal, schroeven, pluggen en een instructieboekje. 

Tips bij infrarood verwarming zelf plaatsen

We geven je enkele tips waar je op moet letten bij zelf installatie aan de muur. 

– Controleer de muur op sterkte en stevigheid, want de verschillende wanden hebben verscheidene schroeven of moeren nodig. Muren van beton en steen zijn een ideale basis om je infraroodverwarming op te hangen. Op hout en gipsplaten wanden heb je extra stevige beugels en bevestigingsmateriaal nodig.

– Lees altijd de bijgevoegde instructie. 

– Monteer een infrarood paneel altijd met twee personen. 

– Boor de gaten in de muur met behulp van het boorsjabloon. Afhankelijk van de grootte van het paneel dien je 4 of 6 gaten te boren. 

– Belangrijk is dat alle schroeven stevig in de beugels vastzitten en dat je de schroeven met de hand vast draait. 

– Sluit het paneel aan op de elektriciteit en klaar ben je.

Wanneer installateur infrarood verwarming inschakelen?

Ondanks dat je de infrarood verwarming zelf kan plaatsen, is het in veel gevallen verstandig om een installateur van de Warmteshop in te schakelen. Indien je één wand paneel aan de muur wilt monteren, kan je dit prima zelf plaatsen. 

Echter wanneer je kiest voor infrarood verwarming als hoofdverwarming raden wij je zeker aan om onze vakkundige installatiedienst in te schakelen. 

De installateur berekent namelijk voor jou welk vermogen je nodig hebt en welk type paneel het meest geschikt is voor welke kamer. Op deze manier profiteer je van een optimaal rendement. Bovendien vindt de installatie vakkundig plaats en na afloop worden alle panelen getest. 

zelf-plaatsen-003

Plafond verwarming plaatsen

Bij plafond montage geniet je van een grote warmte verspreiding in de kamer. Wij raden altijd aan om in grote ruimtes, zoals de woonkamer een plafond paneel te plaatsen. Ook bij lagere vermogen geniet je al van aangename lage temperaturen. 

Infrarood verwarming werkt op een andere manier dan een centrale verwarming. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten en mensen. Zoals de vloer, muren meubels. Bij plafond verwarming geniet je gelijk van een warme vloer omdat de stralen van boven komen.

Wanneer je een plafond verwarming wilt plaatsen doe je er verstandig aan om dit over te laten aan de vakmannen. Bij plafondmontage heb je minimaal twee man nodig. Je kan er ook voor kiezen om het infrarood paneel in het plafond te laten verzinken middels een inbouwframe. Heb je interesse of wil je meer weten? Raadpleeg onze infrarood experts. 

Voordelen van installatie service Warmteshop

Bij de installatie van een elektrische verwarming kan je een installateur dit vakkundig laten uitvoeren. Wij bieden een gunstige installatie service aan. Voor de montage is de positie bepaling van de infrarood panelen van belang, zodat er een grote warmte verdeling is. 

De warmte stralen mogen namelijk niet onderbroken worden. Door obstructie verliest het infrarood paneel warmte kracht. Hang bijvoorbeeld nooit gordijnen over het paneel heen. Plaats ook niet direct een fauteuil voor het warmtepaneel.

Bij het plaatsen van infrarood verwarming komt ook de vakkundige aanleg van eventuele elektriciteitskabels om de hoek kijken. Onze installateur regelt voor jou de complete installatie van de elektrische verwarming infrarood. 

De Warmteshop heeft installateurs die jou helpen bij een feilloze plaatsing en montage van de infrarood panelen. Tevens geven wij je 5 slimme manieren om te verwarmen met infrarood en hoe je kan besparen op het verbruik in jouw renovatie of nieuwbouw woning. 

Wil je meer weten over infrarood verwarming en de toepassingen? Lees dan onze blog pagina. Hier staat bijvoorbeeld beschreven welke verwarming bij renovatie kiezen of is infrarood verwarming gelijk aan elektrische verwarming? 

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt. 

De 3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming zijn energiezuinig, duurzaam en rendabele warmte in huis of kantoor. 

Tips voor de aankoop van bijverwarming wanneer je huidige systeem niet voldoende warmte geeft. Kies het juiste type bijverwarming, zoals infrarood panelen. Duurzame warmte, daar waar de warmtebehoefte is.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Er zijn meer voordelen dan nadelen van infrarood verwarming. Het enige nadeel is dat je de elektriciteitsdraden moet wegwerken. De voordelen zijn ontelbaar groot. Zoals zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige en snelle installatie, schoon binnenklimaat, geen last van de nadelen van convectie verwarming, geen lucht circulatie en zo kunnen we er nog meer opnoemen. 

Een E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen is mogelijk door gebruik te maken van zonnepanelen. Daarbij speelt isolatie ook een primaire factor. 

Een infrarood verwarming is even behaaglijk als genieten van de warmte zonnestralen. De intense infrarood straling dringt diep door in het lichaam.

Informatie infrarood verwarming ontvang je bij de grootste infrarood winkel van de Benelux, de Warmteshop. Kom langs in één van onze 26 showroom of neem contact op. Onze infrarood experts beantwoorden als jouw vragen over onze hoogwaardige infrarood verwarming systemen. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst omdat je gasloos je woning of kantoor verwarmt. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmt. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming met verlichting is handig omdat je het plafond kan gebruiken voor zowel verwarming als verlichting. Je hebt geen extra aansluitpunten in het plafond nodig. 

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Mo El infrarood verwarming, Italiaans design is de Rolls Royce verwarming onder de infrarood heaters. Prachtige design infrarood verwarming met een verbluffende energiezuinige prestatie. 

Een verwarming infrarood maakt gebruik van onschadelijke lange golf infrarood straling. Verwarming verwarmd niet de lucht, zoals een CV kachel dat doet. Maar warmt direct de mensen en objecten. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de directe stralen je huid raken. Dit is een aangenaam gevoel. 

Ja, een infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor panelen met wandmontage is dit vanuit veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van het paneel aanwezig is. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!